Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2011

Al Barahat Square in Dohaland by mossessian & partners

Monday, February 14th, 2011

mossessian & partners’ design for Qatari developer Dohaland wins two AR Future Projects awards for groundbreaking downtown regeneration in Doha.

Aerial Al Baharat Square

Aerial Al Baharat Square

  • Design Architect: mossessian & partners
  • Client: Dohaland (subsidiary of Qatar Foundation)
  • Project Management Turner International Middle East
  • Planning Consultant: AECOM

(more…)

Miele House – The Ultimate Home in Shanghai by Kokaistudios

Monday, February 14th, 2011

Kokaistudios announced the opening of the landmark Miele House in Shanghai in November, 2010. The first exclusive Miele showroom in Mainland China and also the first Miele House among the Miele world, the space is designed not only as a showcase of its products but also an area to express the company philosophy and make people experience its core values.

Miele House Night view

Miele House Night view

  • Designed by: Kokaistudios
  • Location: No.82 Shi Men Yi Road, Shanghai
  • Floor area: 1000 sqm + 350 sqm landscape
  • Design period: Jan-Apr 2010
  • Completion project: November 2010
  • Architecture Renovation Team: Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani, Carmen Lee, Li Wei, Song Qin
  • Interior Design Team: Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani, Carmen Lee, Chara Yang, Coco Cheng, Jeanne Chen
  • Photographer: Charlie Xia

(more…)

The Baljurk (Ball Gown) project by Archipelontwerpers

Monday, February 14th, 2011

The ‘Baljurk-project” (baljurk = evening-dress, ball gown) is situated in the centre of The Hague, next to the old Passage. The construction of the Passage in 1882 has transformed the urban tissue. Before this transformation there used to be a meandering transition between the two streets “Kettingstraat” and the “Achterom”, cause by the fact that the “Achterom” used to be a modest stream. This organic flow is unique in the context of The Hague’s rectangular lay-out. By consequence of the construction of the Passage this smooth transition was converted into a straight angle. The Baljurk-project is exactly placed on this corner.

The Ball Gown

The Ball Gown

  • Architect: Eric Vreedenburgh – Archipelontwerpers
  • Purchasers: Geste groep
  • Team: Coen Bouwmeester, Jaap Baselmans, Arjan Mulder, Niels Groeneveld
  • Project date: 2000
  • Realization date: 2005
  • Addres of the project realization: Kettingstaat / Achterom, Den Haag

(more…)

V Tower in Eindhoven, Netherlands by Wiel Arets Architects

Monday, February 14th, 2011

The V Tower is part of the Flight Forum in Eindhoven, an industrial park with an urban plan by MVRDV. It is based on six clusters dropped loosely into the landscape and accessed from a looping road, a branch connection of the A2. The tower, which contains offices, is situated in ‘cluster 1’, where all buildings with office functions are concentrated. The site is cut across its full length by a parking garage whose roof creates a platform for a second urban level, which even contains a bus line. While the main entrance of the tower is related to the elevated level, delivery and parking take place at the level of the ring road.

The V Tower

The V Tower

  • Architects: Wiel Arets Architects
  • Location: Flight Forum 565, 5657 DR Eindhoven, Antwoordnummer 10672, 5600 WB Eindhoven, the Netherlands
  • Project team: Wiel Arets, Daniel Meier, Natali Gagro, Alex Kunnen
  • Site supervisors: Flight Forum
  • Furniture design: urban planner
  • Date of design: 2006 (Commission received March 2006)
  • Date of completion: Autumn 2009
  • Budget: € 6.050.000- € 1750.00 per m2
  • Photographs: Jan Bitter, Christian Richters
  • Client: Dis Valq /Valid
  • Area: 3451,55 m2
  • Software used: Drawn using Vectorworks and renderings are created using Photoshop

(more…)

TandemDuo homes in Portland by W.PA

Monday, February 14th, 2011

Situated on the corner of Southeast 28th Avenue & Southeast Pine Street, the tandemDUO project is two homes located in a established close-in Portland neighborhood. Both homes provide 3 bedrooms, 3.5 bathrooms, a 2 car garage, as well as both an outdoor dining terrace and rooftop deck. The development of these homes introduces a unique take on the functional split-level house while providing the literal and visual connections desired in the layout of a modern home.

TandemDuo Homes

TandemDuo Homes

  • Project: tandemDUO
  • Location: Portland, Oregon, USA
  • Year: 2010
  • Area: 5,382sf total (2,691sf each)
  • Architect: Works Partnership Architecture (W.PA)
  • General Contractor: Tamarack Homes
  • Photographs: Bruce Wolf  & W.PA
  • Drawings & Diagrams: W.PA

(more…)

Carnegie Pavilion at Leeds by Alsop Sparch

Sunday, February 13th, 2011

Carnegie Pavilion is a semi-freestanding ‘dual-use’ pavilion on five floors, comprising a gross internal area (GIA) of 4,000m², and broken down into three sub-zones: exclusive Leeds Met spaces + exclusive YCCC spaces + ‘dual-use’ spaces (comprising 70% of total area). Leeds Met areas are primarily for teaching kitchen, hospitality and staff accommodation, and YCCC areas for player’s facilities and staff accommodation. ‘dual-use’ lecture rooms are used primarily by Leeds Met, during the academic year, and by YCCC, during the cricket season, as corporate hospitality suites. Similarly, ‘dual-use’ meeting rooms are used primarily by Leeds Met, during the academic year, and by YCCC, during the cricket season, as TV and radio commentary boxes.

Carnegie Pavilion Play Time

Carnegie Pavilion Play Time

  • Architects: Alsop Sparch
  • Project: Carnegie Pavilion
  • Location: Leeds, West Yorkshire, UK
  • Client: Leeds Metropolitan University
  • Stakeholder: Yorkshire County Cricket Club (YCCC),
  • Regional Development Agency: Yorkshire Forward
  • Project Manager: Gardiner & Theobald
  • Architect: Michael Crook
  • Structures; Building Services; Acoustics; Fire; Traffic; Sunlight: Arup
  • Planning: DTZ
  • Cost Management: Ryder Levitt Bucknall
  • Landscape Architect: Whitelaw & Turkington
  • BREEAM: White Young Green
  • CDM: Bowman Riley
  • Party Wall Surveyor: DK Brown
  • Ecology: Brooks Ecological:
  • Contractor: BAM
  • MEP: NG Bailey
  • Rainscreen Cladding: Locker Group Ltd
  • Curtain-Walling: Henshaw
  • Concrete Frame: Bell & Webster
  • Steel Frame: Elland Steel
  • Lifts: Thyssen
  • Auditorium Fit-Out: CPS
  • TIMELINE:
  • June 2007: Leeds Metropolitan University/ Yorkshire County Cricket Club issue revised brief
  • 18 April 2008: Detailed Planning Application submitted to Leeds City Council
  • September 2008: Leeds City Council award Detailed Planning Consent
  • 22 September 2008: BAM appointed Preferred Bidder
  • 23 February 2009: BAM submit Best and Final Offer for client approval
  • 09 March 2009: BAM commence work on site
  • 21 June 2010: BAM achieve Practical Completion
  • 21 July – 25 July 2010: Pakistan v Australia 2nd Test Match at Headingley

(more…)

“Green Wave” – Construction of a mobilization swimming-pool in the thermal centre of Royat

Sunday, February 13th, 2011

In the heart of the water city of Royat and its green mall in the confluence of the Tiretaine and Liaboux rivers, our extension project is a dynamic response to the ambition of Royat city to build a mobilization swimming pool represented by a very attractive and contemporary architecture researched by the patients of spas.

Axonometric view - Swimming Pools

Axonometric view - Swimming Pools

  • Architect: Vincent Callebaut Architectures
  • PROGRAM: “Construction Of A Mobilization Swimming-Pool In The Thermal Centre Of Royat”
  • COMPETITION: First Prize
  • IN ASSOCIATION WITH: Frederic Magnien Architect
  • CLIENT: Commune De Royat, Ophis, Puy-De-Dôme
  • LOCATION: Royat, France
  • SIZE: 550 M²
  • COST: 2.200.000,00 € HT
  • PERSPECTIVES: Marco Conti Sikic
  • STATUS: In Progress
  • WEBSITE: Http://www.thermes-de-royat.com/
  • Article Source: Vincent Callebaut Architectures

(more…)

Dental INN in Viernheim, Germany designed by architect Peter Stasek

Sunday, February 13th, 2011

The project “Dental INN” has been designed by the architect Peter Stasek as a dental facility in form of a therapy-lounge for dental beauty in Viernheim / Germany. The project represents a new concept of interior design for dental practices themed “healing effects of organic shapes and natural structures” and was mainly developed for Dr Bergmann, an international accredited implant dentist. In addition to dental treatments such as veneers and bleaching, Dr Bergmann and his team provide, amongst other things, symposia on implantology for numerous young dental surgeons from Europe, Asia and Africa.

Dental Inn Entrance

Dental Inn Entrance

(more…)

School Center Paredes – Alenquer in Portugal by André Espinho Architect

Sunday, February 13th, 2011

This School Center Paredes includes original artwork and interplay with outside space. It was designed by André Espinho Architect.

Outside South elevation

Outside South elevation

  • Architect: André Espinho Architect
  • Project name: School Center Paredes – Alenquer
  • Function: School – 1st cycle, kindergarten and ATL (Leisure Activities)
  • Chief architect/office name: André Espinho / André Espinho – Arquitectura
  • Project team: André Espinho,Bruno Mendes,Miguel Henriques, Marco Correia
  • Authors of the Interior Wall Paintings: Mariana Fernandes Virginio Moutinho, André Lemos, Teresa Magalhães e Conceição Espinho; António Moutinho; Francisco Espinho.
  • Client: Alenquer City hall – Portugal
  • Design date: 2004
  • Completion date: 2006/09 (time of construction)
  • area: 6,700 m2
  • Photos : Fernando Guerra

(more…)

Brufe Social Center in Brufe, Vila Nova de Famalicão, Portugal by Imago

Sunday, February 13th, 2011

Inaugurated 2010, Based on a block form some openings are carved to illuminate the interior space or in most cases tearing and piercing the building to its inner courtyard. The building is turned inside out: the exterior façades look opaque, dense, with just a few carves in the main points of the building like the stairs and the main entrance. The interior façades appear as a translucid and continuous glass curtain wall that embrace the internal patio shaded by proposed trees. In the top portion of the mass each carving provokes an event with its surroundings, covered parking spaces, main entrance, and a covered seating area for open air events.

Brufe Social Center

Brufe Social Center

  • Architect: Imago
  • Location: Brufe, Vila Nova de Famalicão, Portugal.
  • Photography – José Campos – arqf, consultores de fotografia
  • Construction area: 1876,95 m2.
  • Authors: Architect André de Moura Leitão Cerejeira Fontes
  • Architect António Jorge de Moura Leitão Cerejeira Fontes.
  • Co‐Authors: Architect Nuno Cruz, Architect António Dias and Architect Bruno Marques.
  • Collaborators: Architect José Forte, Architect Sónia Gonçalves, Architect José Pedro Fernandes, Architect José Miguel Bahia, Architect Pedro Negrões Soares, Engineer Eugénia Fontes, Dr. Tiago Fontes
  • Technical Projects:
    Structure –Engineer António Ramos – “R3R Gabinete de projectos Lda”
    Electrical Instalation – Engineer Joaquim Filipe Leite de Abreu – “Apótema Gabinete de
    Projectos Eléctricos, Rita e Gás Lda”
    HVAC project – Engineer António João Gomes da Costa Palmeira – “Gaprel”

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy