Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for November, 2011

Factoring Offices in Managua, Nicaragua by Organic Scapes and Architecture

Friday, November 25th, 2011

Article source: Organic Scapes and Architecture

The project proposes a flexible and fuid internal space that counteracts with its rigid structural grid, typical of local  office spaces found in Managua.  A series of curved polycarbonate screen walls provide the new Factoring offices with a different spatial distribution, responding to our client’s requests for designing a bank boutique, which ”is really how the financing offices are designed today”.

Interior view

  • Architects: Organic Scapes and Architecture [OS+A]
  • Project: Factoring Offices
  • Location: Managua, Nicaragua
  • Client: Factoring S.A.
  • Project Area: 205 m2
  • Design Team: Gabriel Belli Butler, Stefano Rocchetti
  • Program: Office Refurbishment
  • Project Status: Completed
  • Construction Year: 2011

(more…)

the office landscape in Køge, Denmark by ADEPT

Friday, November 25th, 2011

Article source: ADEPT

The design of the new administration building for FeF Chemicals in Køge Denmark is a fantastic opportunity to make an exciting new environment for the users of the building, and at the same time create added value as a public face for future visitors. With its unique location overlooking the Bay of Køge – and the protected landscape around the bay – the interaction between building and landscape will create a unique experience for employees and visitors.

Night View (Images Courtesy ADEPT)

  • Architect: ADEPT
  • Name of Project: the office landscape
  • Location: Køge, Denmark
  • Type: office building
  • Client: fef chemicals as
  • Size: 3.000 m2
  • Year: 2011
  • Collaboration: enemærke petersen, niras
  • Photo credit: ADEPT

(more…)

Equilibrium House in Bangkok, Thailand by VaSLab Architecture

Friday, November 25th, 2011

Article source: VaSLab Architecture

The house is located in the quiet sub-urban district of Chaengwattana. When we arrived at Equilibrium House, our eyes met the distinctive grayish concrete mass that seemed to separate itself from the surrounding environment, uniquely reflecting the identity of the owner and the architects at the same time.

Evening view of the house

  • Architects: VaSLab Architecture
  • Project: Equilibrium House
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Software used: AutoCAD, SketchUp, and 3DSmax

(more…)

Poplar Garden House in Groningen, The Netherlands by Onix

Friday, November 25th, 2011

Article source: Onix

Close to the city centre of Groningen the allotment gardens of Tuinwijck are situated. This green oasis between the railway track and the Helperzoom offers the inhabitants of the city a low budget possibility to create the most eccentric gardens. It is an ecological allotment garden where the elderly as well as children, artists and so on can enjoy their time.

Exterior View

  • Architect: Onix
  • Name of Project: Poplar Garden House
  • Location: Groningen, The Netherlands
  • Client: Vicky van Dijk, Haiko Meijer
  • Design: Haiko Meijer, Onix
  • Project architects: idem
  • Contractor: Freddie Broissois
  • Size: 36 m2

(more…)

Toneelschuur in Haarlem, The Netherlands by Mecanoo Architects

Friday, November 25th, 2011

Article source: Mecanoo Architects

A new home

The ‘Toneelschuur’ in Haarlem is a trend-setting firm for the Dutch theatre, dance and movie industries. Each year prominent international theatre and modern dance companies perform in the two theatre halls. The latest movies can be seen in the cinema. Commissioned by the Toneelschuur, cartoonist Joost Swarte made a sketch design for ‘a new home for the Toneelschuur’. This sketch design was a study of the possibilities for moving the theatre to a new location in the intricate fabric of the historical centre of Haarlem. In the design the different functions of the theatre complex are located in different building parts. The new building is dominated by an inclined glass front. This glass wall separates the building from the city, simultaneously creating a mutual connection. Mecanoo developed the sketch design for the new Toneelschuur in collaboration with Joost Swarte.

Image Courtesy Christian Richters

  • Architects: Mecanoo Architects
  • Project: Toneelschuur
  • Location: Haarlem, The Netherlands
  • Program: Theatre in the city centre of Haarlem with 2 theatre halls, 2 cinemas, a foyer, offices, technical space and a loading bay of 5,400 m² total floor area. Design in collaboration with Joost Swarte.
  • Design: 1998-2000
  • Execution: 2001-2003

(more…)

Loom 2one-Six in Aspen, Colorado by 1 Friday Design Collaborative

Friday, November 25th, 2011

Article source: 1 Friday Design Collaborative

What began as a kitchen remodel within a historic Aspen mining cottage grew to involve a series of artist studio studies for the backyard of the quaint Hyman Avenue residence known as the Pink House. Two very unique directions were initially investigated in direct response to budget concerns and alternate programmatic directions.  Incorporating LEED inspired solutions to take advantage of solar paths and materials with high performance returns was a priority.  For example, the open latticed loft design of the interior space in addition to the window sizing and placements assists in creating a natural heating and cooling feature by allowing the circulation patterns to draft from lower to upper levels accordingly.

 

Exterior View

  • Architect: 1 Friday Design Collaborative
  • Name of Project: Loom 2one-Six
  • Location: Aspen, Colorado
  • Year Completed: September 2011
  • Project Team: 1 Friday Design Collaborative (www.1friday.com)
  • Architectural: Derek Skalko & Gavin Merlino
  • Structural Engineer: James Romeo, PE
  • Photo Credits: Derek Skalko

(more…)

Spaceport America in New Mexico by James Law Cybertecture

Thursday, November 24th, 2011

Article source: James Law Cybertecture

Dedicated to offer a breathtaking and thrilling experience to the world citizens, Spaceport America, the world’s first commercial spaceport, is uniquely designed with a liquid metal structural theme that illustrates the pioneering spirit and challenging mission of the modern space exploration era.

Entrance

(more…)

Waterfront Research Center in Seattle, Washington by SABArchitects

Thursday, November 24th, 2011

Article source: SABArchitects

The project building was built in 1926 as a processing facility for the Washington Cooperative Egg and Poultry Association.  After a series of additions and renovations, the building was converted in 1983 to biotechnology laboratories and offices.  When the current owners acquired the building in 2006, it no longer met market standards for top quality lab or office space.  The client’s charge to the design team was to transform the tired building into a world class life science facility that celebrated its Elliott Bay waterfront setting.

Exterior View (Images Courtesy Sam Van Fleet)

  • Architect: SABArchitects
  • Name of Project: Waterfront Research Center
  • Location: Seattle, Washington
  • Project Team: Steve Erickson, Arthur Furukawa, Stephen Wood
  • Photographs: Sam Van Fleet

(more…)

Bonaire House in The Netherlands by Silberstein Architecture

Thursday, November 24th, 2011

Article source: Silberstein Architecture

PROGRAM:
3 bedrooms, each, with their own private bathroom, one bedroom with its own private bathroom accessible from the exterior of the house, a study/TV room also with its own full bath to allow for future conversion into bedroom, living room, dining- room, kitchen , one car garage, a pool, spa and dock for boats and jet skis.

Image Courtesy Robin Hill

  • Architects: Silberstein Architecture
  • Project: Bonaire House
  • Location: Bonaire, The Netherlands
  • Date Completed: 3/2011
  • Exterior Walls: Reinforced Concrete & float finish stucco
  • Interior Walls: Masonry & Plaster
  • Flat Roof: Poured in place concrete
  • Shed roof: Cold rolled steel framing covered with corrugated metal panels
  • Ceiling Finish: T & G Teak
  • Flooring: Limestone
  • Photography: Robin Hill Photography

(more…)

Raif Dinçkök Yalova Cultural Center in Turkey by Emre Arolat Architects

Thursday, November 24th, 2011

Article source: Emre Arolat Architects

It is possible to say that cities are made out of different contextual layers which time by time come near each other or on top of each other, even intertwine at times and ground their specific existing states. In the Yalova example peculiar to this city, oppositions between the main layers stand out.

Exterior View

  • Architectural project: emre arolat
  • Responsible architect: rıfat yılmaz, kerem piker (concept-preliminary project) ; gonca paşolar, gülseren gerede tecim (final project) ; gonca paşolar, gülseren gerede tecim (construction project)
  • Team: aysun devrekanlı, beril serbes, ercan yılmaz, gözde sazak, leyla kori, nil aynalı, olcay özten, orhun ülgen, övünç tar, sezer bahtiyar, şafak kızılırmak, zeki samer
  • Location: yalova
  • Project date: 2007-2008
  • Construction date: 2008-2010
  • Built area: 7.900 m²
  • Client: akkök grubu (limited competition)
  • Structural project: osm engineering
  • Mechanical project: mak-el
  • Electrical project: sentez

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy