Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2012

The Great Rock in Budapest, Hungary by PLANT – Atelier Peter Kis

Friday, May 25th, 2012

Article source: PLANT – Atelier Peter Kis

The Great Rock was created during the major reconstruction of the Zoo between 1909 and 1912, based on the specialist instructions of the Zoo Construction Committee in the capital. The zoological tasks were supervised by the director of the zoo at the time, Dr Adolf Lendl, and the construction technology aspects by Dr Kornél Neuschloss. The primary purpose of the artificial rock was to help the Zoo, that already operated on a overly tight area, appear larger and provide greater space. Thus instead of the completely flat area, with the vertical elevation, a divided and at the same time larger surface would be created with the latest and most spectacular animal runs of the time. 

Model

  • Architects: PLANT – Atelier Peter Kis
  • Project: The Metamorphosis Of The Great Rock
  • Location: Budapest, Hungary
  • Architects Team:  Bea Molnár, Péter Nyitrai, Tamás Ükös
  • Staff: Péter Romvári, Orsolya Hőna, Péter Hámori, Róbert Erdélyi, Piroska Varga, Ádám Potzner
  • Renders, plans: PLANT – Atelier Peter Kis Kft.
  • Photography:  Zsolt Batár

 

(more…)

Under the Moonlight House in Mount Hotham, Australia by Giovanni D’Ambrosio

Friday, May 25th, 2012

Article source:  Giovanni D’Ambrosio

The Project tries to integrate itself in the site through use of materials that have been used before and that are part of local historical background. House’s shape resembles typological archetypes used by country-men and cowboys that lived in the area. Stone, wood and metal are materials used for both structure and construction of the Project. The House have been designed in order to comfort seasonal stay, both during summer and winter, of inhabitants and to let them appreciate as much as possible natural environment surrounding them. This has been done through placement of many glazed frames that grant wider external views. This is the idea I [Designer] wanted to base the project upon: treat interior and external spaces as if they were the same [thing]. Furthermore I propose above mentioned house also like comfortable summer house and not only like winter one. Project is divided in two levels. At the ground level everyday life takes place and it is possible to see the garden from a glazed frame that opens onto a deck. In ‘Under the Moonlight’ House there are two bedrooms, on the second floor, a master bedroom with bathroom and spa.

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

  • Architects:  Giovanni D’Ambrosio
  • Project: Under the Moonlight House
  • Location of site: Dinner Plain – Mount Hotham – Victoria – Australia
  • Date of commencement of project (actual or projected date): 2005
  • Date of completion of project (actual or projected date): 2007
  • Site Area: 370 mq
  • Built-up Area: 250 mq

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

The House has a sheltered (from snow and rain during winter season) Parking. ‘Under the Moonlight’ House has been designed with care in order to prevent damage to local vegetation and trees. Roof is made out of insulated metal and accomplishes with functionality of any climate. Its brownish colour matches well chromatic shades of Natural Reserve.

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

 

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Image Courtesy Giovanni D'Ambrosio

Hell of The North in Melbourne, Australia by Smlwrld

Friday, May 25th, 2012

Article source: Smlwrld

The Paris-Roubaix is a one-day, 260km cycling event in the north of France ridden mostly over bluestone cobbles, it is known as The Hell of the North for obvious reasons. With Parisian bistro references and plenty of historic Melbourne bluestone, the new Hell of the North has been crafted into and around an original 19th century hotel on the threshold of Fitzroy and Collingwood.

Image Courtesy Peter Bennetts

  • Architects: Smlwrld
  • Project: Hell of The North
  • Location: Melbourne, Australia
  • Owner’s Name: Adam Ferrante
  • Project Team: Lucas Chirnside, Bianca Looney, Albert Chandra, Kieron Meagher
  • Builder: Qube Construction
  • Engineer: Coulthard Shim Pty Ltd

(more…)

Crossroad offices in Graz, Austria by OFIS Arhitekti

Friday, May 25th, 2012

Article source: OFIS Arhitekti

GREEN ATRIUMS AS DIVIDERS OF THE SPACE

The new volume is positioned behind the existing villa with individual cut outs – “green bays” in function of the extended external park coming into the pavilion.
Inside they form divisions between internal spaces and create dynamic, light and calming atmosphere.

Crossroad offices

  • Architects: OFIS Arhitekti
  • Project: Crossroad offices
  • Location: Leechgase , Graz, Austria
  • Type: office, lecture halls
  • Client:  private
  • Site Area:  2160 m2
  • Bldg. Area:  971 m2
  • Gross Floor Area: 2528 m2
  • Gross Floor Ratio: 2,6

(more…)

Master plan Hangzhou New District in China by UNStudio

Friday, May 25th, 2012

Article source: UNStudio

As with many cities in China, Hangzhou is undergoing rapid urban change. Whilst the city centre has been beautifully developed around the West Lake area, opportunities for industry and commerce have shifted the city’s expansion towards the riverfront area in the South and towards the East, where the Hangzhou New District is located.

Day aerial view

  • Architects: UNStudio
  • Project: Master plan Hangzhou New District
  • Location: Hanghzou East, Hanghzou, China
  • Client: Hangzhou Railway Investment Co., Ltd.
  • Building surface: 1,741,000 m2
  • Building site: 367600 m2
  • Programme:  Masterplan
  • Status: Competition
  • UNStudio Team: Ben van Berkel, Caroline Bos, Gerard Lozekootand Filippo Lodi, Marcin Koltunskiand Jae Young Lee, Colette Perras, Valerie Tam, Zhuang Zahng, Lingxiao Zhang, Ramon van der Heijden, Ren Yee, Bartek Winniki, Tomas Mork

(more…)

Future Main Hospital in Copenhagen, Denmark by 3XN Architects

Friday, May 25th, 2012

Article source: 3XN Architects

A team of 3XN architects, Aarhus Architects, Nickl & Partner Architechten, Grontmij and Kirstine Jensen Studio has won the prestigious competition for the expansion of Copenhagen’s main hospital, Rigshospitalet, which is expected to be completed in early 2017

The winning proposal for the 76,000 m2 extension of Copenhagen’s most centrally located hospital ensures efficient and timesaving logistics, while daylight, green spaces and views of the neighboring park contribute to the wellbeing of patients, staff and visitors.

Future Main Hospital

  • Architects: 3XN Architects
  • Project: Future Main Hospital
  • Location: Blegdamsvej, Copenhagen, Denmark
  • Client: Rigshospitalet
  • Functions: Operating rooms, wards, administration, research & education, outpatient departments, radiology.
  • Size: 76,000 (Moreover: Patient hotel: 7,400 m2, multi-storey car park 17,000 m2)
  • Facade: Glass and Jura Gelb natural stone
  • Floors: 9 (scales down to 4)
  • Expected sustainability certification: BREEAM Excellent

(more…)

Di Piu in Vienna, Austria by Kohlmayr Lutter Knapp

Friday, May 25th, 2012

Article source: Kohlmayr Lutter Knapp

The design principle at the restaurant located in a downtown shopping mall in Vienna was to avoid establishing a spectacle located in a place of excessive percipience. First and foremost the people, the excellent food, the taste should be percepted not the design. The new skin, the visible layer, consists of modificated, recombined and low priced materials which are quite unusual for the use in an gastronomic environment. They receive new haptic and optic characteristics through it’s large scale adjustment.

Image Courtesy Markus Schieder

  • Architects: Kohlmayr Lutter Knapp
  • Project: Di Piu
  • Location: Vienna, Austria
  • Designer: Christian Knapp & Jonathan Lutter
  • Total Storeys: 1
  • Floor Area: 250 sqm
  • Photographer: Markus Schieder
  • Design / Completion Date: 01 May 2010

(more…)

Universidad EAN – El Nogal Campus in Bogotá, Colombia by Daniel Bonilla Arquitectos

Friday, May 25th, 2012

Article source: Daniel Bonilla Arquitectos

Universidad EAN – El Nogal Campus – Classroom building is the result of a competition by invitation, where we propose to set up a university campus where the buildings are as important as the common open spaces. A place where students can meet, study, rest, … a second home for education and fun. The strategy was to generate a large colective space, a central upward spiral, surrounded by a classroom building (Phase 1) and the offices and welfare building.

Image Courtesy Rodrigo Dávila

  • Architects: Daniel Bonilla Arquitectos
  • Project: Universidad EAN – El Nogal Campus – Classroom building
  • Location: Bogotá, Colombia
  • Client: Universidad EAN
  • Built area: 14016.8 m2
  • Construction date: 2009 -2011
  • Architectural design: Daniel Bonilla Arquitectos – Taller de Arquitectura de Bogotá /TAB
  • Design team: María Alejandra Echeverry, María Paula González, Elizabeth Añaños, Sebastián Chica, Alexander Roa, Guillermo Barahona, Alex Larin
  • Photographer: Rodrigo Dávila – Daniel Bonilla

(more…)

Nanolab hair & body care in Nicosia, Cyprus by Hemonides Applied Arts

Thursday, May 24th, 2012

Article source: Hemonides Applied Arts

The conceptual design for Nanolab was led by the client’s wish for a strong location branding. The final design to be executed however was limited by a relatively modest budget.

The client was very aware of the importance of the interior design and maintained that the workspaces and workflow were to be executed precisely in a specific design as it was highly influential determining the business success.

Nanolab hair & body care

(more…)

Melissa Shoes in Melbourne, Australia by Edwards Moore

Thursday, May 24th, 2012

Article source: Edwards Moore

A flagship store for the Brazilian shoe brand, the fitout needed to reflect the internationally renowned brand as well as support the unique product.

A dream commission that required an equally unique response. Housed in a corner site in Melbourne’s QV centre, a highly visible high traffic area it was essential that the fitout provided a visual feast for the passing pedestrian, a dynamic and constantly evolving space. Internally the need was to create another world, a sensory delight.

Melissa Shoes

  • Architects: Edwards Moore
  • Project: Melissa Shoes (M Dreams)
  • Location: Melbourne, Australia

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy