Open side-bar Menu

Archive for September, 2011

St Falls in Victoria, Australia by Elenberg Fraser

Friday, September 2nd, 2011

Article source: Elenberg Fraser

Situated in Falls Creek, the development is an essential and exciting new Gateway concept for the Village. Comprising two elegantly formed buildings emerging from the landscape, the view on arrival is complimented by the clearly framed aspect up to the ski fields beyond. At ground level there will be a new retail strip fronting Bogong High Plains Road enlivening the street frontage and creating weather protected spill out zones for visitors to the Village. Entries to the upper level apartments are integrated into this dynamic facade language with prominent entry canopies announcing the unique interiors of the St Falls lobbies.

Images Courtesy Peter Clarke


Terra Panonica in Kikinda, Serbia by Studio “AUTORI”

Friday, September 2nd, 2011

Article source: Studio “AUTORI”

Mokrin is a settlement  in the municipality Kikinda, found 13 km from the town Kikinda, in Vojvodina region. The village of Mokrin is part of a planned type of villages that have been established by the Austro-Hungariarian Empire on the territory of Vojvodina since the 18th century. These types of villages are characterized by regular communication  infrastructure, organization of buildings on  the plots and  typology of buildings.

Night View (Images Courtesy Vladimir Sretenović)

  • Architect: Studio “AUTORI”
  • Name of Project: Terra Panonica
  • Location: Svetog Save 25, Mokrin, Kikinda, Serbia
  • Project Team: Dipl.Ing.Arch. Dijana Novaković, Dipl.Ing.Arch. Maja Trbović, Dipl.Ing.Arch. Aleksandra Nikitin, M.Arch. Dušan Nenadović
  • Photographs: Vladimir Sretenović


Metro entrances for San Sebastian. Eleva in Spain by BABELstudio

Friday, September 2nd, 2011

Article source: BABELstudio

‘Eleva’, the proposal for the entrances to the new underground of San Sebastian, is based on the idea of the manipulation of the terrain. As the tubes of the metro network are generated by excavating and perforating the ground, the access is created by cutting the pavement in correspondence to the superfitial world.

Metro San Sebastian (Image Courtesy BABELstudio)

  • Architects: BABELstudio
  • Project: Metro entrances for San Sebastian. Eleva
  • Location: San Sebastian, Spain
  • Subject: Competition for station entrances of the future San Sebastian underground
  • Client: Euskal Trenbide Sarea, Department of Housing, Transport and Public Works of the Basque Government
  • Project Year: 2011
  • Images: BABELstudio


Tellus Nursery School in Stockholm, Sweden by Tham & Videgård Arkitekter

Friday, September 2nd, 2011

Article source: Tham & Videgård Arkitekter

On the border between a former urban/industrial development and a small forest where new housing is being developed, this nursery school mediates between different contexts and scales. A semi enclosed entrance courtyard constitutes a first exterior space for parents and children meeting and leaving. The organic layout encourages movement as space becomes continuous and creates both exterior and interior rooms of challenging shapes. Windows are freely placed at different heights and allow for light and views to be adapted also to the scale of children, which further the relation between the interior and the exterior play ground and the wooded hill.

Exterior View (Images Courtesy Åke E:son Lindman)

  • Architect: Tham & Videgård Arkitekter
  • Name of the project: Tellus Nursery School
  • Location: Telefonplan, Stockholm, Sweden
  • Chief architects: Bolle Tham and Martin Videgård
  • Project architect: Eric Engström
  • Photographer: Åke E:son Lindman


Double dwelling Lookwatering in The Netherlands by DP6 architectuurstudio

Friday, September 2nd, 2011

Article source: DP6 architectuurstudio

This project called for a semi-detached house, a double dwelling for two families. The double dwelling was designed, developed and realized by architect Robert Alewijnse and designed as a singular architectonic object, housing two completely different homes. The eastern home was specifically designed for the architect’s family and the western home was sold and adapted to the specific wishes of the new owners.

Double dwelling

  • Architects: DP6 architectuurstudio
  • Project: Double dwelling Lookwatering
  • Location: Lookwatering, Den Hoorn, the Netherlands
  • Team: Robert Alewijnse, Bart Withagen, Rik den Heijer
  • Client: Family Alewijnse-Verweij
  • Gross floor area: 426 sqm
  • Contractor: Aannemersbedrijf Schott, Pijnacker
  • Photography: Christian Richter
  • Software used: AutoCAD


Small House in an Olive Grove, Sonoma, California by Cooper Joseph Studio designed using Vectorworks

Friday, September 2nd, 2011

Article source: Cooper Joseph Studio

At 850 square-feet, this one-bedroom house on a steep Sonoma hillside has unusual presence. On the outside, it features heroic, modern facades and boldly dynamic forms. The interior, by contrast is playful, allowing for intriguing interpenetrations of space and volume. Grand gestures are balanced by intimate moments. Giant panes of glass afford views north to rolling vineyards, while to the south, glimpses to specific landscapes are shielded from warm southern light.

Night view (Images Courtesy Elliott Kaufman Photography)

  • Architect: Cooper Joseph Studio
  • Name of Project: Small House in an Olive Grove
  • Location: Sonoma, California
  • Photos credit: Elliott Kaufman Photography
  • Credit  of Plans and Sections: Cooper Joseph Studio
  • Software/Hardware used: MAC based office. Used Vectorworks for this particular project in conjunction with many, many, physical models.


Basel city center in Switzerland by OKRA, Maxwan A+U, and Basler&Hofmann

Thursday, September 1st, 2011

Article source: OKRA, Maxwan A+U, and Basler&Hofmann

Dutch success in Basel

The team of OKRA, Maxwan A+U, and Basler&Hofmann has won the competition for the concept design for the Basel city center. The proposal provides an overall view on quality of public realm in the city centre for the next decades, and focuses on creating a green and vibrant landscape city, providing spaces that create a ‘shared space 2.0’. The plan provides tools for transformation of a large area in the city centre, expanding from the train station SBB and the railway station Badischer Bahnhof on the other side of the river Rhine. Even more than today, the Basel city centre will be a focal point for the entire tri-national, expanding over the German and French borders.

International Basel

  • Architect: OKRA, Maxwan A+U, and Basler&Hofmann
  • Name of Project: Basel city center
  • Location: Basel, Switzerland


McCann-Erickson Riga and Inspired Office in Marupe, Latvia by Open AD

Thursday, September 1st, 2011

Article source: Open AD

Functional planning is made as stylization of union of inner room and outside- there are formed „streets” on which as seperated blocks are located „houses” with windows, facades, podiums, in floor recessed flowerbeds etc. For finishing and furniture is used simple materials- boards, lacquered MDF, white wall painting on 4th floor, grey lacquered plastula for 3dr floor walls.

Interior View of Inspired Office

  • Architect: Open AD  – Zane Tetere
  • Name of Project: McCann-Erickson Riga and Inspired Office
  • Location: Marupe, Latvia
  • Client: SIA McCann Erickson-Riga and Inspired
  • Autors/i: SIA OPEN ARCHITECTURE AND DESIGN-  architect Zane Tetere, designer Elina Tetere
  • Project: 2010
  • Realization: 2010
  • Executors: metal artist Edgars Spridzans, carpenters “LB construction”
  • Techincal specifications: 3rd floor (Inspired) 380m2 , 4th floor (McCann- Erickson-Riga) 640m2, total area 1020m2.


ABC Cancer Center in Mexico City by HKS, Inc.

Thursday, September 1st, 2011

Article source: HKS, Inc.

The synergy of the Centro de Cancer ABC (American British Cowdray Cancer Center) creates an optimal treatment environment for patients challenged with persevering through an intimidating and life-changing experience.

Image Courtesy Blake Marvin, HKS, Inc.

  • Architects: HKS, Inc.
  • Project: ABC Cancer Center
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Client: American British Cowdray Hospital
  • Type of Construction: New Construction
  • Project Type: Cancer Center
  • Total Construction Cost: $10.5 mill USD


Foam, Cultural Centre in Girona, Spain by Carles Sala and Relja Ferusic, from SALA FERUSIC Architects, Barcelona

Thursday, September 1st, 2011

Article source: Carles Sala and Relja Ferusic, from SALA FERUSIC Architects, Barcelona

The Cultural Centre of ‘Roses’ is based on the design of mechanisms to conduct and qualify the natural lighting, so as to adapt it to the requirements of the centre. Therefore, the building has been considered from the idea of the sea foam, as the volume has been fluffed through  a patio that spreads the natural light into the building, while a white perforated skin tones the light down and guarantees the energy efficiency of the building.

Exterior View

  • Architect: Carles Sala and Relja Ferusic, from SALA FERUSIC Architects, Barcelona
  • Name of Project: Foam, Cultural Centre
  • Location: Roses, Girona, Spain
  • Collaboration: AYESA, Aguas y Estructuras SA
  • Client: Ajuntament de Roses
  • Surface Area: 2.600m2


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy