Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

House in Oimachi, Japan by LEVEL Architects designed using Vectorworks

 
August 8th, 2011 by Sumit Singhal

Article source: LEVEL Architects

This project is a narrow house of width 3.6-meters, depth 11.7-meters. Because width is very narrow, to make felt the extension of the space in what way is point of this project. Because securing privacy was valued, the window was not able to be set fruitlessly, therefore, by installing the courtyard, it made felt the extension of the space and achieved a good balance between getting daylight and securing privacy.

Image Courtesy LEVEL Architects

  • Architects: LEVEL Architects
  • Project: House in Oimachi
  • Location: Tokyo, Japan
  • Builder: OGAWA Architect Inc.
  • Structual Engneering: NCN
  • Software used: MacOS Vectorworks

Image Courtesy LEVEL Architects

  • Site area: 56.59sqm
  • Building area: 41.22sqm
  • Total floor area: 100.99sqm
  • Structure: Wooden Frame Rahmen Structure
  • Floor number: 3 stories
  • Completion: 2010
  • Photography: LEVEL Architects

Image Courtesy LEVEL Architects

However, because it was narrow site, it was not able to plan the courtyard by using building coverage a lot for the courtyard. So by suppression of the ceiling height of the 1st floor and the 3rd floor, it was secured for the ceiling height of 3.5-meters of the 2nd floor.

Image Courtesy LEVEL Architects

Changed section composition, the courtyard was hung from the upper part of the dining room. Because there is a courtyard lowered 2-meters from the ceiling in the section, it is possible to see much, and not to feel the space width 3.6-meters. The loft and the bedroom and the bathroom of the 3rd floor are set up to around this courtyard, and of each can get light and the wind.

Image Courtesy LEVEL Architects

By operating the air volume, there are four layers in the north including the loft. By setting both high ceiling of living room and low ceiling of the loft to the same floor, and setting the courtyard to between, it planned to be able to feel depth more. Moreover, SE-construction method (wooden frame rahmen structure) is adopted for the structure this time. Because the bearing wall often becomes obstructive when making the narrow house to wooden.

Image Courtesy LEVEL Architects

Through several-time meeting, by reduced bearing wall at minimum, it was able to open to direction of the courtyard.  Even if the vicinity will develop in the future, the hung courtyard will give daylight and comfortable wind all the while.

Image Courtesy LEVEL Architects

Image Courtesy LEVEL Architects

Image Courtesy LEVEL Architects

Image Courtesy LEVEL Architects

Image Courtesy LEVEL Architects

Image Courtesy LEVEL Architects

Image Courtesy LEVEL Architects

Related posts:

Tags: ,

Categories: House, Vectorworks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy