ArchShowcase

Archive for December 23rd, 2011

Zenale Building in Milan, Italy by Filippo Taidelli Architetto

Friday, December 23rd, 2011

Article source: Filippo Taidelli Architetto (FTA)

The building in question Zenale out on the pathway, a minor road that connects two major roads of the center of Milan, Via San Vittore and Corso Magenta near the church of Santa Maria delle Grazie. The body of the building, dating back to 1901, began around form with a “L” on a courtyard. the volume overlooking the main road and turned to less than the wing North is part of the property bordering the park. The façades reflect the characteristics morphology typical of buildings the end of the nineteenth century the area. The main road, five floors above ground, strain has a base in Lombardy, the plan ground and upper floors in imitation ashlar plaster with a design that simulates the presence of brick on sight. The façade is punctuated by large string courses and from wrought iron with floral design of balconic wooden doors and shutters on sliding wall. The home front on the court is more austere, openings and plaster painted with regular Milan taxes yellow gray. The North elevation to the garden is completely blind since it is bound by the easement against of the surrounding properties. The front was plastered today, not stained and full of action subsequent spontaneous tenants (windows, views, outdoor machines of air conditioners). on it, despite the lack of formal value, a constraint concerns indirect Superintendence for the Artistic for the presence of historical monuments in the vicinity ( Santa Maria delle Grazie and the Palace of the Bells) The intended use of the original provided to pianop basement cellars, workshops the ground floor and residences on upper floors.

Exterior View

(more…)

Cartaxo Cultural Centre in Cartaxo, Portugal by CVDB Arquitectos

Friday, December 23rd, 2011

Article source: CVDB Arquitectos

The new Cultural Centre in Cartaxo stands out for the bold in situ exposed concrete cantilever that, like a “belly of a whale”, projects itself onto the sidewalk and foyer to house the main auditorium. This public building is located between two gables, taking on the modest urban scale of the main square of Cartaxo. The building introduces an iconographic and public character that balances the relationship between the site exiguity and the extensive programme.

Main Façade and the urban context

  • Architects: CVDB Arquitectos
  • Project: Cartaxo Cultural Centre
  • Location: Cartaxo, Portugal
  • Project data: Invited competition – 1st prize, 2001, completed 2005
  • Client: Câmara Municipal do Cartaxo (Cartaxo Municipality)
  • Total Built area: 3 200 sq m (34 445 sq ft)
  • Construction cost including stage equipment: € 3 000 000 euros ($ 4,278,898 USD)
  • Feasibility design: Diogo Burnay, Cristina Veríssimo with Alberto Vinagre, Filipa Pedro e Patrícia Pedrosa

(more…)

Pons + Huot in Paris, France by architecturespossibles

Friday, December 23rd, 2011

Article source: architecturespossibles

“Forest through the table” 5 place de la bataille de Stalingrad, Paris 10ème.

The project accommodates the headquarters of two companies in Paris – PONS and HUOT – with totally fifteen executives. Consequently the unit has seven individual rooms for each director and one open-space-office for the remaining eight clerks. In addition there is one (divisible) meeting-room, a common recreational room, a kitchen, rest rooms, and, at the special request of the patron, lush vegetation all over the main space.

Images Courtesy Luc Boegly and CPAP

  • Architect: architecturespossibles
  • Name of Project: Pons + Huot
  • Location: Paris, France
  • Project Manager: christian pottgiesser
  • Photos: ©Luc Boegly,  ©CPAP

(more…)

House Bar / Cave Bar in Manhattan, New York by Barker Freeman Design Office (designed with Generative Components and Maxwell)

Friday, December 23rd, 2011

Article source: Barker Freeman Design Office

With these two proposals for a bar in the East Village in Manhattan, we employed a striking silhouette on the façade to bring presence to the space on the street. With House Bar, we used painted, perforated MDF panels to continue the house profile on the interior, which terminates in a DJ booth at the end of the room. Lighting filters through the perforations to provide ambient illumination.

Cave Inside

  • Architects: Barker Freeman Design Office
  • Project: House Bar / Cave Bar
  • Location: Manhattan, New York
  • Software used: Generative Components  and Maxwell.

(more…)

Blurred House in Melbourne, Australia by BiLD Architecture (designed using Rhino)

Friday, December 23rd, 2011

Article source: BiLD architecture

The first in a series of studies into the adaptation of vernacular Australian suburban typologies, ‘Blurred House’ is a major renovation and extension to an original 1930’s Californian bungalow in Melbourne’s inner-north. Reacting to the established convention of residential extension which prescribes a jarring juxtaposition of existing ‘old’ and introduced ‘new’ architectural elements; the ‘Blurred House’ offers an alternative proposition; that of a blurring between ‘old’ and ‘new’ to produce a hybrid. Gradually transitioning from the vernacular to the contemporary, the division of architectural elements are deliberately ambiguous, producing a unique formal and visual language.

Exterior living and entertaining

  • Architects: BiLD Architecture
  • Project: Blurred House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Software used: Rhino

(more…)

St. Clare’s Parish Center/Early Childhood Development Center in Staten Island, New York by Studio 16 Architecture PLLC collaboration with Stephen Perrella

Friday, December 23rd, 2011

Article source: Studio 16 Architecture PLLC collaboration with Stephen Perrella, AIA

CONTEXT

A complex of design strategies configures the solution for the Preschool at St.Clare’s. The intent was to establish a sense of openness and free play for a program involving the guidance and education of young children. The proposed architecture endeavors to mediate the imposition of authority over developing youth by calling into question the role that architecture plays in structuring a learning environment. The site of the renovation is within an existing and highly active gymnasium on a church campus. The preschool is situated adjacent to the gymnasium within the same structure.

Night View

  • Architect: Studio 16 Architecture PLLC collaboration with Stephen Perrella, AIA
  • Name of Project: St. Clare’s Parish Center/Early Childhood Development Center
  • Location: Staten Island, New York

(more…)

House P in klosterneuburg, Austria by Caramel Architekten

Friday, December 23rd, 2011

Article source: Caramel Architekten

like an unfamiliar animal, developed out of a tetris-form, house p sits on top of a slope in the city of klosterneuburg and seams looking into the valley. the sculptural and homogeneous shape is even more intensified by the façade made of pre-finished facing concrete. the entrance from the street-side runs along the backbone-like longitudinal axis passing garage and terrace into the interior sites. after passing living-kitchen, cloakroom and staircase the axis ends facing the glassfront of the living with its breathtaking view over the danube. only the orientation of the pool interrupts with the main orientation of the building and orientates itself along the lower roofed terrace.

House P

  • Architects: Caramel Architekten
  • Project: House P
  • Location: klosterneuburg, lower Austria
  • Planning / supervision: caramel architekten zt gmbh
  • Static: werkraum wien
  • Start of planning: 2005
  • End of planning: 03/2007
  • Completion: 01/2008
  • Plot area: 800 m2
  • Floor space: 120 m2 + 20 m2 cellar + 30m2 garage
  • Facade: premanufactured facing concrete
  • Floor: sealed pavement

(more…)

J-T house by juri troy architects

Friday, December 23rd, 2011

Article source: juri troy architects

The two-floor wooden construction lies directly above a yard with an roofed entrance area which curves in an abrupt slope. The circumferential and vertical silver fir facade not only serves as an filter but also almost imperceptibly directs views to the carefully selected outlooks. The narrow, slightly and both-sidely bent ground plan follows both the course of the road and slightly bends the garden side towards the south.

Night View

  • Architect: juri troy architects
  • Name of Project: J-T house
  • Start of planning: February 2009
  • Start of construction: June 2010
  • Completion: February 2011
  • Living area: 138 m2

(more…)

GRAPHISOFT
Bentley:Transform Project Delivery ProjectWise
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy