Open side-bar Menu

Archive for October 16th, 2011

Multi-Level Parking voestalpine in Linz, Austria by x architekten & Werny + Wischenbart + Partner

Sunday, October 16th, 2011

Article source: x architekten


Due to the location in the city of Linz and restrictions on the premise boundaries, the voestalpine steel company needs to pursue alternative growth strategies. An important method of achieving this is through the strategic concentration of facilities and processes on the premises. For this reason the idea developed to concentrate the existing scattered parking spaces, which use up a lot of space, to a centrally located car park. Strategically positioning the car park has proved to be a prototypical solution when considering transformational processes of industrial premises that have limited possibilities for geographic extension.

Images Courtesy David Schreyer

  • Architect: x architekten & Werny + Wischenbart + Partner
  • Name of Project: Multi-Level Parking voestalpine
  • Location: voestalpine, Linz, Upper Austria, Austria
  • Client: voestalpine Stahl GmbH
  • Pictures: David Schreyer, Max Nirnberger, Lorenz Prommegger
  • Text: Andreas Kump, April 2009
  • Revision: xarchitekten, June 2009


House Green-house by Anna rita emili

Sunday, October 16th, 2011

Article source: Anna rita emili

This project is characterized by  an economic green-house,  in steel and glass,  conseived as  e house core.

This green house contains heating  system,  normally utilized for the  vegetation and is based on sliding panel system (wall and cover). Around the green house we think to use an involucre in white wooden , that forms double wall , allowing  natural ventilation in interior space of the house.

Exterior View

  • Architect: Anna rita emili
  • Name of Project: House Green-house
  • Type: Sustainable Temporary house completed in 2009
  • Engeener: Barbara Pellegrini


House in Sant Julia by Josep Ferrando Bramona

Sunday, October 16th, 2011

Article source: Josep Ferrando Bramona

The building is an abstract, concrete box that appears to float over the flat plot.

On the ground level this 12x14m box contains the more intimate and nocturnal areas to the north and the more social, daylight activity area is south-facing. In this area, where we find the dining and sitting rooms as well as the kitchen the box is perforated with a large 12m void opening the views to the garden and the distant church.

House in Sant Julia


Embedded house in Villach, Austria by HOLODECK architects

Sunday, October 16th, 2011

Article source: HOLODECK architects

The concept parameters for the design of this house are the existing structures in the surroundings are, the topography, the far-reaching views of the landscape, building restrictions and the future growth of the family. Situated along the slope it shares a dialoge with the scenery. Outside terraces in each level are possible through the embedding of the building into the slope. The astonishing views from each room in the house over the valley and into the mountains allow the user a rural living in a modern transformation of traditional elements of this area. The side of the house facing the hill is closed, while the front opens out to the countryside, allowing natural light to flood the space.

Exterior View (Images Courtesy Günter stöger)

  • Architect: HOLODECK architects
  • Name of Project: Embedded house
  • Location: Heiligengeist, Villach, Austria
  • Client: Familie K, Heiligengeist, Austria
  • Photography: günter stöger


Long Slow Distance in Tokyo, Japan by upsetters architects (designed using Vectorworks)

Sunday, October 16th, 2011

Article source: upsetters architects

This is a design of the store, which requires a visit by appointment, on an alley in Harajuku, Tokyo.

This space is intended to function as a sales agency and an authorised store of imported watches and a store selling related accessories.  As it serves both as an agency and a store and sells expensive articles, we designed this as a space requiring an appointment to visit in which customers can personally shop and talk about business with its clerk.


Images Courtesy Yusuke Wakabayashi

  • Architect: upsetters architects
  • Project name : Long Slow Distance
  • Location : Shibuya, Tokyo, Japan
  • Completion Date : 2011. 01. 15.
  • Type: Interior Design
  • Total floor Area: 33.4 sqm
  • Logo: Shun Kawakami / TOKYO DESIGN LAB.
  • Construction: TANK
  • Photo: Yusuke Wakabayashi
  • Software used: Vectorworks


Thicket Installation in Manchester, Tennessee by Sanders Pace Architecture (designed using Rhino)

Sunday, October 16th, 2011

Article source: Sanders Pace Architecture


This project was submitted to an open call for proposals for Pod Art installations at the Bonnaroo Music and Arts Festival.  Our proposal sought to create a reprieve from the visual stimulation present at the annual Bonnaroo Music and Arts Festival in Manchester, Tennessee.  The installation provided a spatially interactive experience – one which can be simultaneously viewed and occupied.  A 30′ x 30′ gridded field of 1 1/2″ diameter bamboo poles defined the installation while selectively removed zones created privacy and enclosure within an otherwise vast, undefined 600+ acre event.  The tight placement of poles also provided dappled shade projecting into internal spaces located within the gridded field.  Ultimately, This dense bamboo grid created an inhabitable thicket to be experienced and explored by the festivalgoer.


Images Courtesy Sanders Pace Architecture

  • ARCHITECT: Sanders Pace Architecture
  • NAME OF PROJECT: Thicket Installation
  • LOCATION: Manchester, Tennessee
  • SIZE: 900 Square Feet (x2 pods)
  • COST: $3,000.00 (Material Cost)
  • COMPLETION: Summer 2011
  • PROJECT TEAM: Brandon Pace, Michael Davis, Michael Aktalay, Larry Davis, Matthew Davis, Carah Ferry, Will Spencer, Garrett Ferry, Ashley Pace, John Sanders, Stephanie Dowdy, David Scott, Shane Elliot, Leslie Smith
  • Software used: Rhino for 3d and a whole lot of photoshop and illustrator on the digital things.  A physical model was also produced.


House on Fire Island in New York by RESOLUTION: 4 ARCHITECTURE

Sunday, October 16th, 2011

Article source: Joseph Tanney, Robert Luntz

Located on Fire Island, a barrier island off of Long Island, NY, this bayfront house is the summer retreat for a family who lives and works in Manhattan.

The house is designed as two distinct volumes, to provide the parents and their adult children with separate quarters for living and entertaining. The volumes are clad in cedar and connected by a glass bridge, sheltering a courtyard and pool, which receive western exposure for maximum daylight.

Exterior View (Images Courtesy RES4)

  • Architect: RESOLUTION: 4 ARCHITECTURE – Joseph Tanney, Robert Luntz
  • Name of Project: House on Fire Island
  • Location: Fire Island, New York
  • Project Architect: Paul Coughlin
  • Photographer: © RES4


Folded House in Vienna Woods, Austria by x architekten (designed using Vectorworks)

Sunday, October 16th, 2011

Article source: x architekten


The client commissions a residential building which is considered as a statement of modern architecture and at the same time communicates with the rural environment. The interior is to be designed as an open living space and it is important to have a light and sunny living atmosphere.

Images Courtesy Max Nirnberger, Lorenz Prommegger

  • Architect: x architekten
  • Name of Project: Folded House
  • Location: Vienna Woods, Lower Austria, Austria
  • Client: not mentioned on request
  • Pictures: Max Nirnberger, Lorenz Prommegger
  • Text: Wolfgang Haas, 31st of May 2006
  • Revision: xarchitekten, 3rd of April 2008
  • Software used: Vectorworks


Station BLÜ in Quebec, Canada by Blouin Tardif Architecture-Environnement

Sunday, October 16th, 2011

Article source: Blouin Tardif Architecture-Environnement

Montreal, October 5, 2011 – This resort complex situated on the outskirts of the Charlevoix region includes a restaurant, steam bath, sauna, massage areas, hot and cold pools, and many relaxation spaces. These functions are shared among three pavilions articulated around a landscaped area bordering the river. The challenge was to highlight nature and integrate the functions through clean, contemporary architecture that respects the environment.

Exterior View (Images Courtesy Stéphane Groleau)

  • Architects/designers: Blouin Tardif Architecture-Environnement
  • Official name of project: Station BLÜ
  • Location: St-Tite-des-Caps, Quebec, Canada
  • Client name: Station BLÜ
  • Project manager: Alexandre Blouin
  • Photographer: Stéphane Groleau


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy