Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Social center in Avenida de la Paz, Seville, Spain by Donaire Arquitectos and Surco Arquitectos

 
December 15th, 2011 by Sumit Singhal

Article source: Donaire Arquitectos and Surco Arquitectos

The building is located in the south of Seville, next to the Litany Health Centre and on the corner Avenida de la Paz. The site has dimensions of 24.85m x 35.60m and an area of ​​884.66 m².

The project is within a plot aimed at urban infrastructure, so that the building’s projection is conditioned by the existence of the adjacent Health Centre located to the north. With access to the underground parking a shared space between both buildings is created.

Night View (Images Courtesy Fernando Alda)

Exterior View (Images Courtesy Fernando Alda)

  • Period: 2011-2007
  • Project Area: 3.358,00 m²
  • Budget: 2.229.718 €
  • Architect Team: Ignacio Núñez, Jesús Núñez, Tibisay Cañas, Beatriz Hacar, Carmela Domínguez, Delia Pacheco, Pablo Baruc
  • Contractor: Guamar

 

Night View (Images Courtesy Fernando Alda)

The Social Services building is organized around a central open space on all floors and crowned by a skylight which is placed around the access paths to each of the rooms. In addition to the common open space there is a core on each floor in which the toilets, elevators, stairs and archives are located. Around the central space the care rooms, work rooms and equipment rooms are spread over three floors, with the administration and management zone on the top floor. The ground floor is prepared for use for exhibitions and is finished with the assembly hall with its own access from the shared outdoor space.

Some of the rooms are separated by movable partitions allowing greater versatility in use. And they all have natural lighting holes protected from direct sunlight with a lattice that homogenizes it’s external image.

 

Exterior View (Images Courtesy Fernando Alda)

Exterior View (Images Courtesy Fernando Alda)

Exterior View (Images Courtesy Fernando Alda)

Night View (Images Courtesy Fernando Alda)

Interior View (Images Courtesy Fernando Alda)

Interior View (Images Courtesy Fernando Alda)

Images Courtesy Fernando Alda

Interior View (Images Courtesy Fernando Alda)

Elevation

Ground floor and Levels 1-2

Related posts:

Tags: ,

Categories: Public Landscapes, Social welfare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy