ArchShowcase

Archive for May 12th, 2011

China Comic and Animation Museum in Hangzhou, China by MVRDV Architect

Thursday, May 12th, 2011

Hangzhou urban planning bureau has announced MVRDV winner of the international design competition for the China Comic and Animation Museum (CCAM) in Hangzhou, China. MVRDV won with a design referring to the speech balloon: a series of eight speech balloon shaped volumes create an internally complex museum experience of in total 32.000m2. Part of the project is also a series of parks on islands, a public plaza and a 13.000m2 expo centre. Construction start is envisioned for 2012, the total budget is 92 million Euro.

CCAM is a series of 8 volumes referring to the speech ballon

  • Architects: MVRDV Architect
  • Project: China Comic and Animation Museum
  • Location: Hangzhou, China

(more…)

Amsterdam Central Station in The Netherlands by Wiel Arets Architects

Thursday, May 12th, 2011

Amsterdam’s Central Station is currently undergoing a drastic transformation to become the centerpiece of the city’s plan to reconnect its neighborhood clusters through the restructuring of its public transportation systems. The IJhal, to be located in the rear of Amsterdam’s Centraal Station on the waterfront of the river IJ, will be the main pedestrian centric portion of the renewed station, adding gastronomic, leisure and service areas to the station’s program.

Exterior View

  • Architect: Wiel Arets Architects
  • Name of Project: Ijhal
  • Location: Amsterdam, the Netherlands
  • Project Team: Wiel Arets, Bettina Kraus, Bruno Ebersbach, Joana Varela, Rob Willemse
  • Collaborators: Ramon Alvarez Roa, Ole Hallier, Nikolas von Schwabe, Janosch Welzien, Steffen Winkler
  • Date of design: 29th june 2010
  • Software used: Vectorworks

(more…)

House D in Daito City, Japan by Takeshi Hamada

Thursday, May 12th, 2011

Background and Environmental Atmosphere
The housing is located in the place from one block from the main street in Osaka’s suburb, and I cannot say it’s a calm. There are a lot of different buildings such as an iron factory, an elementary school, and a parking space near the housing.

House D

  • Architects: Takeshi Hamada
  • Project: House D
  • Location: Daito City, Osaka, Japan
  • Construction: April 2010 – July 2010
  • Structure: Wooden Structure, Ground three floors
  • Site Area: 66.00 ?
  • Building Area: 38.88 ?
  • Floor Area: 100.53 ?  1F( 30.87?)2F( 38.88?)3F( 30.78?

(more…)

The Flagship Store in Vienna, Austria by SOLID architecture

Thursday, May 12th, 2011

There is to be created a showroom for Bene on the ground floor with a total area of about 1,000 m2 in the newly erected building Neutorgasse 4–8, also having integrated an already existing building situated at the Neutorgasse. The area of the showroom is extending, strip-like, alongside the exterior façade. The first upper floor and parts of the second upper floor are used as office area by Bene.

Interior View (Images Courtesy SOLID architecture and Günter Kresser)

  • Architect: SOLID architecture
  • Name of Project: The Flagship Store
  • Location: Vienna, Austria
  • Photographer: Günter Kresser

(more…)

The Los Angeles Museum of the Holocaust in Los Angeles, California by Belzberg Architects

Thursday, May 12th, 2011

The Los Angeles Museum of the Holocaust (LAMH) opens its doors this fall as the permanent home and display of a collection of artifacts from a ghastly era one-half century passed.  Located within a public park at the site of an existing Holocaust memorial, the architecture of the L.A. Museum of the Holocaust straddles the line between autonomous sculpture and a civic destination mindful of the institution and public audience it serves.  Museums must function in a precise manner to simultaneously deliver a message through potent content presentation while offering a spatial experience which affords visitors a contemplative asylum.  Additionally, this museum uses architecture to enhance the ambient foundation for visitors to receive the intended messages being delivered through each display.  Ultimately, the overall design of the building and interior displays transforms each visitor’s encounter with the building and surrounding park into a memorable event capable of instilling a lasting impression of the genocide which occurred and the tolerance needed to move forward compassionately.

Aerial View (Images Courtesy Iwan Baan)

  • Architect: Belzberg Architects
  • Name of Project: The Los Angeles Museum of the Holocaust
  • Location: Los Angeles, USA
  • Completion Date: October 17th 2010
  • Photography: Belzberg Architects, Benny Chan – Fotoworks, Iwan Baan

(more…)

Villa Belvedere in Cuneo, Italy by Marco Acerbis Studio

Thursday, May 12th, 2011

Located in one of the most beautiful northern Italian landscapes, Villa Belvedere literally conveys the astonishing surroundings in one simple yet animated object.  Its lightness reminds of the wings of a plane and the way it plays with light and shadows enhances what at first sight might appear as an elementary geometry. It is not. The whole house, located on one single floor and covered by one big statement roof is articulated to create an architectural experience of constantly changing views, lights and colours while walking through internal gardens, huge living spaces, a sixty meter long and top lit corridor, independent spacious private rooms and a secret hidden garden with plunge pool.

Villa Belvedere

  • Architects: Marco Acerbis Studio
  • Project: Villa Belvedere
  • Location: Cuneo, Italy
  • Completion: 2008
  • Area: 1000 mq
  • Client: Private
  • Software used: Rhino and Artlantis

(more…)

Auditorium of the School of Music in Groningen, The Netherlands by Alex van de Beld

Thursday, May 12th, 2011

The old auditorium at Groningen’s School of Music has been given a completely new identity. Breaking open one of the façades allows sunlight to stream into the hall and establishes a relationship between the hall and the adjoining patio. An oak interior was rolled out lengthwise, transforming the existing elements in the hall – floor, stage, balcony, walls and ceiling – into a unified whole. The organ was integrated in this wooden interior. The acoustics of the hall were improved by opening up the wooden surfaces, between which the lighting fixtures are set. The auditorium has been transformed into the ‘innards’ of a musical instrument.

Auditorium of the School of Music

  • Architects: Alex van de Beld
  • Project: Auditorium of the School of Music
  • Location: Groningen, The Netherlands
  • Client: School of Music, Groningen
  • Design Team: Alex van de Beld, Kristi Jungcurt
  • Size: 300 m2
  • Completed: 1998

(more…)

GRAPHISOFT
Bentley:



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy