Open side-bar Menu

Archive for November, 2011

Sempachersee Golf Club in Sempach, Switzerland by Smolenicky & Partner Architecture

Saturday, November 12th, 2011

Article source: Smolenicky & Partner Architecture

The largest golf course in Switzerland

The expansion of the Sempachersee Golf Club to include a second 18-hole course has made it the largest golf club in Switzerland. It is located approximately 15 km from Lucerne in the very heart of Switzerland.

The architectural office Smolenicky & Partner was commissioned to design two new buildings in connection with the enlargement of the course – the club house and restaurant building and the new maintenance building.

Entance to restaurant

  • Architects: Smolenicky & Partner Architecture
  • Project: Sempachersee Golf Club
  • Location: Golf Sempachersee, Schopfe, 6024 Hildisrieden
  • Client: Golf Sempachersee
  • competition on invitation: 2004
  • Projectstart: May 2005
  • Construction: May 2006 – spring 2007
  • BGF: 4500m2
  • Volume: 15`700m3
  • Costs: CHF 10 Mio.
  • Team: Joseph Smolenicky, Simon Krähenbühl, Dirk-Oliver Haid, Juan-Carlos Smolenicky-Munoz


New Taipei City Museum of Art in Taiwan by LOVE architecture and urbanism ZT (designed using AutoCAD)

Saturday, November 12th, 2011

Article source: LOVE architecture and urbanism ZT GmbH

“Biennale compact“

The core idea of the project is to create a kind of „condensed-Biennale-concept“ consisting of diverse unique „pavilions“ which are melted together. Each pavilion differs in shape, size, transparency, etc. in order to create a necklace-like structure of various identities.

Thereby this whole structure will be lifted in order to enable the park to flow through the plot. Each unit could host one of the exhibition spaces (of the fine arts museum or the children’s museum), the diverse areas of the research centre and the lecture hall. The units are connectable in order to enable a maximum in flexibility.




Berchtesgaden Youth Hostel– Haus Untersberg in Germany by LAVA

Saturday, November 12th, 2011

Article source: LAVA

Modernisation of the Berchtesgaden Youth Hostel– Design meets Adventure: Haus Untersberg – now open

LAVA’s reinterpretation of an existing youth hostel has resulted in a completely new type of space. The transformation of the youth hostel is underway!

The design is all about the individuality of spaces – LAVA achieved this by the clever reorganisation of the existing volume resulting in different types of bedrooms. And a sustainable makeover includes low energy facade, floor heating, the installation of a bimass pellet heating system and the use of local materials and craftsmanship.

Night view Berchtesgaden Youth hostel (Images Courtesy Robert Pupeter)

  • Architect: LAVA – Laboratory for Visionary Architecture
  • Name of Project: Berchtesgaden Youth Hostel– Haus Untersberg
  • Location: Berchtesgaden, Germany
  • Team: Chris Bosse, Tobias Wallisser, Alexander Rieck
  • Date: 2011
  • Client: Deutsches Jugendherbergswerk, Landesverband Bayern e.V., München
  • Photo Credit: Robert Pupeter, Tobias Wallisser


Kauffman Center for the Performing Arts in Kansas, Missouri by Safdie Architects

Saturday, November 12th, 2011

Article source: Moshe Safdie

The opportunity to design a major new performing arts center was precipitated by two significant decisions: the selection of an extraordinary site crowning the escarpment overlooking the historic warehouse district and the new entertainment district, affording a 180° view of the horizon; and the decision to construct two dedicated halls for symphony, ballet, opera, and theater.

Exterior at night

  • Architects: Safdie Architects
  • Project: Kauffman Center for the Performing Arts
  • Location: Kansas, Missouri


Detroit Sustainability Center in Michigan by Inform Studio

Saturday, November 12th, 2011

Article source: Inform Studio

The Green Door Initiative, Detroiters Working for Environmental Justice and the Southeast Michigan Sustainable Business Forum have partnered to develop the Detroit Sustainability Center (DSC), which envisions the resurgence of Detroit as a vibrant urban hub where all can thrive in environmental, economic and social health. The heart, pride and creativity of Detroit are the roots and catalyst for local and regional change.

Exterior Proposed

  • Architects: Inform Studio
  • Project: Detroit Sustainability Center
  • Location: Detroit, Michigan
  • Total Project: 14,747 sq. ft.
  • Construction Cost: $7.9 million
  • Client: The Green Door Initiative, Detroiters Working for Environmental Justice, Southeast Michigan Sustainable Business Forum
  • Architect Team: Kenneth Van Tine, Gina Van Tine, Michael Guthrie, Cory Lavigne, Jordan Whitted, Anna Haezebrouck, Jeremy Ervin, Robert Miller
  • Landscape Architect: Conservation Design Forum
  • Mechanical/Electrical/Structural: URS Corporation


Antas Education Center in Oporto, Portugal by Atelier Veloso Arquitectos

Saturday, November 12th, 2011

Article source: AVA – Atelier Veloso Arquitectos

Conceptual basis
The spatial and architectural design of the building of the new Antas Education Center were formalized in several volumes, each containing part of the program in accordance with principles of internal organization, functionality, form and image, given the type of building and its specificity.

Exterior View

  • Architect: AVA – Atelier Veloso Arquitectos
  • Name of Project: Antas Education Center
  • Location: Oporto, Portugal
  • Software used: Autocad 2007


House with Futokoro in Koganei, Japan by Mizuishi Architects Atelier (designed using Vectorworks)

Saturday, November 12th, 2011

Article source: Mizuishi Architects Atelier

This house was planned in the deepest part of a site divided into three. Because it was expected that next buildings approach in the east and west, I aimed at the house which wind and looking could pass in the north and south direction. Residents are husband and wife, two little girls, two dogs, three cats.They had many personal things, but when I saw the overflow condition of their things,I thought It is good exactly for them just like “they are not worry,even if they do not tidy up” rather than they keep a thing in storage exactly.

Exterior View

  • Architects: Kota Mizuishi/Mizuishi Architects Atelier
  • Project: House with Futokoro
  • Location: Koganei, Tokyo, Japan
  • Type : residential house
  • Structural engineer : Kentaro Nagasaka
  • Lighting designer : Yasuo Tsunoda
  • Contractor : Kraft Home
  • Site area : 157.27m2
  • Building area : 67.52 m2
  • Total floor area: 108.11 m2
  • Structure : wood
  • Story : 2
  • Software used: Vectorworks


Duplex house in tokito, Japan by Hidehiro Fukuda architects

Saturday, November 12th, 2011

Article source: Hidehiro Fukuda architects

”Duplex house in tokito” held concurrently and planned the two-generation house and the atelier to a still residential area in Hokkaido Hakodate.

It wanted to express the living of the child with parents forever in shape, and the crane (paper crane) was assumed to be a concept of the design.

– There is a traditional custom of putting the wish for the long life and presenting the paper crane to an intimate person in Japan.

Exterior View (Images Courtesy Hidehiro Fukuda architects)

  • Architect: Hidehiro Fukuda architects
  • Name of Project: Duplex house in tokito
  • Location: hakodate, hokkaido, japan
  • Project architect: Hidehiro Fukuda,Hajime Kagoshima
  • Photographs: Hidehiro Fukuda architects


Columbia Business School in New York by UNStudio

Saturday, November 12th, 2011

Article source: UNStudio

The design for the new Graduate School of Business at Columbia University offers an opportunity to embrace innovation in the pedagogy of business education. The building is designed to use the creative enterprise of the school to facilitate cross-disciplinary interaction between the professional world, the campus, and the community at large.


  • Architects: UNStudio
  • Project: Columbia Business School
  • Location: 130th Street / Broadway, New York,
  • Client: Columbia University
  • Building surface: 485,000 GSF > 45.000 m2
  • Building site: 39700 GSF > 3700 m2
  • Programme: Graduate School of Business at Columbia University
  • Status: Competition Entry


33-35 Hoxton Square in London, United Kingdom by ZAHA HADID ARCHITECTS

Saturday, November 12th, 2011

More projects by Zaha Hadid

An exciting addition to the Hoxton Square’s eclectic character. Based on the idea of a prism, the design seeks to respond to and manipulate daylight and views. Its form is composed of interwoven planes that respect neighbours’ need for access to natural light, controlling light and views between the interior and exterior.

Exterior View

  • Name of Project: 33-35 Hoxton Square
  • Location: London, United Kingdom
  • Date: 2006 – TBC
  • Design: Zaha Hadid with Patrik Schumacher
  • Project Director: Christos Passas


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy