Open side-bar Menu

Archive for August, 2011

Serpentine Gallery Pavilion 2007 in London, UK by Olafur Eliasson and Kjetil Thorsen

Monday, August 8th, 2011

Article source: Olafur Eliasson and Kjetil Thorsen

The Serpentine Gallery Pavilion 2007 is designed by the internationally acclaimed artist Olafur Eliasson and the award-winning Norwegian architect Kjetil Thorsen, of the architectural practice Snøhetta. This timberclad structure resembles a spinning top and brings a dramatic vertical dimension to the traditional single-level pavilion. A wide spiralling ramp makes two complete turns, allowing visitors to ascend from the Gallery lawn to the highest point for views across Kensington Gardens as well as a bird’s eye view of the chamber below.

Serpentine Gallery Pavilion 2007 by Olafur Eliasson and Kjetil Thorsen © Olafur Eliasson and Kjetil Thorsen Photograph © 2007 Luke Hayes

  • Architect: Olafur Eliasson and Kjetil Thorsen
  • Name of Project: Serpentine Gallery Pavilion 2007
  • Date: 24 August – 5 November 2007


Domus Technica – Immmergas Center for Advanced Training in Brescello, Italy by Iotti + Pavarani Architetti

Monday, August 8th, 2011

Article source: Iotti + Pavarani Architetti

Immergas has extended its research and production field to new generation technologies, related to renewable resources exploitation (like solar thermal, photovoltaic and heat pumps); the new Center for Advanced Training contains teaching rooms and showrooms where technicians and professionals may be trained and updated on both implanting and installation technologies tied to productions based on renewable resources. So the building’s outline is that of an “open laboratory”- a space in which one works and is received.

Image Courtesy Roland Halbe

  • Architects: Iotti + Pavarani Architetti (Paolo Iotti, Marco Pavarani)
  • Project: Domus Technica – Immmergas Center for Advanced Training
  • Location: Brescello, Reggio Emilia, Italy
  • Client:Immergas
  • Structures:Studio Gasparini-Gualerzi-Teneggi (Sara Trussardi)
  • Services:Studio Termotecnici Associati (Marco Manghi)
  • Electrical:Tecnoprogetti (Ferruccio Mirandola)


Static Quarry in Gunma, Japan by Ikimono Architects

Monday, August 8th, 2011

Article source: Takashi Fujino / Ikimono Architects

The neighbor is one of the environments, too

I intended to make a building like the small city.
Originally, a human being is a creature living in the crowd. Nevertheless it is said that most family types are single life households in present Japan. The person keeps the balance while going back and forth in a personal domain like the house and the state of the crowd like the society. Can the apartment \there is society in the immediate neighbor of a personal domain\ become city life in microcosm?

Night View

  • Architect: Takashi Fujino / Ikimono Architects
  • Name of Project: Static Quarry
  • Place: Gunma, Japan
  • Planning: TTA Inc.
  • Structural Engineers: Structural Design firm Accurate
  • Landscape: Atsuo Ota / ACID NATURE 0220


House in Oimachi, Japan by LEVEL Architects designed using Vectorworks

Monday, August 8th, 2011

Article source: LEVEL Architects

This project is a narrow house of width 3.6-meters, depth 11.7-meters. Because width is very narrow, to make felt the extension of the space in what way is point of this project. Because securing privacy was valued, the window was not able to be set fruitlessly, therefore, by installing the courtyard, it made felt the extension of the space and achieved a good balance between getting daylight and securing privacy.

Image Courtesy LEVEL Architects

  • Architects: LEVEL Architects
  • Project: House in Oimachi
  • Location: Tokyo, Japan
  • Builder: OGAWA Architect Inc.
  • Structual Engneering: NCN
  • Software used: MacOS VectorWorks


Social Housing for Mine Workers in Asturias, Spain by Zon-e Arquitectos designed using Rhino & AutoCAD

Monday, August 8th, 2011

Article source: Zon-e Arquitectos

This project comes up from a tendering process to build state subsidized housing in Cerredo (Asturias), a mining town located in the very heart of the Cantabrian Mountains where no residential construction had been made for over 25 years.

Model 01

  • Architect: Zon-e Arquitectos / Nacho Ruiz Allén, José Antonio Ruiz Esquiroz
  • Name of Project: Social Housing for Mine Workers
  • Location: Degaña, Asturias, Spain
  • Project Area: 2,385 sqm
  • Photographs: Ignacio Martinez and Jose Antonio Ruiz
  • Software used: Rhino and AutoCAD


R.T.P. Television Studios in Avenida Marechal Gomes da Costa, Lisboa by Frederico Valsassina

Monday, August 8th, 2011

Article source: Frederico Valsassina

The city is a mark of multiple times and appears spatially as an entity in permanent mutation. To the existent urban structures others are added, adapted to the successive ways of “living”, promoting the revival of obsolete situations and the framing of records from the past.

Night View (Images Courtesy FG+SG Fotografia de Arquitectura)

  • Architect: Frederico Valsassina
  • Name of Project: R.T.P. Television Studios
  • Location: Avenida Marechal Gomes da Costa, Lisboa
  • Project Year: 2004
  • Conclusion Year: 2007
  • Photografy: FG+SG Fotografia de Arquitectura


Gate Village, Dubai International Finance Centre in UAE by Hopkins Architects

Sunday, August 7th, 2011

Article source: Hopkins Architects

A mixed development at the social heart of the Financial District.
Lying adjacent to the Gate building, the project consists of a complex of ten buildings on a raised podium of car parking, which is enclosed by perimeter live/work studios. The podium level is pedestrianised with shops and restaurants.  Above, are offices and apartments, with penthouses on the top two floors.

Main Project

  • Architects: Hopkins Architects
  • Project: Gate Village, Dubai International Finance Centre
  • Location: Dubai, UAE
  • Size: 240,000 m2
  • Client: Dubai Properties


Til Til D.F. by gt2p designed using Rhino and Grasshopper

Sunday, August 7th, 2011

Article source: gt2p

The project TilTil D.F. is the result of a request to gt2P, having as aim the development of a diverse program in an open space that merge with the topography and the landscape of thelocation. The requirement was done to this studiobecause of its experience in the development of projects of architecture based on the use of methodologies of parametric design. This knowledge has given them the capability to determine the relevant variables in their projects and to establish relations among them, in order to streamline the formulation and implementation of projects.

Exterior View

  • Architect: gt2p
  • Name of Project: Til Til D.F.
  • Software used: Rhino and Grasshopper


Open Architecture Project in Tokyo, Japan by Yoshiaki Oyabu

Sunday, August 7th, 2011

Article source: Yoshiaki Oyabu

We make use of leftover space between five buildings to provide an extension to the public realm. Our inspiration bases on uniquely Japanese notions of layered scale and externality like the Japanese traditional ‘hiroen’ . The modern hiroen changes character on the place and makes a new context of the town.

Night View

  • Architect: Yoshiaki Oyabu
  • Name of Project: Open Architecture Project
  • Location: Tokyo, Japan


Hydroelectric Power Station in Bavaria, Germany by Becker Architekten

Sunday, August 7th, 2011

Article source: Becker Architekten

The amorphous form appears both gentle and dynamic, resembling, among other things, a large fish. But it can also be viewed simply as a volume inspired by the motion of waves – as if the structure had taken shape as a flowing, swelling mass and then solidified. The form of this hydroelectric power station traces and dramatizes the channelled dynamism of the water as it flows into the holding basin, down through the turbines, and back into the River Iller. Another obvious association is with eroded stone; in the surrounding Allgäu region, not far from the Alps, such isolated rock formations are a common sight.

Hydroelectric Power Station

  • Architect: Becker Architekten
  • Project: Hydroelectric Power Station
  • Location: Keselstraße 14 a, D – 87435 Kempten / Allgaeu, Bavaria, Germany
  • Client: Allgäuer Überlandwerk AÜW, Kempten
  • Construction period: november 2007 – june 2010
  • Area in square meters: unknown


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy