Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2011

Mobile Cubes in Paris, France by Atelier 37.2

Wednesday, May 18th, 2011

These mobile cubes are made of 3mm micro-perforated steel. The perforations are graphic, functional and narrative. They create a slight transparency that conveys a sense of mystery to the scene inside the cube. They preserve intimacy while allowing air circulation. One side of the cube is to be deciphered: famous photographers’ quotes are cut out of steel in Braille alphabet.

Mobile Cubes

  • Architect: Atelier 37.2
  • Project: Mobile Cubes
  • Location: 7 rue Montlouis, Paris, France
  • Software used: AutoCAD and SketchUp

(more…)

MENJAROSA in Alicante, SPAIN by dooa arquitecturas

Wednesday, May 18th, 2011

Do you remember those unforgettable moments playing with your friends at school in the courtyard? It is exactly there, in the funniest place of the school, where it is necessary to build the new canteen. The project tries to minimize the loss of playground surface, becoming an extension of the children area, able to interact with them.

Exterior View

  • Architect: dooa arquitecturas Asunción Díaz García, Vicente Pascual Fuentes, Miguel Pérez de Sarrió Fraile
  • Name of Project: MENJAROSA (Virgen del Carmen school’s canteen)
  • Location: Calle Tabarca s/n, 03183,  Torrevieja (Alicante, SPAIN)
  • Project Year: July 2009
  • Client: Consellería de Educació de la Generalitat Valenciana
  • Photography: Pepe Pascual Fuentes

(more…)

Nuova Sede Centro Edile Andrea Palladio in Vicenza, Italy by OFL Architecture

Wednesday, May 18th, 2011

The new Andrea Palladio Building Center is made of a structural skin evoking nature, like tree branches that by weaving themselves create a dynamic façade made of steel and glass. The arches on the ground floor evoke the architecture of the Renaissance, and suggest the idea of an ethical and emotional architecture. Steel and glass together, combined as something organic and dynamic, allow the building to be in harmony with the context. The shielding front is made of mirror glass panels with a thickness of 10 mm. They have the double function of reflecting the natural environment and protecting the building from the sun. The glazed turbots, generated by the external structure, and the plastic tubes that pervade the entire building have been designed in order to enable the sectors to obtain an adequate level of lighting comfort.

Nuova Sede Centro Edile Andrea Palladio

  • Architects: OFL Architecture
  • Project: Nuova Sede Centro Edile Andrea Palladio
  • Location: Vicenza, Italy
  • Project Design: Francesco Lipari
  • Project Team: Francesco Lipari, Vanessa Todaro, Pierpaolo Pugliano, Gianni Esposito
  • Timing: design 2009
  • Software used: Rendered with Vray and modeled with Rhino+3dsmax

(more…)

Loft Lichttoren in Emmasingel, Netherlands by De bever Architecten bna

Wednesday, May 18th, 2011

The Lichttoren from 1909 is one of the historical factories of Philips in Eindhoven. During the twentieth century, light bulbs and other products have been produced and tested in the tower on the head of the building.

Interior View

  • Architects: De bever Architecten bna
  • Project: Loft Lichttoren
  • Location: Emmasingel, Eindhoven
  • Completion: 2011
  • Client: Private
  • Software used: Autocad 2010

(more…)

Tree House in Tokyo, Japan by Mount Fuji Architects Studio

Wednesday, May 18th, 2011

This house for a couple is built in a residential area on a gentle hill in the northern Tokyo. The site is located at the top of a hill connected with a narrow path leading to the actual building lot. The ground level is gradually climbing higher from edge of the site. Although the site has particular sense of oppression and dusky feel, and the actual building lot is completely enclosed by the adjacent houses, we realized with the characteristic of the place as the depths of the urban condition without exposing to the outside, and secluded from the town. In this case, it is more suitable to extend the volume vertically rather than horizontally. Similar reason can be found in the nature that a tree enclosed by other tall trees in a deep forest tends to have vertical directivity for its growth.

Night View

(more…)

Kaohsiung Port Station Urban Design in Kaohsiung, Taiwan by Maxthreads Architectural Design and Visuals

Wednesday, May 18th, 2011

The proposal is seeking opportunities of historical train track pattern as the starting planning base. A leaf like spin channels through the site, which gives a distinctive identity of its urban planning system. The proposal also exemplifies some essential aspects of sustainable urban planning. This includes an integrated mix use community that encompasses living, working and leisure within a compact city form and is complemented with a balance of civic and natural spaces.

Aerial View

  • Architect: Maxthreads Architectural Design and Visuals
  • The project proposal title: Infiltrated Cultural and Ecological Urbanism
  • Location: Kaohsiung, Taiwan
  • Host of the competition: Urban Development Bureau, Kaohsiung City Government, Chinese Institute of Interior and Architectural Design
  • The design proposal for: Kaohsiung Port Station Urban Design competition final stage imagery.
  • Design Brief: Kaohsiung existing city plan is an infrastructure- led gridded planning. And the resulting cohesive network of road system and block green spaces. Kaohsiung port station/ The railway site lies on the edge of the Kaohsiung city, alone the Wan shu mountain.
  • Software used: 3ds max and vray

(more…)

225 North Fourth Lofts in Columbus, OH by Jonathan Barnes Architecture & Design

Wednesday, May 18th, 2011

This project involves the conversion of a four-story 19th Century commercial building on a tight urban lot to residential and commercial use and the replacement of a non-contributing single story adjacent structure with an infill building for residential use and parking.  The conversion consists of 6 residential units (2 per floor) above a 3,000 square foot commercial office space while the new structure accommodates 5 residential units (2 per floor with a full floor penthouse unit) and parking at the first floor.  An elevator and egress stairs are shared by both structures.

Exterior view looking west

  • Architects: Jonathan Barnes Architecture & Design
  • Project: 225 North Fourth Lofts
  • Location: 225 North Fourth, Columbus, OH 43215
  • Client’s Name:  DeVere LLC – Don DeVere
  • Design Firm: Jonathan Barnes Architecture and Design
  • Year of Completion: 2006
  • Photographer: Brad Feinknopf, Feinknopf Photography
  • Software used: Autodesk viz and studio max

(more…)

No Picnic in Stockholm, Sweden by Elding Oscarson

Wednesday, May 18th, 2011

No Picnic is one of the world’s largest design consultants, covering industrial design, product design, and packaging design; as well as art direction, consumer insight, and architecture. We could hardly imagine a better oriented client, and expected nothing less than an ambitious, demanding, and fun project. They wanted large, open office spaces, a prototype workshop, a prototype showroom, several project rooms, and a striking customer area, distinctly separated from the other spaces in order to maintain secrecy.

Interior View (Images Courtesy Åke E:son Lindman)

  • Architect: Elding Oscarson
  • Project Name: No Picnic
  • Location: Storgatan 23 C, Stockholm, Sweden
  • Client: No Picnic AB
  • Gross Area: 1100 sqm
  • Year of Construction: 2010-11
  • Photographer: Åke E:son Lindman

(more…)

Islamic Cultural Center in Tirana, Albania by Bjarke Ingels Group

Wednesday, May 18th, 2011

The capital Tirana is undergoing an urban transformation which includes the restoration and refurbishment of existing buildings, the construction of a series of new public and private urban structures, and the complete reconceptualization of Scanderbeg Square. This important square is the site of the new cultural complex that will consist of a Mosque, an Islamic Centre, and a Museum of Religious Harmony.

Cultural Center in Albania

  • Architect: Bjarke Ingels Group
  • Project: Islamic Cultural Center
  • Location: Tirana, Albania
  • Type: Invited Competition
  • Client: Municipality of Tirana, Albanian Muslim Community
  • Software used: Rhino + V-ray and 3ds max + Maxwell

(more…)

NWT in Noordwijk, Netherlands by Onix

Wednesday, May 18th, 2011

A new day-centre for the clients ‘Heeren Loo healthcare institution’ will be built on the edge of the dunes of the Willem van den Bergh grounds. The day-centre will be formed by two courts through which a public route will proceed. Inverted integration will take place in this public domain. Here, the visitor will meet the user, in other words, the client, of the institution.

Exterior View

  • Architect: Onix
  • Name of Project: NWT
  • Location: Noordwijk, Netherlands

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise