Open side-bar Menu

Archive for November, 2011

Ewha Womans University in Seoul, South Korea by DPA

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: Dominique Perrault Architecture

Flying is the best way to reach the shores of Seoul Ewha University’s new building (founded in 1886, Ewha welcomes 22.000 female students and is ranked as one of the best universities in the world), thought and realised by Dominique Perrault, as a result of an international architecture competition organised in 2003, and inaugurated on April 29th 2008.

Image Courtesy André Morin


A Fábrica in Lagos, Portugal by Nuno leónidas Arquitectos

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: Nuno leónidas Arquitectos

The design of this residence involved the rehabilitation of an old brick factory that, with its chimney, was a memory of a recent past of the city of Lagos. the intention was to reflect a strong unity and identity associated with an image of the contemporary and high architectural quality in line with the existing buildings in the adjacent marina.

A Fábrica

  • Architects: Nuno leónidas Arquitectos
  • Project: A Fábrica
  • Location: Lagos, Portugal
  • Date: 2006-2008
  • General coordination: nla – nuno leÓnIdas arquItectos, lda. – Vasco leónidas
  • Client: ceramItur, sa
  • Structure: luís menano


Treehouse in Victoria, Australia by FMD Architects (designed with Microstation and 3dS Max)

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: FMD Architects

The site is a residential block in Lorne, Victoria. Several large eucalyptus trees are clustered in the southeastern end of the block, offering a treed streetscape context to the site.

The house was to contain individual zones for the couple and their 2 adult daughters, with the opportunity to separate access between the spaces. A large Living and Dining space with outdoor entertaining areas were required, within which all family members and friends could congregate. Another important brief requirement was a space in which the client could practice yoga, offering spatial isolation with an external outlook.

North-East View

  • Architect: FMD Architects
  • Name of Project: Treehouse
  • Location: Lorne, Victoria, Australia
  • Software used: Microstation & 3d Studio Max


GIS Stations in Denmark by C. F. Møller Architects

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: C. F. Møller Architects

The Danish energy infrastructure operator is actively upgrading the visual appearance of the Danish power grid. As a result, the large open-air switchgear stations are gradually being replaced with gas-insulated switchgears – also called GIS stations. The idea is to give the technical enclosure of these stations, typically placed in the open landscape, a distinct architectonic profile, and at the same time maximise their future flexibility.

Overall view

  • Architects: C. F. Møller Architects
  • Project: GIS Stations
  • Location: Miscellaneous sites across Denmark
  • Client:
  • Size: 1,650 m2 (450 m2 workshops and 1,200 m2 GIS building)
  • Year of project: 2010
  • Landscape: C. F. Møller Architects


Nature Centre in Hareskoven Forest, Copenhagen, Denmark by EFFEKT

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: EFFEKT

Nature Centre:

The visitors centre is situated in the pristine forest of Hareskoven in the vicinity of Copenhagen. It is a portal to the almost 1 million visitors that uses the forest annually. It hosts a 1000 square meter large visitor centre with café, exhibition space, rental, learning and research facilities and a caretaker’s residence.

The building is shaped like a star resembling the pathways in the forest that surrounds it. The pathways used to be a part of the old kings hunting grounds. They could provide a panoramic overview over the position of the prey in the forest. Now they serve as a historical memory and are a beautiful and unique feature of Hareskoven.



  • Architect: EFFEKT
  • Name of Project: Nature Centre in Hareskoven Forest
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Awards: The Nature centre is shortlisted for WAF2010 in the category Future Projects – Education, The Nature centre was recently voted winner in the 7th cycle in the world architecture community.
  • Team: Sinus Lynge, Tue Hesselberg Foged, Jakob Nørbjeg Madsen, Marcin Kropidlo, Josephine Giller, Søren Martinussen, Tina Lund Højgaard
  • Software used: Autocad and Rhino


Beethoven Concert Hall in Bonn, Germany by Zaha Hadid Architects

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: Zaha Hadid Architects
More projects by Zaha Hadid

Linking city to river promenade, the new Beethoven Symphony Hall rises – a beacon of light, a porous multifaceted crystalline mass,  growing out of earth,  floating on water. This iconic structure, its two embedded performance spaces softly visible from without, becomes a ‘performer’ in its own right after dark.

Beethoven Concert Hall

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Beethoven Concert Hall
  • Location: Bonn, Germany
  • Design: Zaha Hadid with Patrik Schumacher
  • Competition Team: Kristof Crolla, Tom Wuenschmann, Evan Erlebacher, Andres Schenker, Chryssanthi Perpatidou, Elizabeth Bishop, Michael Powers, Teoman N. Ayas, Michael Mader, Goswin Rosenthal, Tariq Khayyat, Yelda Gin
  • Structural / Facade: Bollinger & Grohmann (Frankfurt)
  • Acoustics / Venue: Arup (London, UK); Arup (Berlin)
  • Cost / QS: SENSE (London)
  • Lighting: Brandi (Hamburg)
  • Orchestra: Aldo Ceccato (Milan)


Small House in Massachusetts by Maryann Thompson Architects

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: Maryann Thompson Architects

Located in Western Massachusetts, the site is a 10-acre sliver of land that runs down an eastern mountain slope of large red oak and birch trees. To preserve and inhabit this forested landscape, the house nestles into its wooded setting with views through the long trunks of downslope trees. The program requirements were to create a simple, modest-sized, 750sf two-bedroom house with the feel of a one-room cabin.


Exterior View (Images Courtesy Craig Okerstrom)

  • Architect:Maryann Thompson Architects
  • Name of Project: Small House
  • Location: Western Massachusetts
  • Photographer: Craig Okerstrom, Nathan Eikelberg


Cascading Creek House in Texas by Bercy Chen Studio LP

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: Bercy Chen Studio LP

Cascading Creek House was conceived less as a house and more as an extension and outgrowth of the limestone and aquifers of Central Texas. The primary formal gesture of the project inserts two long native limestone walls to the sloping site, serving as spines for the public wing and private wing of the house. The walls and the wings they delineate shelter a domesticated landscape that serves as an extended living space oriented towards the creek below and protected from the torrents of water draining from the street above during sudden downpours characteristic of the area. The siting of the boundary walls and building elements was informed by the presence and preservation of three mature native oaks.


  • Architects: Bercy Chen Studio LP
  • Project: Cascading Creek House
  • Location: Texas, USA
  • Interior Design: Alan Cano Interiors
  • Builder: Spencer Construction Management.
  • Lighting Design: Recht Lighting
  • Structural Engineer: Conrad Engineering


In the Loop in Oslo, Norway by ADEPT/DARK

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: ADEPT/DARK

Asker is a popular suburb to Norway’s fast-growing capital, Oslo. By developing more space to accommodate a diverse group of residents and visitors, the dynamic and dense city centre of Asker is to be integrated with the green recreational area of Føyka/Elvely, west of the city centre.

Loop City activity plaza (Images Courtesy Luxigon)

  • Architects: ADEPT/DARK
  • Name of Project: In the Loop
  • Location: Asker, suburb to Oslo, Norway
  • Client: The municipality of asker, Asker ski club, The owners of elverly quarter
  • Text credits: ADEPT/DARK
  • Photo credits: ADEPT/DARK
  • Rendering credits: ADEPT/Luxigon


New Playboy Club in London, UK by Jestico + Whiles

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: Jestico + Whiles

Designed by award winning architects and designers Jestico + Whiles, the new exclusive Playboy club and casino in Mayfair, officially opened its doors on Saturday 4th June.

Located off Park Lane, a few hundred metres from the club’s original home, the new 17,000 square foot venue is spread over two floors and features a bespoke restaurant, the “Salvatore” cocktail bar, a lounge, a members club and a casino with high‐limit ‘salle privee’ gaming rooms.

New Playboy Club

  • Architect: Jestico + Whiles
  • Name of Project: New Playboy Club
  • Location: London, UK


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy