Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

House of Trough in Hokkaido, Japan by Jun Igarashi Architects

 
March 14th, 2011 by Sanjay Gangal

The site is located in the east of Hokkaido. And this architecture is planned for husband and wife in flagpole site form. Surroundings this site, next house is in east side, and next house’s garage is in north side. It has no need to view surroundings with work place of iron factory in south side. And the garden of next house in the west, but it is difficult to predict how changing with this place would finally feel. This house was designed while considering climate environment and surrounding context.

House of Trough

  • Architect: Jun Igarashi Architects
  • Location: Hokkaido, Japan
  • Article source: Jun Igarashi Architects (with minor corrections by the editor)

House of Trough at Night

Non-depend view to surroundings

At this site, a buffer zone is set at south side and north side, considering client’s living image that causes how to take a distance to non-depend view surroundings. And LDK is set at the center of two buffer zones.

The architect intended to occur physical distance to each living spaces, by cubical setting volumes; in the south side of buffer zone, 4 layers composed by master bedroom, guest room, entrance, spare room, and in the north side of buffer zone, 3 layers composed by water function, closet, study.

House of Trough Interior

Concurrently, there are various place opening with these buffer zone spaces, and strong light insert this buffer zone. The floor of south buffer zone reflects the light to ceiling, and changes to diffused light from lightning through the curtain. The 3rd floor slab adjusts insulation as like an eaves. Thus, soft light is inserted to LDK that has large area and high ceiling.

You feel like in the forum place and the central large pillar divide living space softly, it becomes strength of dweller. The spatial composition of cubical double buffer zone connect to forum, it support the sense. Living space occurred by considering site condition and climate environment. Coexisting of kindly spaces for human and room closing. That is to say, living space like a calm and stable “trough”. You can feel the possibility in the space.

House of Trough Interior

House of Trough Interior

House of Trough Interior

House of Trough Interior

House of Trough Interior

House of Trough Interior

House of Trough Interior

House of Trough Interior

House of Trough Interior

House of Trough Interior

House of Trough Interior

House of Trough Interior

Related posts:

Contact Jun Igarashi Architects

Tags: ,

Category: House

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy