Open side-bar Menu

Archive for July, 2011

Hiding in Triangles / Diploma in Lago di Garda, Italy by Philip Modest Schambelan + Anton Fromm

Saturday, July 16th, 2011

Article source: Philip Modest Schambelan + Anton Fromm

The new mountain bike hotel on the edge of Pregasina in Italy offers sports enthusiasts a unique place to stay, an unforgettable view and a fast connection to an impressive variety of routes, trails and single tracks.

Hiding in Triangles

  • Architect: Philip Modest Schambelan + Anton Fromm
  • Project Name: Hiding in Triangles / Diploma
  • Location: Pregasina, Lago di Garda, Italy
  • Use: Mountain Bike Hotel
  • Structure: steel / polycarbonate (residential units)
  • Constructed Area: 1500 m2
  • Design Period: 15.10.2009 – 30.1.2010
  • Construction Period: Hopefully soon.
  • Software used: Sketchup to create the 3d model. Podium plug-in for the renderings.


Theatre du Chatelard in Ferney-Voltaire, France by Clermont Architectes

Saturday, July 16th, 2011

Article source: Clermont Architectes

This farm building dating back to the 16th century has a particularly rich history. Today, this adventure is continued by the rehabilitation of the Theatre du Châtelard.  The farm, composed of dwelling places, barns, stables, ovens, gardens and orchards, became Voltaire’s property in 1759; the latter undertook improvements in order to house there the domestics of his nearby castle.

Image Courtesy Daniel Osso

  • Architects: Clermont Architectes
  • Project: Theatre du Chatelard
  • Location: Ferney-Voltaire, France
  • Client: Mairie de Ferney-Voltaire
  • Collaborators: Ion Moreno, Maria Campos Piera
  • Engineers: Bem Ingénierie – Fluitec
  • Economist: Cosinus
  • Photograph: Daniel Osso


Pulsen Community Center in Balling, Denmark by Holm Architecture Office

Saturday, July 16th, 2011

Article source: Holm Architecture Office

The Pulsen Community Center unites an array of exiting facilities under one roof. With a combination of baths, fitness areas, doctor offices and a community gathering spaces the design creates a unique new building typology, which aims at promoting interaction and creativity for all the inhabitants of Balling.

Pulsen Community Center

  • Architects: Holm Architecture Office
  • Project: Pulsen Community Center
  • Location: Balling, Denmark
  • Architect Team: Holm Architecture Office, Niklas Thormark, Will Kempler and Tobias Lindqvist-Ottosson
  • Software used: Mainly AutoCAD for all drafting; Sketch-up, Rhino and Photoshop for renderings and Illustrator for diagrams. Also do a series of sketch models to test out different schemes and concepts.


eCORRE COMPLEX in Long Beach, CA by Aphidoidea

Saturday, July 16th, 2011

Article source: Aphidoidea

Downtown Los Angeles based design group APHIDoIDEA proposes the eCORRE COMPLEX, The Environmental Center of Regenerative Research & Education, to the City of  Long Beach in California.  The project takes the ISO container used by the Port of Long Beach (2nd busiest port in the World).  Designed and placed as a FINALIST entry for the AIA-LA / USGBC Emerging Talent Design Competition, APHIDoIDEA re-adapts the shipping container as core building elements and implemented sustainable strategies to educate its visitors and users about “green” building practices such as solar energy, water collections, interior daylighting, rooftop gardens, passive cooling techniques, reuse of grey water, to name a few.

Exterior View

  • Architect: Aphidoidea
  • Name of Project: eCORRE COMPLEX
  • Location: Long Beach, CA, USA


Malama Learning Center in Kapolei, Hawaii by Eight Inc.

Saturday, July 16th, 2011

Article source: Eight Inc.

In 2004, Eight Inc. garnered first place in the Malama Learning Center International Architectural Design Competition among 236 submissions. The Mālama Learning Center is a non-profit organization that brings art, science, conservation, and culture together to promote sustainable living throughout Hawai‘i. The Mālama Learning Center is the result of a shared vision among educators, conservation groups, businesses, and community members to create an innovative learning center on Oahu to promote healthy, sustainable living in an island environment.

Front View

  • Architects: Eight Inc.
  • Project: Malama Learning Center
  • Location: Kapolei, Hawaii
  • Software used: Cinema 4D


Early Childhood Center in Versonnex, France by Clermont Architectes

Saturday, July 16th, 2011

Article source: Clermont Architectes

Construction of a structure dedicated to the young children

The site of the Maison de la Petite Enfance (early childhood center) is located in the commune of Versonnex (Pays de Gex). This region of the Lake Geneva, a few kilometers away from Geneva , is experiencing a profound mutation: what used to be a rural area is now turning into a zone of urbanized densification – which is not always well-managed.

Exterior View (Images Courtesy Daniel Osso)

  • Architect: Clermont Architectes
  • Name of Project: Early Childhood Center
  • Location: Versonnex, France
  • Client: Communauté de Communes du Pays de Gex
  • Engineers: Bem Ingénierie – Fluitec – SJA
  • Economist: Cosinus
  • Photograph: Daniel Osso
  • Materials/products used in this project: Translucent PV panels, Wood siding and structure (larch), Tiles, Zinc


House in Bellmund, Switzerland by EXH Design

Saturday, July 16th, 2011

Article source: EXH Design

This house for a family of four is located in Bellmund, Switzerland, nearby Biel. Situated on a small plot, the structure’s “house” shape maximizes its height to ensure views of Lake Biennem, while a terrace space is cut from the roof volume. The house has a wood structure, as is usual in Switzerland. The skin is clad in grey industrial panels – a rough and weather resistant material with low costs.  In contrast to the modest and functional exterior, the wooden structure is revealed within to give the interior an inviting sense of warmth.

Image Courtesy Philomène Hoël & Eik Frenzel

  • Architects:EXH Design
  • Project:House in Bellmund
  • Location: Bellmund, Switzerland
  • Client: The Diserens family
  • Project Area: 350m2
  • Project Year: 2008
  • Photographs: Eik Frenzel and Philomène Hoël


Beijing River Creative Zone in China by UNStudio

Saturday, July 16th, 2011

Article source: UNStudio

Masterplan, Creative Zone Beijing, China, 2009

Urbanity in Nature

The theme of Urbanity in Nature refers to the preservation of the natural qualities of the Yanqing site, located 200km from Beijing, whilst accommodating a certain essential level of urban city life density. The design for the Beijing Creative Zone encompasses compression on a dual scale; the greenbelt and the urban fabric.

Across the river

  • Architect: UNStudio
  • Name of Project: Beijing River Creative Zone
  • Location: Yanqing, Beijing, China
  • Client: People’s Government of Yanqing County, Beijing Municipality, Beijing Institute of Architectural Design
  • Building area: 145.119 sqm
  • Building site area: 210.152 sqm
  • Programme: Creative zone masterplan
  • Status: Competition entry 1st prize


  • UNStudio: Ben van Berkel, Caroline Bos with Markus van Aalderen, Yi Cheng Pan and Mieneke Dijkema, Ren Yee, Clarissa Alfrink, Megan Ng, Maud van Hees, Wendy van der Knijff, Jae Young Lee


  • Advisor urban development: dcu, Pablo Vaggione
  • Advisor sustainability: Arup Shanghai


House Haller in Mellau, Austria by Haller Jürgen & Dr. Arch. Peter Plattner

Saturday, July 16th, 2011

Article source: Haller Jürgen & Dr. Arch. Peter Plattner

The vision was a customised building, incorporating the impressive panorama at the foot of the Alps with a lifestyle demanding variable solutions. The owner’s specifications were a house combining living and working areas under one roof.

Evening View (Image Courtesy Albrecht Schnabel)

  • Architects: Haller Jürgen & Dr. Arch. Peter Plattner
  • Project: House Haller
  • Location: Mellau, Austria
  • Floor Area working: 150 spm
  • Floor Area living: 175 sqm
  • Project Team: Haller Jürgen & Haller Sebastian
  • Project Year: 2007 – 2008
  • Photographs: Albrecht Schnabel
  • Software used: Nemetschek Allplan


Fine Arts School in Beijing, China by Synarchitects

Saturday, July 16th, 2011

Article source: Synarchitects

Fine Arts School Attached to China Central Academy of Fine Arts

The new 136.000 sqm campus of the Fine Arts School Attached to China Central Academy of Fine Arts is located north-east of Beijing. Some buildings of the ensemble had been structurally completed when Synarchitects was getting involved in the project.


  • Architect: Synarchitects
  • Name of Project: Fine Arts School
  • Place: Beijing, China
  • Typology: University campus with main building, 3 student dormitories, refectory, sports facilities and  art gallery, landscape
  • Owner: China Central Arts University
  • GFA: 136.000 sqm
  • Time: 2005-2007
  • State: First phase completed
  • Software used: Autocad, sketchup and 3ds


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy