Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for August, 2011

Wheel Of Conscience in Nova Scotia, Canada by Studio Daniel Libeskind

Wednesday, August 31st, 2011

Article source: Studio Daniel Libeskind

The tragic story of the M.S. St. Louis, a ship carrying Jewish refugees from Nazi Germany that the Canadian government turned away in 1939, is represented by The Wheel of Conscience. The wheel is driven by gears – symbolic of the gears of a ship’s engine and the gears of a cynical bureaucracy. On the rim of the large wheel is the description of the tragedy of the M.S. St. Louis. It is surrounded by the map of the world displaying the ship’s route on the cylinder. On the reverse side of the memorial are etched in the metal the names of all the passengers.

Images Courtesy SDL

  • Architect: Studio Daniel Libeskind
  • Name of Project: Wheel Of Conscience
  • Location: Halifax, Nova Scotia, Canada
  • Completion: 2011
  • Opening: January 20th, 2011
  • Photo Credits: (c) SDL, (c) Brian Melcher

(more…)

Ina no ie Residence in Minoh-Shi, OSAKA by Naoko Horibe

Wednesday, August 31st, 2011

Article source: Naoko Horibe

This is a three-story steel-frame construction residence with atelier for writersf couple.  The first floor is used primarily as their work space; second and third floors as residence. Land in this area apparently went for sale several decades ago, and many of the surrounding houses are low-rise buildings adopting lateral coving for siding with similar color tone.

Facade2 (Image Courtesy Kaori Ichikawa)

  • Architects: Naoko Horibe
  • Project: Ina no ie Residence
  • Location: Minoh-Shi, OSAKA
  • Design to completion: March 2009-February 2010
  • Primary usage: Residence and atelier

(more…)

eBay House in Southborough, MA by Ruhl Walker Architects

Wednesday, August 31st, 2011

Article source: Ruhl Walker Architects

This husband and wife assumed they would never be able to afford the modern house of their dreams, but one day they discovered a surprisingly affordable lot and decided to see if they could do the impossible.  Many considered the heavily wooded lot ‘unbuildable’ because it was squeezed behind five suburban McMansions, it was dotted with granite outcroppings, and its irregular shape made it hard to imagine a conventional house; but the lot’s perceived ‘unbuildability’ made it affordable, and a small clearing at one end beckoned to the clients.

Front View (Image Courtesy Greg Permru)

  • Architects: Ruhl Walker Architects
  • Project: eBay House
  • Location: Southborough, MA
  • Size: 2,500 SF
  • Type of project: Affordable single-family house for a family of four
  • Cost: $150/SF
  • Contractor: Rick Fairfield, Fairfield Construction
  • Structural Engineer: Jack Martin
  • Photography: Greg Permru & Steve Ratner
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Vertical Living Gallery in Bangkok, Thailand by Shma Company Limited

Wednesday, August 31st, 2011

Article source: Shma Company Limited

This project was commissioned by Sansiri, an urban residential developer. Providing the image of new life style is the role of the sale office. The building was first designed with glass skin exposed to the surrounding, appearing solid, conventional and missing sense of ‘home’. Seeing also that Bangkok urban is suffocating with concrete surface, Shma the landscape architect, proposed this green living façade so to give building uniqueness and to draw public attention.

Exterior View (Images Courtesy Wison Tungthanya)

  • Architect & Landscape Architect: Shma Company Limited
  • Name of Project: Vertical Living Gallery
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Use: Condominium Sale Office
  • Site Area: 440 sq. m
  • Photograph Credit: Wison Tungthanya

(more…)

142 Dwellings in Nantes, France by a/LTA Architectes

Wednesday, August 31st, 2011

Article source: a/LTA Architectes

The operation consists of three buildings housing placed on a foundation of business premises. The whole is articulated by a landscaped garden with vegetal and mineral nuances We believe that “beautiful” housing accommodations are bright, well-oriented and offer large views. That’s what we developed for the three buildings with views to the city center of Nantes or to the river. We used the same codes and registers, but declined for each operation. The aim is to distinguish each entity while having an overall unity.

142 Dwellings

  • Architects: a/LTA Architectes
  • Project: 142 Dwellings
  • Location: Nantes, France
  • Client: LNH + SAMO + BATI NANTES
  • Cost: 11.5 M€.
  • Date: Competition May 2011 (1st Prize) / Building license July 2011
  • Area: 11.000 m² + surfaces of activities + parking
  • Team: mandataire a_LTA (Le Trionnaire (x2) – Tassot – Le Chapelain)
  • Project Team: CETRAC

(more…)

Ichihara by Suppose design office

Sunday, August 28th, 2011

Article source: Suppose design office

“Forest of Art”

We proposed a place where a park, facilities and the around environment are mixing together like a forest for Ichiharashi-sui & Choukoku no Oka. The existing building at the site would be renovated to enhance the beautiful scenery of the park in front of the structure. Inside and outside, old and new would be harmonized as one space at the place. The condition could be explained as café ore, which is keeping a taste of coffee and milk, but also create a new taste as café ore.

Ichihara

  • Architect: Suppose design office
  • Name of Project: Ichihara
  • Software used: CAD – Vector works, AutoCAD; CG – lightwave, sketchup, Vray; Other : Photoshop, Illustrator

(more…)

AEC Challenge by Garmoz

Sunday, August 28th, 2011

Article source: Garmoz

The inspiration was to design a simple and efficient multi-residence dwelling. I ended up with a slightly strange fourplex, a waterborne craft and an experimental commercial unit with a revolving base perched on a network of piers with salt to fresh water conversion and hydroponic testing bays.

On Water with Pads

  • Architects: Garmoz (Glenn Smith)
  • Project: AEC Challenge
  • Software used: Blender 2.57, Bryce 7, Wings3D, GIMP. Preview.

(more…)

Adzuki House in Himeji-Shi, Japan by Naoko Horibe

Saturday, August 27th, 2011

Article source: Naoko Horibe

This is a three-story residence on 83.60 m2 land, with three sides facing the roads. We designed into a planar and compact three-story house allowing car and bicycle parking space. The trees in the courtyard can be viewed from each room, so you can sense the turn of the season indoors.  We placed a large window sash in the corridor to allow viewing the trees from the bathroom, not adjacent to the courtyard, in response to the clientfs request.

Facade

  • Architects: Naoko Horibe
  • Project: Adzuki House
  • Location: Himeji-Shi, HYOGO, Japan
  • Design to completion: March 2009-January 2010
  • Primary usage: Residence

(more…)

Split bathhouse in Gansu, China by BaO

Saturday, August 27th, 2011

Article source: BaO

Shanmen bathhouse

Shanmen, a villagelocatedin the mountains near Tianshui in Gansu Province, asked BaO architects and the Children of Madaifuassociation to help them build a small community bathhouse. The villagers and the schoolshad no possibility to wash in the town since there is neither public facility of any kind, nor private bathrooms in the houses. The precarious hygiene conditions are source of many discomforts, infections, diseases, plagues and even outbreaks of epidemics.

Images Courtesy BaO architects

  • ARCHITECT: BaO
  • NAME OF PROJECT: Split bathhouse
  • PLACE: Shanmen, Gansu, China
  • CREDITS: Benjamin Beller _BaO architects
  • YEAR: 2011
  • PHOTO CREDIT: BaO architects

(more…)

Doughnut House in Ibaraki Prefecture, Japan by Naoi Architecture & Design Office

Saturday, August 27th, 2011

Article source: Naoi Architecture

This project was a residential building for a husband-and-wife couple in rural Ibaraki prefecture. The area surrounding the generously-sized plot was not heavily built up, giving the site a calm sense of privacy without too much of the noise, threat of crime and other stresses associated with the city. The adjacent areas consisted of a mix of fields and houses, many of which were located on plots of land whose boundaries were not clearly demarcated from each other. With these conditions in mind, we decided to create a home that would consist of “an open space with ambiguous borders and boundaries.”

Image Courtesy Hiroshi Ueda

  • Architects: Naoi Architecture & Design Office
  • Project: Doughnut House
  • Location: Ibaraki Prefecture, Japan
  • Date of Completion: 2010.8
  • Principal Use: Private House
  • Structure: Wooden

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy