ArchShowcase

Archive for December 21st, 2011

Casa Del Pico in Spain by Ábaton Arquitectura (designed using Microstation)

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: Ábaton Arquitectura

Since the land was on a high slope it was necessary to build a two-story villa. The idea of two structures floating on rock was possible because of the granite on the land. The bottom of the swimming pool is irregular imitating the shape of the granite on which it stands. The access to the house through one of the sides discovers a huge glass window overlooking three outstanding olm oaks around which the house was designed. To one side there are the public areas such as living room, kitchen and to the other side there are the private areas – bedrooms, bathrooms- arranged in two floors.

Casa Del Pico

  • Architects: Ábaton Arquitectura
  • Project: Casa Del Pico
  • Location: Spain
  • Built area: 292m2.
  • Lot: 1.000m2
  • Software used: MicroStation

(more…)

Mima House in Viana do Castelo, Portugal by Mima Architects

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: Mima Architects

MIMA started from the intention of planning a dwelling that responds directly to the lifestyle of nowadays’ societies. How can architecture adapt to the quick life changes and ambitions of a well informed and increasingly exigent society? MIMA architects researched during years to be able to put together on a single object a fast produced, flexible, light and cheap yet good quality product, wrapped up with a pleasant clean design.

Night View (Images Courtesy Jose Campos)

  • Architect: Mima Architects
  • Name of Project: Mima House
  • Location: Viana do Castelo, Portugal
  • Construction: June 2011
  • Photographs: Jose Campos

(more…)

Breathing Factory in Osaka, Japan by Takashi Yamaguchi & Associates

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: Takashi Yamaguchi & Associates

On the east of the site, the elevated road joint between Osaka and Kyoto where the JR Tokaido line is crossing from the west. It is to be seen a widely spreading switchyard on the same direction of the elevated road. The vicinity of the site is an eclectic gathering from small to medium size of factories, warehouses, trade facilities and housings forming which is the mixed landscape of architectural typologies.

Image Courtesy Takashi Yamaguchi & Associates

  • Architects: Takashi Yamaguchi & Associates
  • Project: Breathing Factory
  • Location: Osaka, Japan
  • Function: Office, Showroom, Warehouse
  • Structure: Steel Frame
  • Site Area: 1819.42 m2
  • Architectural Area: 658.48 m2
  • Total Floor Area: 2288.37 m2
  • Completed date: September, 2009

(more…)

Planted Environment in Chicago, Illinois by STUDIO IDE

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: STUDIO IDE

Designed by Vladimir Radutny and Paul Tebben of STUDIO IDE, this ground level space inscribes the functions of living, entertaining and yoga into a traditional three story suburban home.  The Clients, having lived and traveled in the eastern world, aspired to transplant the character of Southeast Asian living into their existing home.  Rather than forcing the marriage between these two dissimilar architectural languages, the choice to disconnect each from the other created a world within a world.

Building the Wall (Images Courtesy STUDIO IDE)

  • Architect: STUDIO IDE
  • Project Name: Planted Environment
  • Location: Chicago, Illinois, USA
  • Design Team: Vladimir Radutny, Paul Tebben, Joe Signorelli
  • Construction: Harder Brothers Inc.
  • Project Area: 1500 sq.ft.
  • Project Year: 2009-2010
  • Photographs: Nathan Kirkman Photography and STUDIO IDE
  • Software used: AutoCAD and 3dS Max as well as traditional design tools of model making and sketches.

(more…)

Cemetary Service Building at Ulriksdal in Stockholm, Sweden by Petra Gipp Arkitektur and In Praise of Shadows

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: Petra Gipp Arkitektur and In Praise of Shadows

We see a cemetery as a place which is naturally linked to life. To the development of life through time and through the world, something wandering which suddenly one day can end. A demystified relationship to death makes life easier to live.

Image Courtesy Åke E:son Lindman

  • Architects: Petra Gipp Arkitektur AB and In Praise of Shadows AB
  • Project: Cemetary Service Building at Ulriksdal
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Collaborators: Petra Gipp, Katarina Lundeberg, Maria Videgård and Fredric Benesch
  • Client: Solna Kyrkogårdsförvaltning and Svenska Kyrkan
  • Contractor: Sundvalls Byggnads AB
  • Photographs: Åke E:son Lindman
  • Project year: 2008 – 2011
  • Project area: 670 sqm

(more…)

Istanbul Disaster Center in Turkey by DRA&U

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: DRA&U

CONCEPT
Given the particular nature of the programme described in the competition brief, our proposal focuses on the realisation of a visually striking building that also represents a challenge to traditional architecture and engineering. Beginning with these objectives, and given the primarily didactic nature of the new Centre, it was our belief that the building’s main focus should be that of involving visitors. To avoid the design of a horizontally and vertically rigid, and thus monotonous work of architecture our proposal focuses on the creation of an educational loop that develops in two directions simultaneously.

Bird Eye View

  • Architect: DRA&U
  • Name of Project: Istanbul Disaster Center
  • Location: Istanbul, Turkey

(more…)

House BFW in Haag am Hausruck, Austria by [tp3] architekten

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: [tp3] architekten

A building with highs and lows

These two leading themes are arranged to create a single overall structure through the symbiotic positioning of the different roof landscape. The integrated roof landscape means that at first glance it is not clear to the individual that these are actually two separate buildings, yet the roof that slopes towards the west connects the residence with the garage and therefore enables the existence of an intimate outside area in this interim zone.

Image Courtesy Ulrich Kehrer

  • Architects: [tp3] architekten
  • Project: House BFW
  • Location: Haag am Hausruck, Austria
  • Contractor: Genböck Gmbh
  • Pictures by: Ulrich Kehrer

(more…)

Westside Road residence in Healdsburg, California by Dowling Studios

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: Dowling Studios

The Westside Road residence project involves the design of a new 2240 Sq Ft custom home and lap pool on a 22 acre site with rolling hills and a steep wooded ravine. The building site is located on a hill top permitting expansive views of the Russian River Valley. Sustainable design was a high priority and every attempt was made to utilize the most energy efficient systems and materials. The project participated in the UGBC LEED for Homes program and has been certified at the Platinum level.

 

Night View (Images Courtesy Matthew Millman)

  • Architect: Dowling Studios
  • Name of Project: Westside Road residence
  • Location: Healdsburg, California
  • Photo credit: Matthew Millman

(more…)

Winghouse in Copenhagen, Denmark by Henning Larsen Architects

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: Henning Larsen Architects
More projects by Henning Larsen Architects

Winghouse forms part of the urban development of Ørestad City, Copenhagen. It is a new office building and car park in Ørestad City, close to the Metro, motorway, Copenhagen airport and the Øresund Bridge.

Exterior View

  • Architect: Henning Larsen Architects
  • Name of Project: Winghouse
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: KPC Byg
  • Gross floor area: 11,000 m2
  • Year of construction: 2007 – 2010
  • Type of assignment: Commission

(more…)

E.ON Energy Research Centre in Aachen, Germany by Zaha Hadid Architects

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: Zaha Hadid Architects
More projects by Zaha Hadid

Existing contours and infrastructure act as the primary form generator for a new research building at RWTH University – producing a structure which works in symbiosis with the man-made and natural elements that surround it. A structure which harnesses regenerative energy techniques to produce more power than it consumes.

E.ON Energy Research Centre

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: E.ON Energy Research Centre
  • Location: Aachen, Germany
  • Area: 5,000m2
  • Gross: 6,900m2
  • Completion Date: 2006 – TBC
  • Design: Zaha Hadid with Patrik Schumacher
  • Project Architect: Gernot Finselbach
  • Assistant Project Architect: Philipp Vogt
  • Competition Team: Britta Knobel, Arnoldo Rabago, Margarita Yordanova Valova, Graham Modlen, Nils Fischer, Sara Klomps, Helmut Kinzler
  • Structural: Buro Happold Consulting Engineers (London, UK/Berlin, GER)
  • M & E / Services: Transsolar Energietechnik GmbH (Stuttgart, GER)

(more…)

GRAPHISOFT
Bentley:Rapid deployment in a secure cloud-computing environment



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy