Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Miele House – The Ultimate Home in Shanghai by Kokaistudios

 
February 14th, 2011 by Sanjay Gangal

Kokaistudios announced the opening of the landmark Miele House in Shanghai in November, 2010. The first exclusive Miele showroom in Mainland China and also the first Miele House among the Miele world, the space is designed not only as a showcase of its products but also an area to express the company philosophy and make people experience its core values.

Miele House Night view

Miele House Night view

  • Designed by: Kokaistudios
  • Location: No.82 Shi Men Yi Road, Shanghai
  • Floor area: 1000 sqm + 350 sqm landscape
  • Design period: Jan-Apr 2010
  • Completion project: November 2010
  • Architecture Renovation Team: Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani, Carmen Lee, Li Wei, Song Qin
  • Interior Design Team: Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani, Carmen Lee, Chara Yang, Coco Cheng, Jeanne Chen
  • Photographer: Charlie Xia

Entrance - Day view

Entrance - Day view

As the world luxury home appliances brand, Miele is committed to the highest quality, performance and environmental standards in the industry, and its products are built-to-last at least for 20 years and come with engineered aesthetics, innovation and rich heritage.

West elevation day view

West elevation day view

Kokaistudios partnered with Miele on this project because we share many values and a conviction that our in order to be successful, projects or products need to be cultural, environmental, innovative and efficient. Kokaistudios is able to apply its design vision to any scale of project and to provide a total design package of services.

West elevation night view

West elevation night view

Project Details:
At the beginning of 2010 Miele found an empty three-storey 1930’s old villa on No. 82 Shimen Yi Road, between Yan’an Road and Nanjing Road. Located near to the Four Seasons and the upcoming Dazhongli site, one of the most important developments in Shanghai’s city center, this exceptional location will serve as Miele showcase to the Shanghai and China market.

Future kitchen

Future kitchen

The villa was designed by Robert Fan, one of the first western-trained professional Chinese architects, mixing the traditional Chinese decorations with the modern construction technique of his time.

Showroom - bedroom

Showroom - bedroom

Project Description:
Kokaistudios developed a detailed renovation plan and works ranged from repairing the impressive roofs and rediscovering the facade original materials to structural reinforcements and the installation of modern air conditioning and fire protection systems as well as thermal and noise insulation.

Showroom kitchen

Showroom kitchen

To underline the new life of the house a huge art and craft metal panel has been added in front of the service block. The pattern is inspired at the same time by the villa’s original decorations and by the Miele heritage, in fact it recalls the shape of the cream separator’s wheels, the company’s first product.

Showroom detail 2

Showroom detail 2

Beside the panel, in the middle of the two window-displays, the old motto of the company, “Immer, besser”, has been carved by a Chinese artisan in stone.

Showroom living room

Showroom living room

The landscape in front of the villa is a contemporary interpretation of the traditional Chinese gardens. The gate, the water ponds, the greenery and the stoned walkways are translated in a modern language but designed to provide the same sensory environment and experience.

Showroom lobby

Showroom lobby

On the main façade, under the beautiful loggia, the original wood doors will always be kept open, becoming a decorative element and increasing the relation between interior and exterior space of the project. A second layer of sliding door has been added to improve the building insulation.

Showroom - the box

Showroom - the box

The house is divided in three floors. The showroom is on the first floor, the office headquarter on the second and a multifunctional event space on the third.

Showroom - the studio

Showroom - the studio

Miele wanted Kokaistudios to design a new, innovative and challenging concept for the showroom. Not a standard home, but a living space, where the focus is on the experience more than on the products, on the scent of perfectly washed clothes, on the taste of a freshly brewed coffee or on the touch of a clean, healthy carpet.

Staircase

Staircase

Kokaistudios decided to design one large multi-use box, within the light grey marmorino walls, detached from the ceiling and the floor in the respect of the heritage villa, a possible interpretation of a future home, where all the appliances are hidden or concealed.

Starting from the entrance lobby, where the original wood ceiling has been carefully restored, the client’s experience will be a journey around, in and out this object, following the senses, discovering and testing Miele’s appliances.

VIP Lounge

VIP Lounge

The box, finished with elegant and innovative soft-touch paint, can transform itself becoming a futuristic kitchen, a feminine bedroom, a living room or a masculine studio. The most precious Miele’s collection, the gold series, will be kept in the original restored vault of the villa.

Then the client’s experience will continue in the back corridor and up to the stone staircase, the journey through the Miele’s 112 years long history, the heritage walk. From the first washing machine, across appliances, logos and old pictures of the different decades, to the latest and most innovative products.

VIP Lounge 2

VIP Lounge 2

On the third floor the client will welcome in an impressive high-ceilinged room, where the original trusses have been exposed and renovated and all the walls covered in a warm and elegant red marmorino. In this multifunctional space will be hosted private dinners, cooked by the best chefs on the open kitchen fully accessorized with Miele’s appliances, cooking classes, designer’s forums and also fashion shows.

The 5.5 meters long marble counter, surrounded by fridges and wine fridges, will have a huge mirror in the back that can automatically move up exposing a wall of Miele appliances.

VIP open kitchen

VIP open kitchen

On the other side of the room, the space will be warmed up by an ecological innovative fire place.

At the end of corridor the journey ends in the future kitchen. In this futuristic space will be periodically displayed the future products, the ones still not on the market.

This challenging and unique project represents perfectly Miele core values and it’ll be a manifesto for the future development of the company in China.

Related posts:

Contact Kokaistudios

Tags: ,

Categories: House, Showroom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy