Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Swimming Pool in Ernée, France by a-LTA Architect

 
April 14th, 2011 by Sumit Singhal

The Aquatic Center is existing. The proposed project has 2 parts, a renovation, and an extension of the existing building.
Synthetically we recall:
– The current pool hall is facing South
– The access to the technical local is located on the North
– The green and mineral beaches are oriented to the South

Swimming Pool Ernée France

  • Architects: a-LTA Architect
  • Project: Swimming Pool
  • Location: Ernée, France
  • Client: Communauté de Communes de l’Ernée
  • Date: restricted competion 2011
  • Area: 1950 m².
  • Team: mandataire a_LTA (Le Trionnaire (x2) – Tassot – Le Chapelain) + Ouest-Structures + Ethis + Hernot

Street People

In extension of this existing base, we reconfigured the access hall, incorporating the administration and staff local, and secondly, building the “lagoon games” close to and in continuity of the existing pool hall.

Entrance View

This extension serves as a link between the existing pool and the Dojo, creating a large body frame, it will be very attractive and modern signal desired.

Swimming Pool

The pool opens wide as previously indicated to the South, whether for the pools, beaches, outdoor solarium and now for the public reception.

Garden View

Indeed, the reconfigured equipment, will take an important place on the site, it also becomes the major restructuring element.

Site Plan

We profit of the need to ennoble the hall and to introduce a ‘lagoon games’ to the pool hall to give a different scale to the project. The consolidation of three entities. Existing pool + outdoor + dojo will become one entity.
A metal structure supported by thin metal columns, gives a light and elegant unit that what could be just adding volumes, by drawing a light and elegant line in landscape.

Cross Section

The slope increases the linear vision because of the ground movement, of sheet metal surface and reinforcing this visual impact. In addition, the equipment is already naturally placed a bit like on a pedestal. The large South windows give an apparently immaterial vision at all. So the subtle play of shadows made by the sheet metal that signals its presence.

Longitudinal Section

Further work on this volume, we sought to find the right balance between opacity and transparency, what must be seen, or what needs to be guessed.

Related posts:

Contact a-LTA Architect

Tags: ,

Category: Swimming Pool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy