Open side-bar Menu

Archive for April 1st, 2011

Santa Ana’s Chapel in Sousanil, Santa Maria da Feira, Portugal by e|348 Arquitectura

Friday, April 1st, 2011

In the beginning of the year 2009 e|348 Arquitectura were commissioned for the Project of a Chapel honoring Santa Ana, in a small, triangular piece of land, in Sousanil, Santa Maria da Feira.

Visiting the site, they noticed that the given location of the Chapel was in the intersection of five streets/roads, and at the bottom corner of an ascending topography. They noticed also that this topographic condition was the perfect “stage” for celebrating Santa Ana’s festivities, occurring in July 26th every year, as locals already do.

The amphitheatre shape of the site, allows exterior mass celebration were everyone has optimal visibility conditions, promoting their participation in the ceremonies.

Santa Ana's Chapel - (c) FG + SG - Fotografia de Arquitectura

  • Architect: e|348 Arquitectura
  • Project: Santa Ana’s Chapel
  • Location: Sousanil, Santa Maria da Feira
  • Software used: Google SketchUp (Very intuitive software according to the architects)


Netherlands Broadcasting Music Centre in Hilversum, Netherlands by COEN! Design Agency

Friday, April 1st, 2011

The monumental entrance hall of the Netherlands Broadcasting Music Centre, originally designed by architect Elling and afterwards restyled by ‘Architects Cie’ is metamorfosed into a fresh and spacious whole. The new reception and waiting room have been transformed into two large kiosks. All in harmony with the existing building but definitely bearing the Coen van Ham signature. The brightly coloured new furniture give the library and large entrance hall a sparkling, musical red blaze.

Netherlands Broadcasting Music Centre

  • Architect: COEN! Design Agency
  • Project: Entrance, library and media café of the Netherlands Broadcasting Music Centre.
  • Location: Hilversum, The Netherlands
  • Client: Netherlands Broadcasting Music Centre, Hilversum, the Netherlands.
  • Interior Architect: COEN! Design Agency, Coen van Ham, Eindhoven
  • Interior Builder: Interieur Apeldoorn, Apeldoorn
  • Furniture: Tables and desks designed by COEN!, chairs by Allermuir, lamps designed by Bert Jan Pot for Moooi
  • Floor: +/- 800 m2
  • Start Design: 2008
  • Start Building: 2008
  • Delivery: 2010
  • Software used: Adobe Illustrator and Photoshop for design


YSY House in Seto, Japan by Akitoshi Ukai/AUAU

Friday, April 1st, 2011

It is a small house for two small children and young couple. The blank and coming in succession were invented by making the best use of the vertical interval in the small hill, making “Enclosure” as the life scene place in the average of a dynamic flow that connected the earth to the sky, and dressing “Wear” the outside. This creates an inside, outside new relation and sense of distance, reinforces the subject soft “Enclosure” structurally by “Wear”, assumes the strengthened plan, and has both the role to ease the thermal environment in the environment.

YSY House

  • Architects:Akitoshi Ukai/AUAU
  • Project: YSY House
  • Location: Seto, Japan
  • Function: Personal Residence
  • Site area: 182.63‡u


Zuiderzeeweg in Amsterdam, Netherland by Fact Architects

Friday, April 1st, 2011

Zuiderzeeweg is a housing project for students. The building blocks are made from high quality units. The units are prefabricated with balcony, windows, floor heating system and sanitary. After completion the units were transported to the location. The buildings are sustainable and prepared for future environmental requirements. The location is temporary, in the future all the buildings will move to a definitive location.

Exterior Photo, From Parking Lot

  • Architects: Fact Architects
  • Project: Zuiderzeeweg
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Function: 335 apartments for students
  • Client: De Principaal
  • Design team: Inge Brouwer, Peer Glandorff
  • Status: Built 2010
  • Size:12395 m2, area 3,35 acre
  • Program: 335 apartments, laundry, sports and recreation fields
  • Apartment size: 31m2
  • Status: Completion 2010
  • Author of text: Fact Architects
  • Photography: Luuk Kramer


The Garoa Store in Sao Paulo, Brazil by Una Arquitetos

Friday, April 1st, 2011

The Garoa store is located in a small plot at one of the most sophisticated commercial streets of São Paulo, the Oscar Freire Street. We see the corner as the place where the building has its best exposure for it is there that it is two times linked to the street, to the sidewalk.  Right at this encounter of streets, a dent in the building was drawn as if a portion of its volume had been extracted, defining two transparent planes, which shows the store interior and expands its presence in the corner.  The indentation was thought to intensify the most immediate relationship with the public space.  Even though the plot is located at the beginning of the street, the traffic has its single direction opposite to the corner in which the building is. That condition led us to think that, the sight to the corner or even to the Oscar Freire Street, will be more pleasant if taken from the oblique sights. That has the effect that the transparencies of the store do not follow lines parallel to the street, and do not reproduce a façade but rather define a volume.

Ground Floor Hall View Toward the Small Courtyard

  • Architects: Una Arquitetos
  • Project: The Garoa Store
  • Location: Sao Paulo, Brazil
  • Architects Design: Cristiane Muniz, Fábio Valentim, Fernanda Barbara e Fernando Viégas
  • Collaborators: Ana Paula de Castro, Carolina Klocker, Eduardo Martorelli, Gabriela Gurgel, Miguel Muralha e Roberto Galvão
  • Structure: Trianon Engenharia de Projetos
  • Installations: K2P Projetos
  • Construction: Souza Lima
  • Frames: Dinaflex
  • Lightning Project: Ricardo Heder
  • Visual Merchandising: Vimer Experience Merchadising
  • Interior Design: Mateus Ribeiro
  • Curators Artworks: Alberto Tassinari
  • Photography: Leonardo Finotti


W London Leicester Square in Leicester Square, London by Jestico Whiles Architects

Friday, April 1st, 2011

Designed by award-winning architects Jestico + Whiles, the glamorous new Starwood hotel W London in Leicester Square is now open to visitors. Developed by McAleer & Rushe, the new ten-storey building houses retail, leisure and residential accommodation spread over 200,000 sq ft, including a spa, 11 penthouse apartments and a new 35,000 sq ft retail-leisure experience provided by a leading global brand.

W London Leicester Square

  • Architects: Jestico + Whiles Architects
  • Project: W London – Leicester Square
  • Location: Leicester Square, London
  • Client: McAleer & Rushe Group
  • M&E Engineers: Caldwell Consulting
  • Building Contractor: McAleer & Rushe Group
  • Project Manager: McAleer & Rushe Group
  • QS/Cost Consultant: McAleer & Rushe Group
  • Structural Engineer: Ian Black Consulting
  • Façade Consultant: Billings Design Associates Ltd
  • Fire Engineer: Michael Slattery & Associates
  • Façade Artist: Jason Bruges Studio Ltd
  • Interior Designer: Concrete Architectural Associates
  • Start on site: March 2009
  • Completion: January 2011
  • Gross Internal Floor area: 17,000m2


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy