Open side-bar Menu

Archive for June, 2011

Garden City K66 in Ljubljana, Slovenia by OFIS Architects

Thursday, June 9th, 2011

Article source: OFIS Architects

Invited international competition – 2010_second prize

The project proposes two layered volumes embracing the rich mix of different programs and distributed in:

  • base of the volume as public programs and offices
  • top floors as apartments

The tower strip steps up and down according to the urban height limits and form terraces-gardens. Public Base volumes are separated and create open squares – dialog of external plaza with public programs and offices. Spaces are communicative, bright, fluid, and easily accessible and offer nice views and connections with surroundings: Strenia square, Park and roads.

Garden City K66

  • Architects: OFIS Architects
  • Project: Garden City K66
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Leed: Dan Kazachki, AIA, LEED AP, CSI, CCCA, Texas, USA
  • Design team: Rok Oman, Špela Videčnik, Janez Martinčič, Janja Del Linz, Katja Aljaž, Andrej Gregorič, Kasia Bernatek, Cristian Gheorghe


The B Tower in Rotterdam, The Netherlands by Wiel Arets Architects

Thursday, June 9th, 2011

Article source: Wiel Arets Architects

The B Tower is located in the centre of Rotterdam, immediately adjacent to the Bijenkorf department store designed by Marcel Breuer in the late 1950s. Because of its commercial context the site below the Bijenkorf’s roofline is to be fully occupied, while above it, just thirty per cent of the lot towards the sunken shopping mall Beurstraverse, has been released to build a high-rise tower. In order to avoid splitting the project into a basement and a tower, the design stacks three volumes of similar height. The ground-related volume contains a fashion store, The Sting, and a car park; the two upper volumes contain apartments.

B Tower

  • Architects: Wiel Arets Architects
  • Project: The B Tower
  • Location: Hennekijnstraat, Rotterdam, The Netherlands
  • Project team: Wiel Arets, Bettina Kraus, Carsten Hilgendorf, Joris van den Hoogen
  • Collaborators: Kam Bava, David Luque, Marie Morin, Deniza Radulova, Sash Reading, Jasper Stevens, Michal Switalski, Cindy Wouters, Aynav Ziv
  • Software used: Vectorworks


European Chess House in Herceg Novi, Montenegro by ACID Group

Wednesday, June 8th, 2011

Article source: ACID Group


Agency for development of Municipality of Herceg Novi in association with European Chess Union has launched a single stage  International competition  for the European Chess House in Herceg Novi. The purpose of the competition was finding a best solution for the mixed use development. The program consisted of facilities devoted to promotion and development of chess (library, museum and tournament halls) and of hotel facilities ( 50 guest rooms, restaurant and lobby). The site is located on the corner between two streets, on steeply sloping terrain.

Night View

  • Architect: ACID Group
  • Name of Project: European Chess House
  • Location: Herceg Novi, Montenegro
  • Project Team: Milica Andjelkovic, Relja Sretenovic, Sasa Ratkovic, Milan Bojanic
  • Project Area: 6,900 sqm
  • Competition Year: 2010


Buildings 8 and 9 in Madrid, Spain by Arturo Franco Office (under construction)

Wednesday, June 8th, 2011

Article source: Arturo Franco

During the summer of 2008 the architecture study of Arturo Franco –in collaboration with Juan Arregui- won an open bid in which more than 100 teams took part, seeking for the concession of the refurbishment of buildings 8 and 9 of the former Slaughterhouse of Madrid.  The intention was to transform the 15,000 m2 of the tripe area and the leather drying facilities into a space capable of having different cultural, artistic and leisure uses.

Exterior View

  • Architects: Arturo Franco Office
  • Project: Buildings 8 and 9 (under construction)
  • Preparation of the project and completion of construction schedule: January 2010_March 2011
  • Project’s authorship: Arturo Franco. (architect), Juan Arregui (architect)
  • Project’s collaborators: Diego Castellanos. (interior architect), Yolanda Ferrero. (architect), Isabel Gil Cruz. (architect)
  • Software used: AutoCAD and Photoshop


Tierra Restaurant in Melipilla, Chile by Cavagnaorojo arquitectos

Wednesday, June 8th, 2011

Article source: Cavagnaorojo arquitectos

Our task consisted in remodeling a house located in downtown Melipilla and converting it into a restaurant and coffee house. The original building presented a rather closed-in and inflexible design plus several additions of very low quality in the back side of the property.

Night View

  • Architect: Cavagnaorojo arquitectos – Carlos Cavagnaro and Daniel Rojo
  • Name of Project: Tierra Restaurant
  • Location: Melipilla, Chile
  • Client: Walter Kahler.
  • Structural Engineering: José Manuel Jelmi
  • Project area: 224m²
  • Project year: 2010
  • Construction year: 2010 – 2011
  • Builder: Cavagnarorojo


V Tower in Denver, Colorado by Meridian 105 Architecture (designed using Artlantis and Revit)

Wednesday, June 8th, 2011

Article source: Meridian 105 Architecture

V Tower is a residential high rise positioned atop of a base of retail, restaurant, cafe, and parking.  The project establishes a new ‘ground’ plane above this volume by providing residents with an urban park occupying the full dimensions of the site and building footprint, creating a sense that the tower is built at grade. Among the amenities provided at this level are generous open areas of grass, a pool, and community garden.

Night View

  • Architects: Meridian 105 Architecture
  • Project: V Tower
  • Location: Denver, Colorado
  • Design Year: 2011
  • Anticipated Completion: 2011
  • Quanity of Units: 240
  • Software used: Modeled in Revit 2011 and rendered in Artlantis


Sub Urban Sub Version in Dublin, Ireland by Box Urban architects

Wednesday, June 8th, 2011

Article source: Box Urban architects

client’s requirement

The client asked  box urban architects to provide spacious accommodation for a growing family by extension to a house. Examination of the existing condition in conjunction with the brief indicated that replacing the house would be a more sustainable option.The design brief was to subvert the existing typically suburban spatial condition, to provide for a building of architectural quality informed by its context and provide flexible accommodation for a large family. The design intent was to accommodate best practice in lifetime design to promote physical, economic and social sustainability in a resilient built form with a robust spatial hierarchy.

Front View (Images Courtesy Paul Tierney)

  • Architect: Box Urban architects
  • Name of Project: Sub Urban Sub Version
  • Location: Dublin, Ireland
  • Structural engineering: Lohan and Donnelly
  • Quantity surveyors: Flynn McNally MCKale Partnership
  • Planning consultants: Reid associates
  • Project area: 3,670 sqf
  • Photographs: Paul Tierney


Family house in Všeradice, Czech Republic by studio pha

Wednesday, June 8th, 2011

Article source: studio pha

The plot of land is marked by its sharp southwards slope and its limited access with complicated bends, which also place a limit on the building’s height level. On the land are several notable mature trees.

Exterior View (Images Courtesy Filip Šlapal)

  • Architect: studio pha
  • Name of Project: Family house in Všeradice
  • Location: Všeradice,  Czech Republic
  • Realization: 2011
  • Photography: Filip Šlapal


Solar City Tower in Rio de Janeiro, Brazil by RAFAA Architecture and Design

Wednesday, June 8th, 2011

Article source: RAFAA Architecture and Design

International Architecture Competition for the Olympic Games 2016 in Rio de Janeiro.

„The project under consideration should be located in the bay of the city of Rio de Janeiro on the Cotonduba Island, which is the obligatory approach for aircraft landing and will comprise a vertical structure which will seek to become a symbol for those arriving in Rio, creating an image potent enough to enable Rio to triumph in its bid to host the summer Olympics in 2016. The challenge, therefore, consists of designing a observation tower which will become a symbol welcoming all those who visit Rio de Janeiro, whether they arrive by air or sea.“

Solar City Tower


Guest House in Carvalhal, Portugal by Paratelier Architect

Wednesday, June 8th, 2011

Article source: Paratelier Architect

In the vast nature reserve of “pinhal da Comporta” recognized for its typical coastal habitat of pine woods growing on the sand dunes of Atlantic ocean, one surprising element makes the location one of the special “corners” of the universe – the water.

View from the east to the living are (Image Courtesy Leonardo Finotti)

  • Architects: Paratelier Architect
  • Project: Guest House
  • Location: Carvalhal, Portugal
  • Project Team: PARATELIER (Monica Ravazzolo – Leonardo Paiella)
  • Collaborators: Ilaria La Corte, Hugo Amaro
  • Landscape architecture: Gobal – João Gomes da Silva, Catarina Raposo
  • Photographer: Leonardo Finotti
  • Text: Bojan Balen


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy