Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September, 2011

Westside Shopping and Leisure Centre in Bern, Switzerland by Architekt Daniel Libeskind AG with Burckhardt + Partner AG

Wednesday, September 21st, 2011

Article source: Architekt Daniel Libeskind AG with Burckhardt + Partner AG

The Westside project, a new center for leisure and shopping in Bern-Brünnen, is an urban scale architecture project totaling 1.5 million sq. ft.  In addition to the 55 shops, 10 restaurants and bars, hotel, multiplex cinema, fun bath with wellness center and housing, this mixed-use program radically reinvents the concept of shopping, entertainment and living.  Since opening in October 2008, Westside has welcomed a record number of visitors – 1.5 million in the first three months – and currently sees about 15,000-25,000 visitors per day.  The Westside project is a joint venture between ADL and Burckhardt & Partner, Bern with Rhomberg Bau AG/Strabag AG and was completed in October 2008.

Images Courtesy SDL

  • Architect: Architekt Daniel Libeskind AG with Burckhardt + Partner AG
  • Name of Project: Westside Shopping and Leisure Centre
  • Location: Bern, Switzerland
  • Competition: 2000
  • Completion: 2008
  • Client: Neue Brünnen AG (100 % owned by Migros Aare)
  • Photo Credits: ©SDL, ©Markus Beyeler, ©Alexander Gempeler, ©Miller Hare, ©SDL & Burckhardt + Partner, ©Bitter Bredt Fotografie

(more…)

New corporate centre for Novo Nordisk in Bagsværd, Denmark by Henning Larsen Architects

Wednesday, September 21st, 2011

Article source: Henning Larsen Architects
More projects by Henning Larsen Architects

Henning Larsen Architects has designed a new corporate centre for Novo Nordisk in collaboration with SLA landscape architects and the engineering company Alectia. The corporate centre will be situated in Bagsværd, Denmark, and will house the company’s top management and 1,100 administrative employees.

New corporate centre

  • Architect: Henning Larsen Architects in collaboration with SLA landscape architects and the engineering company Alectia
  • Name of Project: New corporate centre for Novo Nordisk
  • Location: Bagsværd, Denmark

(more…)

Villa V in Bloemendaal, The Netherlands by Paul de Ruiter Architects

Wednesday, September 21st, 2011

Article source: Paul de Ruiter Architects

Minimalistic living in the dune landscape

Close to Bloemendaal, on the edge of the Kennemer dunes, the future site of Villa V is situated. A sustainable home that follows a minimalistic design and shows respect for man and nature alike. Villa V is the first villa to be built in Park Brederode, a unique residential area where the existing flora and fauna are given full rein.

Exterior View of Model

  • Architect: Paul de Ruiter Architects
  • Name of Project: Villa V
  • Location: Bloemendaal, The Netherlands
  • Client: Private
  • Floor area: 489 m² (including a basement of 154 m²)
  • Project architect: Paul de Ruiter in collaboration with Chris Collaris

(more…)

Coverage of archaeological ruins of the abbey of st. maurice in Switzerland by Savioz Fabrizzi Architectes

Wednesday, September 21st, 2011

Article source: Savioz Fabrizzi Architectes

The abbey of Saint Maurice was built almost 1500 years ago. It is situated against a cliff in a section of the road between Geneva and the Simplon Pass. This particular site was likely to be chosen for its defensive position given by the cliff.  However the planned fortification proved a failure due to rock fragments falling from the cliff onto the building.

Coverage of archaeological ruins of the abbey of st. maurice

  • Architects: Savioz Fabrizzi Architectes
  • Project: Coverage of archaeological ruins of the abbey of st. maurice
  • Location: Saint-Maurice, Switzerland
  • Owners: abbaye de st-maurice, av. d’agaune 15, 1890 st-maurice
  • Architect Design: savioz fabrizzi architectes, rue de l’industrie 23, 1950 sion, www.sf-ar.ch
  • Civil engineers: alpatec sa, rue du léman 6, 1920 martigny, www.alpatec-sa.ch
  • Draft order (date) : 2004
  • Achieving coverage (date) : 2009 – 2010
  • Cfc 2 cost coverage : 2’000’000.-

(more…)

Busan Eco-Center in Nakdong River Estuary, Korea by Atelier Tekuto

Wednesday, September 21st, 2011

Article source: Atelier Tekuto

Won first prize at the UIA certified international competition “The Eco-center at the Nakdong River, Busan, Korea” sponsored by Busan City in July 2004 with the basic planning starting in December 2004.  This was the first international competition sponsored by the Korean government, which held difficulties in many aspects regarding different standard and acknowledgement for architecture starting from receipt of the prize up till the completion of the building.  Large issues were the low design fees (which covered design fee for both Japan and Korean teams based on standard level cost which were on three level rates set up in Korea according to content of work, as well as business trips and translation costs), architectural regulations, contract conformation of architectural design (we could not become the legal contractor), and not being able to get involved in the actual field management.

Busan Eco-Center

  • Architects: Atelier Tekuto
  • Project: Busan Eco-Center
  • Location: Nakdong River Estuary, Busan, Korea

(more…)

Artcore: Centre for Contemporary Art in Genieloods, Vijfhuizen by Chris Collaris Design

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: Chris Collaris Design

IN ORDER TO INCREASE THE POSSIBILITIES OF THE KUNSTFORT AS A CENTRE FOR CONTEMPORARY ART, THE ORGANISATION ‘KUNSTFORT BIJ VIJFHUIZEN’ WANTS TO RE-USE A MONUMENTAL MILITARY DEPOT, THE GENIELOODS. THE NEW DESIGN OF A CENTRE FOR CONTEMPORARY ART EXHIBITIONS IN THE GENIELOODS WILL BE THE FUTURE POINT OF DEPARTURE FOR VISITORS OF THE KUNSTFORT IN VIJFHUIZEN.

GENIELOODS ARTCORE FLATTEN 002 DEF SMALL

  • Architects: Chris Collaris Design
  • Project: Artcore: Centre for Contemporary Art
  • Location: Genieloods, Vijfhuizen

(more…)

Wuhan new railways station in Hubei, China by THEPOT

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: THEPOT

Wuhan, the capital of central China, stands at the crossroads of nine provinces. Located on the Yangtze river, at its confluence with the river Han, the city is surrounded by lakes and hills. It has a rich history, steeped in legend, and is currently developing at breakneck speed.

Interior View

  • Architect: THEPOT
  • Name of Project: wuhan new railways station
  • Location: Wuhan, Hubei, China
  • Company: AREP
  • Client: Ministry of the chinese railways
  • Project management: AREP / J.M. Duthilleul, E. Tricaud and The Fourth Survey Institute of the China Railway
  • International competition: 1st round – 2004, 2nd round – 2005
  • End of works: 2009
  • Surface area: 120 000 m²

(more…)

New Taipei City Museum of Art Proposal in Taiwan by Lyons Architect

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: Lyons Architect

Concept

The new museum building has been designed in response to its context – to the park, river, city and  surrounding mountains. The concept connects the building and its spaces with the unique features of the site and its surrounds.

Its form, spaces and circulation patterns have also been designed to provide a rich and scenographic experience for museum visitors and to offer maximum flexibility in the display and presentation of artworks and multimedia.

Perimeter Naturally Lit Gallery Space

  • Architects: Lyons Architect
  • Project: New Taipei City Museum of Art Proposal
  • Location: New Taipei City, Taiwan

(more…)

Sanctuaire Mont Cathedrale in Quebec, Canada by Pierre Cabana

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: Pierre Cabana

A unique, ecological housing project creating harmony between nature and architecture

The “Tree House” in Quebec’s Eastern Townships is the first house at Sanctuaire Mont Cathédrale, a unique, deluxe housing project designed to blend into its surroundings by using sustainable materials and technologies.

Front View (Images Courtesy Pierre Leveille)

  • Architect: Pierre Cabana
  • Name of the project: Sanctuaire Mont Cathedrale
  • Location: Grand Lac Brompton, Eastern Townships, Quebec, Canada
  • Engineer: Comtois, Blouin & associate
  • Photographs: Richard Poissant et Pierre Léveillé

(more…)

Red Rock Canyon Visitor Center in Las Vegas, Nevada by Line and Space, LLC

Tuesday, September 20th, 2011

Article source: Line and Space, LLC

Intended to introduce up to 1 million visitors a year to the wonders of Red Rock Canyon, the new Interpretive Facility differs from traditional visitor centers by emphasizing the specific attributes of Red Rock Canyon itself, in lieu of pseudo-natural imitations. Here, visitors are introduced to the relevant science, art and culture that will enhance their experience in Red Rock Canyon; strongly encouraging them to visit the nearby real thing.

View from Highway (Image Courtesy Robert Reck)

  • Architects: Line and Space, LLC
  • Project: Red Rock Canyon Visitor Center
  • Location: Las Vegas, Nevada
  • Completion Date: January 2011
  • Client: US Department of the Interior Bureau of Land Management
  • General Contractor: Straub Construction, Inc.
  • Structural Engineer: Holben, Martin, and White Consulting Structural Engineers, Inc.
  • Civil and MEP Engineer: GLHN Architects and Engineers
  • Exhibit/Interpretive Consultant: Hilferty and Associates
  • Building Area: Visitor Center = 8,700 SF & Exterior Exhibits = 44,000 SF
  • Drawing and Photo Credits: All drawings by Line and Space, LLC

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy