Open side-bar Menu

Archive for 2011

Casey Key Guest House in Florida by TOTeMS Architecture

Friday, July 15th, 2011

Article source: TOTeMS Architecture

The project consists of a small single family guest house set within a mature oak hammock, located on a barrier island on Sarasota bay. The narrow island is approximately 600’ wide at the project site, and spans between the Gulf of Mexico and Sarasota Bay. Distinct native ecologies of this subtropical environment are clearly evident. From east to west they include: shallow bay waters, mangroves, oak hammock, sand ridge, dune, beach, and Gulf.

Exterior to north (Image Courtesy William S. Speer)

  • Architects: TOTeMS Architecture
  • Project: Casey Key Guest House
  • Location: Casey Key, Florida
  • Building Area:1600 sf
  • Project site size: 1.75 acres
  • Lot size: 175’ x 583’ (feet)
  • Software used: AutoCAD and SketchUp


MariSol Malibu Beach House in California by Berkus Design Studio

Friday, July 15th, 2011

Article source: Crown Pointe Estates, CPB   Architecture

MariSol’s Malibu Beach House Wins Three Grand “Gold Nugget” Awards, Including House of the Year at the 48th Annual Pacific Coast Builders Conference & Exposition

AN FRANCISCO, June 23, 2011 — MariSol’s Malibu Beach House was awarded the highly sought-after and extremely competitive “Gold Nugget Grand Award” for  BEST HOME Over 3,000 Square Feet, topping 3 other impressive finalists from Washington State, Utah and Northern California. MariSol’s Showcase Estate also won Gold Nugget Grand Awards for Kitchen Design and Bath Design.  In addition, in a close vote, MariSol was runner up for the Grand Award for Residential Project of the Year, instead receiving an Award of Merit in that category as well as an Award of Merit for both Outdoor and Indoor Living Spaces (Awards List Available by request).

Malibu Real Estate Home of the Year


Museum of Liverpool in Mann Island, UK by 3XN Architect

Thursday, July 14th, 2011

Article source: 3XN Architect

Located at the UNESCO World Heritage Site between the Albert Dock and the Pier Head, and next to a row of prominent historic buildings dubbed ‘The Three Graces’ the museum building is conceived as inclined or elevated platforms, gradually forming a sculptural structure. Fully accessible it will contribute to the public promenade flow along the Docks. Situated at the Pier Head, the museum will be visible from both the river and the city.

Image Courtesy Philip Handforth

  • Architects:3XN Architect
  • Project: Museum of Liverpool
  • Location: Liverpool, Mann Island, UK
  • Client: National Museums Liverpool


FIS-SST office building in Gliwice, Poland by Zalewski Architecture Group

Thursday, July 14th, 2011

Article source: Zalewski Architecture Group

New office building of FIS-SST company is located in the area of Education and Business Centre ‘New Gliwice’ that was created in the place of former Coal Mine “Gliwice” functioning there form the 18th till the end of the 19th century. The intention of the Local Development Agency, that administrator of the Centre, was to create favourable conditions for enterprises dealing with new technologies and eventually redevelop  the site into a technology park. Construction of FIS-SST headquarters (the first building in the area) is the result of this revitalization process of postindustrial areas – creation of new public spaces within the Centre.

Night View


Sagrera linear park in Barcelona, Spain by West 8 urban design & landscape architecture

Thursday, July 14th, 2011

Article source: West 8 urban design & landscape architecture

A new green diagonal axis extends into the very heart of XXI century Barcelona.  It is a natural path for pedestrians and bicycles as protagonists of a new era of a greener and more habitable metropolis, which is in direct contact with its natural surroundings. The initiative is a key to improve biodiversity and a stronger urban ecological role of the city.

Sagrera linear park

  • Architect: West 8 urban design & landscape architecture
  • Name of Project: Sagrera linear park
  • Location: Barcelona, Spain
  • Client: BSAV, Barcelona Sagrera Alta Velocitat s.a.
  • Partners: Aldayjover, RCR
  • Consultants: Sener (Engineering consultancy), Materia Verda (Botany consultancy), Artec (Lighting consultancy), BR&A (Traffic consultancy), SBDA (Infography)
  • Team: Adriaan Geuze, Edzo Bindels, Enrique Ibáñez González, Daniel Vasini, Maria Castrillo, Tanji Huang, Xiaoxuan Lu


House in Fuji, Japan by LEVEL Architects

Thursday, July 14th, 2011

Article source: LEVEL Architects

There are formed the slope of an angle of 30 degree as breakwater in the project site of north side. Over the slope, there are a nature park, then, it can be seen Mt.Fuji clearly.  The slope and park, and these sight are very attractive as one of scene, however, to get in these scene to the house, it is necessary to control of eyes of which people come and go on there.

Main Facade (Image Courtesy Makoto Yoshida)

  • Architects: LEVEL Architects
  • Project: House in Fuji
  • Location: Shizuoka, Japan
  • Structual Engneering: MI+D architectural structure laboratory
  • Contractor: Inoue Constuction
  • Contractor: Inoue Constuction
  • Total Floor Area: 193.91 sqm
  • Completion date: 2011
  • Photography: Makoto Yoshida
  • Software used: VectorWorks


Serlachius Museum Gösta Extension in Mänttä, Finland by Office Jarrik Ouburg

Thursday, July 14th, 2011

Article source: Office Jarrik Ouburg

The Houses of Gösta – Serlachius Museum Gösta extension

The Joenniemi Manor area, its buildings and its park, create at the moment a unique ensemble, whereby the qualities of buildings and nature reinforce each other.

The manor’s main building, the residential palace built by Gösta Serlachius, is the natural focal point of the ensemble and hosts since 1945 the Gösta Serlachius Art Collection, one of the Nordic countries’ most significant private collections.

Aerial View

  • Architect: Office Jarrik Ouburg
  • Project: Serlachius Museum Gösta Extension
  • Location: Mänttä, Finland
  • Value: €15 mln
  • Size: 3.000 m2
  • Client: Serlachius Museum


Agency for Inland Waterways in Vukovar, Croatia by Urbane Tehnike

Wednesday, July 13th, 2011

Article source: Urbane Tehnike

Agency for Inland Waterways’ new headquarters building in Vukovar acquires central status within a new redefined city center after the 1990’s war. Public routes direct visitors to sightseeing area with magnificent views of river Dunav and Vukovar City centre. Ground floor level encompasses restaurant with an info deck oriented towards island plateau and river Dunav, as well as areas for different sport associations (anglers sport club, nautical and diving club) oriented towards winter harbour and area for maintenance of river cruisers and boats.

Image Courtesy Alan Vajdić

  • Architects: Urbane Tehnike
  • Project: Agency for Inland Waterways
  • Location: Vukovar, Croatia
  • Office: Urbane tehnike
  • Collaborator: Vera Ružić
  • Client: City of Vukovar and Agency for Inland Waterways
  • Realization: 2010
  • Floor area: 2020 m2
  • Photographer: Alan Vajdić



Les Franqueses del Vallès in Barcelona, Spain by CPVA Arquitectes

Wednesday, July 13th, 2011

Article source: CPVA Arquitectes

The area where the house is built is located in the Valles Oriental region, in a homming state zone in the edge between the humanized landscape and the Natural Park of Montseny, being also an archeological interest zone with marks of ancient Iberian and roman villages. The north face of the  house has amazing views of the natural undeveloped land that includes sights from “Tibidabo”(Barcelona) to the “Turó de l’home” a peak about 2.000m in the Montseny park.

Exterior View

  • Architects: CPVA Arquitectes
  • Project: Les Franqueses del Vallès
  • Location: Barcelona, Spain
  • Project Area: 659,85 m²
  • Project Year: 2004-2007
  • Software used: Allplan


NEU 31 in Vienna, Austria by SUPERBLOCK ZT GmbH

Wednesday, July 13th, 2011

Article source: SUPERBLOCK ZT GmbH

The concept of the overlapping spatial structure, open to the outside as well as inside, with symbiotically conjoined resitential and office accomodation units is not merely a lip service here, it runs throughout all parts of the building – the spatial solution appeared that beneficial to the architects to occupy it by themselves.

View from the garden (Images Courtesy Hertha Hurnaus)

  • Architect: SUPERBLOCK ZT GmbH
  • Name of Project: NEU 31
  • Location: Neuwaldeggerstrasse 31, 1170 Vienna, Austria
  • Start of construction: May 2009
  • Completion: December 2010
  • Client: NEU 31 Raum GmbH
  • Area: 840 m2 floor area
  • TEAM: Verena Mörkl, Christoph Mörkl, Max Utech, Andrea Kieck, Anne Schmitt, Karel Hausenblas, Daniel Schwartz, Reinhard Roch, Ulrike Königshofer
  • Photography: Hertha Hurnaus


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy