Open side-bar Menu

Archive for April, 2011

Swimming Pool in Ernée, France by a-LTA Architect

Thursday, April 14th, 2011

The Aquatic Center is existing. The proposed project has 2 parts, a renovation, and an extension of the existing building.
Synthetically we recall:
– The current pool hall is facing South
– The access to the technical local is located on the North
– The green and mineral beaches are oriented to the South

Swimming Pool Ernée France

  • Architects: a-LTA Architect
  • Project: Swimming Pool
  • Location: Ernée, France
  • Client: Communauté de Communes de l’Ernée
  • Date: restricted competion 2011
  • Area: 1950 m².
  • Team: mandataire a_LTA (Le Trionnaire (x2) – Tassot – Le Chapelain) + Ouest-Structures + Ethis + Hernot


THE EXPO-AXIS Gates in Shanghai, China by SBA International

Wednesday, April 13th, 2011

70 Million expected visitors were welcomed by the entrance building of Stuttgart architects SBA International on EXPO 2010.

On 1 May 2010, EXPO 2010 was opened in Shanghai. The EXPO-AXIS presents itself to visitors as a colourful symbol of the world exhibition and the town of Shanghai. With a length of almost 1000 meters and a width of more than 100, the EXPO-AXIS reaches from the main entrance square across the complete EXPO area and down to the banks of the Huangpu river. It is one of five buildings that will remain standing after the world exhibition to later form the centre of a new quarter of Shanghai.

Ceremony Plaza

  • Architects: SBA International
  • Project: THE EXPO-AXIS Gates
  • Location: Shanghai, China
  • Architects Team: Hong Li and Bianca Nitsch, SBA International
  • Team Members: Cathrin Fischer, Reinhard Braun, Benedikt Köster, Lei Zhang
  • Software used: AutoCad, InDesign, Photoshop, 3ds max, SketchUp and for the structural analysis of the membrane roof: EASY Membrane, Rhinoceros 4.0


Ice Free in Oirschot, The Netherlands by UArchitects

Tuesday, April 12th, 2011

The existing offices are combined with an salt storage and garages for snowploughs and gritting trucks. The arrangement of the plot is based on the typology of a farmyard. The different functions are organised around an open court, visible from the office.

Salt Storage Front View

  • Architects: UArchitects
  • Project: Ice Free
  • Location: Oirschot, The Netherlands
  • Client: Government Buildings Agency
  • Construction Adviseur: VdL
  • Contractor: BAM
  • Photographer: Norbert van Onna
  • Programs used: AutoCAD and Photoshop


Dijkmeier House in Aarle-Rixtel, The Netherlands by UArchitects

Tuesday, April 12th, 2011

This extension is activated by the wishes and the budget of the client, the protective village regulations and a re-introduction of spatiality and tactility.

Dijkmeier House Front View

  • Architects: UArchitects
  • Project: Dijkmeier House
  • Location: Aarle-Rixtel, The Netherlands
  • Client: Family Dijkmeier
  • Construction: Smit Westerman
  • Contractor: Jansen & Vis
  • Photographer: D. Dijkmeijer
  • Programs used: AutoCAD and Photoshop


Athletic Loop in Eindhoven, The Netherlands by UArchitects

Tuesday, April 12th, 2011

This assignment for a new multifunctional building with a spectator’s grandstand along the existing track has been approached by us from the sport itself.

Athletic Centre

  • Architects: UArchitects
  • Project: Athletic Loop
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Client: Municipality Eindhoven
  • Programs used: AutoCAD and Photoshop


H2 Hotel in Healdsburg, California by David Baker + Partners Architect (designed using Photoshop and Revit)

Tuesday, April 12th, 2011

h2 Hotel is registered with the U.S. Green Building Council to become a LEED Certified building at GOLD level. Creek-side solar-heated pool!

H2 Hotel

  • Architects: David Baker + Partners Architect
  • Project: H2 Hotel
  • Location: Healdsburg, California
  • Interior Design: Marie Fisher & Jen Gadiel
  • Landscape Architect: Andrea Cochran
  • Lighting Designer: Horton Lees Brogden
  • Software used: Revit; The renderings, except for the hand sketchs, were generated in Revit’s internal rendering engine and enhanced in PhotoShop.


Leith Renewable Energy Plant in Leith, UK by Gordon Murray Architects

Tuesday, April 12th, 2011

The Leith Renewable Energy Plant has an opportunity to make the most of its unique setting at the waterfront of Scotland’s capital city by drawing inspiration from the surroundings, reflecting their maritime industrial character and history.

Leith Renewable Energy Plant

  • Architects: Gordon Murray Architects
  • Project: Leith Renewable Energy Plant
  • Location: Leith, UK
  • Software used: 3d studio VIZ for rendering and textures, and the models were built in Autocad 2007.


Rosyth Renewable Energy Plant in Rosyth, UK by Gordon Murray Architects

Tuesday, April 12th, 2011

The concept design for Rosyth draws inspiration from the existing and former uses around the proposed site, a former Naval Dockyard, in order to reflect the industrial character of the surrounding area and create a strong connection with past feats of marine engineering. It functions at long range as a gateway within the setting of the Forth estuary. At the medium range, careful manipulation of the contrast between solid, void and transparency help define the massing of the Renewable Energy Plant in an appropriate manner, opening it up to the Estuary to allow a clear understanding of the processes undertaken within the Renewable Energy Plant while at close range, the design of the surface texture is considered carefully to create an architectural response which is robust and appropriate for the setting.

Rosyth Renewable Energy Plant

  • Architects: Gordon Murray Architects
  • Project: Rosyth Renewable Energy Plant
  • Location: Rosyth, UK
  • Software used: 3d studio VIZ for rendering and textures, and the models were built in Autocad 2007.


The Modern Theatre in Boston, MA by CBT Architect

Tuesday, April 12th, 2011

Located in a dense historic district in downtown Boston, Suffolk University embraced the once magnificent, but now abandoned, Modern Theatre as a way to meet the needs of its expanding theater program. Working with the City of Boston, the University agreed to restore the original masonry façade and replace the deteriorated theater with a new one, thus also completing the City’s final phase of a comprehensive multi-theater restoration endeavor. The reconstruction of the Modern Theatre revives a city landmark and the project is reinvigorating the neighborhood by bringing new uses to the site, while honoring and maintaining the building’s period look.

Suffolk University’s Modern Theatre

  • Architects: CBT Architect
  • Project: The Modern Theatre
  • Location: Suffolk University, Boston, MA


River Road House in Charleston, South Carolina by Whitney Powers Architect

Tuesday, April 12th, 2011

The clients wanted a very modern and very sustainable 5000-square-foot home/compound built on a long, narrow site that is positioned between an expansive coastal landscape and a deep, second growth maritime forest. The compound includes a four-bedroom “main” house with combination living/kitchen and dining/library areas, a master bedroom/home office suite, and a two-bedroom guest wing. Opportunities to expand life into the outdoors include a screen porch, second floor terraces, and a deck level pool.

Pool Side with Guest Quarter Right

  • Architects: Whitney Powers Architect
  • Project: River Road House
  • Location: Charleston, South Carolina
  • Project Area: 5000SF
  • Completed: 2008
  • Photographer: Richard Leo Johnson


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy