Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Blaas general partnership in Bolzano, Italy by monovolume architecture + design

 
November 12th, 2011 by Sumit Singhal

Article source: monovolume architecture + design

The company Blaas in Bolzano is specialized in electro-mechanics. In the new head office the company presents its new product range and offers repair service.

On the ground floor of the building there is the sales division, on the first floor the exposition area and the repair shop. All administration offices are located on the second floor. The overall impression of the structure is a homogenous and closed building. Nevertheless, there exists a separation between the public and the private sector. The client can perceive this clear and formal internal division already from the outside.

Exterior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

  • Architect: monovolume architecture + design (Patrik Pedó_Juri Pobitzer)
  • Name of Project: Blaas general partnership
  • Location: Via Enrico Fermi, Bolzano, Italy
  • Architectural staff: Arch. Christian Gold / Arch. Barbara Waldboth / Thomas Garasi
  • Structural engineers: Baucon Bozen (Ing. Neulichedl Simon)
  • Photographer: Oskar Da Riz

Exterior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

  • Program: Commercial building
  • Realization: 2007
  • Volume: 11.000 m³
  • Building area: 1.250 m²
  • Building costs: 2,5 Mil. Euro

 

Front View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

The glass façade on the Northern side provides a maximum of visibility and transparency to the exhibition and sales area. The private spaces such as repair offices, stockrooms and offices have their façades exposed to the South, East and West which are protected with a sun screening system.

 

Interior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

In order to establish an optimal relation between natural light, development and planning of spaces there has been created a luminous entrance hall in the centre of the building with an inner courtyard. This green open spot permits the administrative sector of the second floor to receive ample natural light and at the same time it generates a protected, quiet recreation area for the staff.

 

Interior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Interior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Interior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Interior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Night View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Exterior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Exterior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Interior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Interior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Images Courtesy Oskar Da Riz

Stairs (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Interior View (Images Courtesy Oskar Da Riz)

Related posts:

Tags: ,

Categories: Commercial Building, Offices, Service Station

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy