Open side-bar Menu

Archive for August, 2011

Busan Opera House in South korea by Wahag Studio

Wednesday, August 24th, 2011

Article source: Wahag Studio

Participation of wahag studio in the international ideas competition to establish a design for the busan opera house to start to construct in 2014 (expected). the opera house will include a variety of facilities that will foster a wide range of artistic activities all the while being accessible to the city’s citizens. the grand scale of this project will be suitable for busan’s status as an international city.


  • Designed by: Wahag Studio
  • Name of Project: Busan Opera House
  • Location: Busan, South korea
  • Type of competition: open international competition
  • Site area: 35,000 m2
  • Team work: wahag studio team
  • Architects: m.mansour gebaly, wael hussein Mahmoud
  • Software used: Rhino and grasshopper for developing the form and the final modeling; for the final render used 3ds Max and photoshop


Busan Opera House in South Korea by Praud

Wednesday, August 24th, 2011

Article source: Praud

The concept starts from how multiple performance facilities can share common program.  One way is to share public space such as foyers and the other is to share theatre function itself.  We found out an interesting potential of theatre that when one performance facility share its theatre function with other facilities,  various types of performance stages could be created by transformation of stage and chamber facilities.  Unlike having a fixed performance stage and sharing common public space,  it is a way of providing a variety of experience to the audience as well as using the opera house more efficient way.

Exterior View 01

  • Architect: Praud
  • Name of Project: Busan Opera House
  • Location: Busan, South Korea
  • Project: Competition Entry
  • Program: Opera House
  • Program Area: 52,000 m2
  • Team: Dongwoo Yim, Rafael Luna, Stacy Choi


Browne Street House in New Farm, Australia by Shaun Lockyer Architects designed using AutoCAD

Wednesday, August 24th, 2011

Article source: Shaun Lockyer Architects

The Browne Street House is a reinterpretation of the Queenslander cottage. It reinvigorates the plan to offer alternatives to how spaces are used. The interplay and juxtaposition of the new and old is through material expression and form, and the cantilevered cottage is a deliberate subversion of the Queenslander paradigm and aims to recalibrate the perception of the house.

Main View (Image Courtesy Aperture)

  • Architects: Shaun Lockyer Architects
  • Project: Browne Street House
  • Location: New Farm, Brisbane, Australia
  • Project Team: Shaun Lockyer – Design Principal; Lucy Hyndman – Project Architect; Corinne Bolton – Interiors
  • Structural Engineer: Westera Partners
  • General Contractor: Focus Build
  • Project Year: 2011
  • Floor Area: 330m² (all inclusive of indoor, outdoor and garage areas)
  • Photographs: Aperture Photography
  • Software used: AutoCAD


Historical Park of Medieval Bosnia in Zenica, Herzegovina by FILTER Architecture designed using SketchUP

Tuesday, August 23rd, 2011

Article source: FILTER Architecture

The competition name is „Historic Park of Medieval Bosnia and Herzegovina (Zenica, Bosnia and Herzegovina). The intention of this competition was to create a thematic park, having a medieval Bosnian history as a subject. It was left to the competitors to decide how to organize the given site and to choose the approach. Only the set of most important historic artifacts, which had to be presented at place, was given as limiting factor. The chosen site was a green area in the city center, well provided with the pedestrian paths. Our design result was a museum pavilion, with a given name timespace.

facade detail

  • Architects: FILTER Architecture
  • Project: Historical Park of Medieval Bosnia
  • Location: Zenica, Herzegovina
  • Type: Architecture-Urbanism, Competition
  • Year: 2009-2011
  • Status: Competition Project – first prize, exhibited, published
  • Software used: Sketchup to design, because it provides fast and easy workflow in three-dimensional space


New University hospital in Aarhus, Denmark by C. F. Møller Architects in collaboration with Cubo Arkitekter A/S

Tuesday, August 23rd, 2011

Article source: C. F. Møller Architects in collaboration with Cubo Arkitekter A/S

The largest hospital construction project in the history of Denmark, the New University Hospital in Aarhus, will be built onto the existing Aarhus University Hospital, Skejby, to form a single hospital complex. The resulting New University Hospital will be the size of a Danish provincial town.

Main approach

  • Architects: C. F. Møller Architects in collaboration with Cubo Arkitekter A/S
  • NAME OF PROJECT: New University hospital in Aarhus
  • LOCATION: Aarhus, Denmark
  • Client: Region Mid-Jutland
  • Client Consultant: NIRAS A/S – The DNU consultant group, which won the commission for the New University Hospital in December 2007:
  • Landscape Architects: Schønherr Landskab A/S, Tegnestuen Havestuen


Cluj National Library Extension in Romania by Manadelucru

Tuesday, August 23rd, 2011

Article source: Manadelucru

The CENTRAL UNIVERSITY LIBRARY “Lucian Blaga” Cluj-Napoca launched an architectural contest for a new storage building with open shelf access. The competition aimed at selecting and awarding the best solutions of architecture for a new building that should contain a deposit area with open shelf access, public hosting and technical spaces. The site is on the SW side of the existing building and has a total area of 1230 mp.

Exterior View

  • Architects: Manadelucru
  • Project: Cluj National Library Extension
  • Location: Cluj Romania
  • Authors: Dorin Stefan ADAM – architect, Madalina IFTIMI – architect, Artenian SOLDEA – architect
  • Software used: AutoCAD, 3DS Max, SketchUp and Photoshop.


Hermitage Road Residence in Charlotte, North Carolina by Kenneth E. Hobgood Architects

Tuesday, August 23rd, 2011

Article source: Kenneth E. Hobgood Architects

The house is located in Meyers Park, one of the oldest in town neighborhoods in Charlotte, North Carolina. The original house, garage and gardens were built in 1914. The renovation of the existing house was to restore it as much as possible to its original condition, maintaining the traditional organization of center stair hall flanked by the Living Room and the Dining Room.

Front View (Images Courtesy Paul Warchol)


Eagle Nest Hut Proposal by Piero Ceratti deisgned using SketchUp

Tuesday, August 23rd, 2011

Article source: Piero Ceratti

This alpine hut can be installed in very extreme site, it minimize the point of contact with the rocky ground. The main structure consists of 4 wooden arcs anchored to the rock with 8 steel base plates, secondary structure is realized with 4 couple of l wooden beam fixed to the 4 arcs. The interior shell is assembled with preformed wooden insulated panels of 20 cm thickness, all the exterior surfaces are covered with red metal seam standing.

Eagle Nest Hut Proposal

  • Architect: Piero Ceratti
  • Project: Eagle Nest Hut Proposal
  • Software used: All the design of the project was developed with Sketchup free version, all the renders are genereted with SKUP, for the sheets, used a little bit of Photoshop.


Vacation villas in Algarve, Portugal by Posto 9 designed using AutoCAD

Tuesday, August 23rd, 2011

Article source: Posto 9

These small vacation villas, were designed for an “anonymous” plot, along the beach of “Manta Rota” on the “Algarve” Coast. Despite belonging to different clients, the two houses were designed together, becoming a one house volume unit, consisting of two twin fractions. In each of the fractions, the ground floor is occupied by a single space, comprising lounge and kitchen areas, facing to the east and west respectively.

Front View (Images Courtesy FG + SG – Fotografia de Arquitectura)

  • Architecture: Posto 9
  • Name of Project: Vacation villas
  • Location: Manta Rota, Algarve, Portugal
  • Project Manager: Arq.ªJoana Castanheira, Arq.º André Ferreira
  • Project Team: Arq.ª Joana Ribeiro
  • Photography: FG + SG – Fotografia de Arquitectura
  • Project Date: 2007
  • Work Phase: Built
  • Program: Housing
  • Software used: AutoCAD


House Karlsson in Tidö-Lindö, Sweden by Tham & Videgård Arkitekter

Tuesday, August 23rd, 2011

Article source: Tham & Videgård Arkitekter

This one family house is situated on the northern coast of the lake Mälaren in central Sweden. It is set in a former recreational area where, in recent years, most of the small weekend houses has been either extended or replaced by catalogue housing.

Image Courtesy Åke E:son Lindman

  • Architects: Tham & Videgård Arkitekter
  • Project: House Karlsson
  • Location:Tidö-Lindö, Västerås, Sweden.
  • Dates: Project 2000, completion 2002.
  • Team: Bolle Tham, Martin Videgård, John Billberg, Fredrik Olsson, Claes Sörstedt, Måns Tham.
  • Client: Björn and Berit Karlsson
  • Built area: 200 m2.
  • Photographer: Åke E:son Lindman


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy