Open side-bar Menu
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

NW Beijing Inc. research centre and offices in China by Maxthreads Architectural Design and Visuals

November 27th, 2011 by Sumit Singhal

Article source: Maxthreads Architectural Design and Visuals

Architectural concept

NW Beijing technology and research centre for the applications of computer technology is located at the intersection of a motorway, bordering the facilities of IT company NW tech. It consists of office buildings, laboratories and experimental energy research centre. The greatest possible degree of spatial flexibility was specified, in order to be able to incorporate new machinery and technical resources without interfering in day to day centre operations. Our primary intention was to create instantly recognizable buildings for the research centre that was vivid in its individuality, with flexibility being one of the key objectives. The architectural expression for the research centre has been inspired by the well organized computing system. As an artificial computing threading that run through the main facade.It also equip with solar tracking system to minimise the direct sun light penetration.

Night View

Urban Concept

The urban concept strategy pursues the maximisation of open public space on the ground level of the site, both cannel walk area, open spaces and car park area. The mass of the new building is therefore raised into the first floor level. This open space is important to activate the site and the new research centre. It is also important as an appropriate take off point ( or point of termination) for the overall site area sustainable mechanics. We are proposing a generous, diagonal underpass that emerges from the site environment and grand connective gesture.

Exterior View

The urban intensions that are emphasized with the placement of the building volumes are further pursued and complemented with the articulation of this volume. The volume is open up between the centre of the two research centre, direction to communicate with the open public space as well as direct connection for large volume of personnel access every day.

Exterior View

This large, inviting opening becomes a strategy which cleared all the way through the building to connect with all site buildings. This opening communicates diagonally in both plan and section and thus accommodates to the typography. By extending the ground opening area allows the eco system to extend through the site.


Exterior View

Exterior View



Related posts:

Tags: ,

Categories: 3dS Max, Mixed use, Offices, Research Station, Rhino

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy