Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September 20th, 2011

Artcore: Centre for Contemporary Art in Genieloods, Vijfhuizen by Chris Collaris Design

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: Chris Collaris Design

IN ORDER TO INCREASE THE POSSIBILITIES OF THE KUNSTFORT AS A CENTRE FOR CONTEMPORARY ART, THE ORGANISATION ‘KUNSTFORT BIJ VIJFHUIZEN’ WANTS TO RE-USE A MONUMENTAL MILITARY DEPOT, THE GENIELOODS. THE NEW DESIGN OF A CENTRE FOR CONTEMPORARY ART EXHIBITIONS IN THE GENIELOODS WILL BE THE FUTURE POINT OF DEPARTURE FOR VISITORS OF THE KUNSTFORT IN VIJFHUIZEN.

GENIELOODS ARTCORE FLATTEN 002 DEF SMALL

  • Architects: Chris Collaris Design
  • Project: Artcore: Centre for Contemporary Art
  • Location: Genieloods, Vijfhuizen

(more…)

Wuhan new railways station in Hubei, China by THEPOT

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: THEPOT

Wuhan, the capital of central China, stands at the crossroads of nine provinces. Located on the Yangtze river, at its confluence with the river Han, the city is surrounded by lakes and hills. It has a rich history, steeped in legend, and is currently developing at breakneck speed.

Interior View

  • Architect: THEPOT
  • Name of Project: wuhan new railways station
  • Location: Wuhan, Hubei, China
  • Company: AREP
  • Client: Ministry of the chinese railways
  • Project management: AREP / J.M. Duthilleul, E. Tricaud and The Fourth Survey Institute of the China Railway
  • International competition: 1st round – 2004, 2nd round – 2005
  • End of works: 2009
  • Surface area: 120 000 m²

(more…)

New Taipei City Museum of Art Proposal in Taiwan by Lyons Architect

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: Lyons Architect

Concept

The new museum building has been designed in response to its context – to the park, river, city and  surrounding mountains. The concept connects the building and its spaces with the unique features of the site and its surrounds.

Its form, spaces and circulation patterns have also been designed to provide a rich and scenographic experience for museum visitors and to offer maximum flexibility in the display and presentation of artworks and multimedia.

Perimeter Naturally Lit Gallery Space

  • Architects: Lyons Architect
  • Project: New Taipei City Museum of Art Proposal
  • Location: New Taipei City, Taiwan

(more…)

Sanctuaire Mont Cathedrale in Quebec, Canada by Pierre Cabana

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: Pierre Cabana

A unique, ecological housing project creating harmony between nature and architecture

The “Tree House” in Quebec’s Eastern Townships is the first house at Sanctuaire Mont Cathédrale, a unique, deluxe housing project designed to blend into its surroundings by using sustainable materials and technologies.

Front View (Images Courtesy Pierre Leveille)

  • Architect: Pierre Cabana
  • Name of the project: Sanctuaire Mont Cathedrale
  • Location: Grand Lac Brompton, Eastern Townships, Quebec, Canada
  • Engineer: Comtois, Blouin & associate
  • Photographs: Richard Poissant et Pierre Léveillé

(more…)

Red Rock Canyon Visitor Center in Las Vegas, Nevada by Line and Space, LLC

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: Line and Space, LLC

Intended to introduce up to 1 million visitors a year to the wonders of Red Rock Canyon, the new Interpretive Facility differs from traditional visitor centers by emphasizing the specific attributes of Red Rock Canyon itself, in lieu of pseudo-natural imitations. Here, visitors are introduced to the relevant science, art and culture that will enhance their experience in Red Rock Canyon; strongly encouraging them to visit the nearby real thing.

View from Highway (Image Courtesy Robert Reck)

  • Architects: Line and Space, LLC
  • Project: Red Rock Canyon Visitor Center
  • Location: Las Vegas, Nevada
  • Completion Date: January 2011
  • Client: US Department of the Interior Bureau of Land Management
  • General Contractor: Straub Construction, Inc.
  • Structural Engineer: Holben, Martin, and White Consulting Structural Engineers, Inc.
  • Civil and MEP Engineer: GLHN Architects and Engineers
  • Exhibit/Interpretive Consultant: Hilferty and Associates
  • Building Area: Visitor Center = 8,700 SF & Exterior Exhibits = 44,000 SF
  • Drawing and Photo Credits: All drawings by Line and Space, LLC

(more…)

Wicker Park Bar in Chicago, Illinois by Akar Studios

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: Akar Studios

The Wicker Park Sushi and Seafood bar occupies 3,000 square feet of the main concourse floor in the post-security area of Terminal 2 at the Chicago O’Hare International Airport. The 104-seat venue is distinguished by its clean, dramatically lit glass-front bar highlighted with an illuminated overhead soffit that has been suspended from the roof trusses above. The glowing ceiling element—acting as a beacon for the bar, guides the travelers into this concourse venue.

Interior View

  • Architect: Akar Studios
  • Name of Project: Wicker Park Bar
  • Location: Chicago, Illinois

(more…)

zmianatematu in Łódź, Poland by xm3

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: xm3

Restaurant: „zmianatematu.”, Piotrkowska 144, Łódź

Idea:
The city of Łódź located in the centre of Poland is one of three biggest cities in the country. Before the II World War a highly prospering city with lots of industries, now is troubled with poverty and social problems. Although it has high aspirations to be a cultural oriented city of artist and students. Aiming to be a design, fashion and film capital of the country, it acquires the concern from many great architects and artists who are willing to create concept designs for a delayed rebirth of the city i.e.: Daniel Libeskind, Frank Ghery, David Lynch to name a few.

Exterior View (Images Courtesy Paulina Sasinowska (smileUPyourself), Mateusz Wójcicki)

  • Architect: xm3
  • Name of Project: zmianatematu
  • Location: Łódź, Poland
  • Project team: Maciej Kurkowski, Julian Nieciecki, Mateusz Wójcicki
  • Client: Eudezet S.C.
  • Photographs: Paulina Sasinowska (smileUPyourself), Mateusz Wójcicki

(more…)

HG House in Japan by Atelier Tekuto

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: Atelier Tekuto

The concept of the house was derived from the client’s request of ‘living in the garage’.  The garage is designed as a courtyard from the security reason, and living spaces are located around it for good daylight. The living room opens out into a couryard where bikes can be stored.  Wood and steel are used for finish, and unify overall design.

Image Courtesy Haruka Otani

  • Architects: Atelier Tekuto
  • Project: HG House
  • Location: Japan
  • Type: residencial
  • Site area: 64.78‡u
  • Building area: 35.58‡u
  • Total floor area: 64.48‡u
  • Structure: timber construction
  • Architecture design: Yasuhiro Yamashita+Toshiyuki Fujimori+Toshinao Iki/Atelier TEKUTO
  • Construction: Shigeki Matsuoka+Satoru Masuda/Home Builder

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy