Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2012

University of District of Columbia Student Center in Washington, DC by Marshall Moya Design

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Marshall Moya Design

Marshall Moya Design in association with Cannon Design worked together to create the new UDC Student Center, with an expected completion in the Fall of 2013. This project incorporates a new ground-floor restaurant, meeting spaces, fitness center, and ballroom, all addressing specific needs of the student community. This blend of public and intimate spaces helps to create a haven for these college students, and cater to community needs. The design provides collaborative spaces that will foster and cultivate student relationships and develop school identity. The building will achieve Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Platinum status, which recognizes designs in buildings that incorporate sustainable green initiatives.

Image Courtesy Marshall Moya Design

  • Architects: Marshall Moya Design
  • Project: University of District of Columbia Student Center
  • Location: Washington, DC

(more…)

Secondary School in Sant Esteve Sesrovires in Cataluña, Spain by Jordi Farrando

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Jordi Farrando

Site Description

The site is located at the junction of Avinguda Josep Llobet and the road from Sant Esteve to Ca n’Amat. It presents a front of 241 m onto the former and 140 m onto the latter. The first of the two was built recently and runs southeast-northwest, whereas the second runs southwest-northeast and leads out of the town centre towards Ca n’Amat.

Image Courtesy Jordi Farrando

  • Architects: Jordi Farrando
  • Project: Secondary School in Sant Esteve Sesrovires
  • Location: Sant Esteve Sesrovires, Cataluña, Spain

(more…)

“H2O in Geometry” in Bulgaria by Gemelli Design

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Gemelli Design

The Bath is very important room in the house and is probably the only one place for staying alone, relaxing, thinking and dreaming.

We chose the name H2O in geometry, because water is a leading element in the idea of our Bath project. It represents the natural connection between this room and the man.

Image Courtesy Gemelli Design

  • Architects: Gemelli Design
  • Project: “H2O in Geometry”
  • Location: Bulgaria
  • Design Studio: Gemelli Design
  • Designers: Branimira Ivanova & Desislava Ivanova
  • Gross area: 12 m2

(more…)

Family Housing Ca’drelo in Trieste, Italy by Equipo Olivares Arquitectos

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Equipo Olivares Arquitectos

The regulatory obligation to remove and rebuild the top floor of the original house intervention result on a larger size space, rearranging the resulting volume more naturally and integrating the building into the environment with contemporary standards.

Image Courtesy Equipo Olivares Arquitectos

  • Architects: Equipo Olivares Arquitectos
  • Project: Family Housing Ca’drelo
  • Location: Grignano, Trieste, Italy
  • Year of Completion: 2009

(more…)

Barber Amsterdam in The Netherlands by Ard Hoksbergen Architects

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Ard Hoksbergen Architects

This project concerns the interior of a traditional shaving salon, housed in a 19th-century shop in the city center of Amsterdam. For a raw, but warm atmosphere, mainly natural materials are used: a floor of old sawn floor beams, clay plaster, pine plates, leather and concrete.

Image Courtesy of Ard Hoksbergen

  • Architects: Ard Hoksbergen Architects
  • Project: Barber Amsterdam
  • Location: Binnen Oranjestraat 24Amsterdam, The Netherlands
  • Project Design Team: Ard Hoksbergen, Petra van Roon, Herman Ypma
  • Client: Barber Amsterdam
  • Constructor: Herman Ypma
  • Use: Shaving salon
  • Area: 40 m2
  • Design Period: April -June 2012
  • Completion Period: July 2012
  • MaterialFloor: old sawn floor beams, Wall: clay plaster, ‘subway’ tiles, pine wood, Furniture: concrete, glass, leather

Santa María Housing Development in Valle de Bravo, Mexico by Hierve

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Hierve

Santa Maria is a housing development located in a historic protected site in the heart of Valle de Bravo, a small colonial city dating from 1530, which is 2 hours away from Mexico City. This historic town has a strong physical context and is found in the outskirts of a man-made lake. Our site is located a hundred yards from the church of Santa Maria Ahuacatlan, a colonial church that dates back to the XVI century.

Image Courtesy Alejandro Villarreal

  • Architects: Hierve
  • Project: Santa Maria
  • Location: Valle de Bravo, Mexico
  • Design company: Hierve
  • Site area: 2,509.64 sq m
  • Built area: 2,269.00 sq m
  • Design phase: 2007-2009
  • Construction phase: 2008-2010
  • Cost: $2,700,000.00 US dlls
  • Client: Inmobiliaria Sanmo SA de CV
  • Contractor: Zimbra
  • Co-Workers: Partner (Alejandro Villarreal), Project architect (Andrés Casares) and Co-workers(Sugey Ramirez, Gabriela Rosas, Jesús Ramirez, Denisse Novelo and Arturo García Crespo)
  • Consultants: Structural Engineer (Moncad), Mechanic Engineer (M3 Ingeniería Integral), Landscape Architecture (Ambiente Arquitectos), Lighting Consultant (LLC Iluminación), Interior Design (Isabel Maldonado), Carpentry (Maderaje Arquitectónico)
  • Photography: Fernando Cordero and Alejandro Villarreal
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Multipurpose Hall Finca del Lomo in Santa Cruz de Tenerife, Spain by Equipo Olivares Arquitectos

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Equipo Olivares Arquitectos

This small intervention, in the middle of a banana plantation, is inspired by the particular environmental conditions to respond to an elementary program. This construction, vibrated concrete blocks embedded in one of the greenhouses, required special treatment for it´s purpose as a  flexible space destined to a variety of events. Therefore, the promoters proposed us to qualify an unfinished building on a site with spectacular scenic values.

Image Courtesy © José Oller

  • Architects: Equipo Olivares Arquitectos
  • Project: Multipurpose Hall Finca del Lomo
  • Location: Santa Cruz de Tenerife, Spain
  • Photography: José Oller, Obra Javier Pérez-Alcalde
  • Architects: JAVIER PÉREZ-ALCALDE SCHWARTZ, FERNANDO AGUARTA GARCÍA
  • Surveyor: JOSÉ FLOREAL MARTÍNEZ
  • Studio: Equipo Olivares Arquitectos
  • Year of completion: 2010

House in Sakado, Japan by LEVEL Architects

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Ard Hoksbergen Architect

This two-generation home was designed for a family who shares a love for two particular cars, an Alfa Romeo 155 and 157. This site, with its extremely large 19 meter, south-facing street condition, gave rise to the idea of a “Façade Design”, a focal point of this project.

Image Courtesy LEVEL Architects

  • Architects: LEVEL Architects 
  • Project: LEVEL Architects
  • Location: Saitama Pref., Sakado City, Yakushichou, Japan
  • Site Area: 231.95 ㎡
  • Building Area: 137.01㎡
  • Total Floor Area: 214.67㎡
  • First Floor Area: 55.91㎡
  • Second Floor Area: 158.76㎡
  • Method: Steel and Reinforced Concrete
  • Total Floor Numbers: 2
  • Date of Completion: November, 2005

Izakaya Singer in Shenzhen, China by Panorama Architecture

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Panorama Architecture

Dining Room

Izakaya Singer is a Japanese restaurant situated at the newly-opened food & entertainment hub “OCT Bay” in Shenzhen, China. A main scene of “Dining Room” was created to give a “home” feeling and move the traditional izakaya’s dining experience to a new level of trendiness.  Up-cycling of different found objects provide unique casual dining experience for the whole space:

Image Courtesy Ng Siu Fung

  • Architects: Panorama Architecture
  • Project: Izakaya Singer
  • Location: Shenzhen, China
  • Area: 340 sq.m
  • Completion Date: July 2012
  • Client: Izakaya Singer Co., Ltd.
  • Design Team: Horace Pan, Alan Tse, Nick Wong
  • Photographer: Ng Siu Fung
  • Writer: Horace Pan (Founder, PANORAMA)

(more…)

Boat’s House at Millstätter Lake in Carinthia, Austria by MHM architects

Tuesday, December 4th, 2012

Article source: MHM architects

The boathouse was built as a solitary building at the Seebodner lakeside of the Millstätter lake in Carinthia. The location of the construction is characterized by the intersection line between water and soil, directly at the foot a precipitous slope in which also the remaining buildings of the property complex are situated. Due to their elevated position, those houses have an extensive view at the south and the west façade of the boathouse.

Image Courtesy © Hertha Hurnaus

  • Architects: MHM architects
  • Project: Residential House at the Millstatter See
  • Location: Seeboden,Österreich, Carinthia, Austria
  • Photography: Paul Ott photografiertHertha Hurnaus
  • Planned: 2008/2009
  • Built: 2010/2011
  • General design & planning: by MHM architects, Vienna Matthias Molzbichler, Sebastian Haselsteiner, Florian Molzbichler
  • General Contractor: STRABAG AG Villach
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy