Open side-bar Menu

Archive for 2012

Hanjie Wanda Square in Wuhan, China by UNStudio

Saturday, May 19th, 2012

Article source: UNStudio

Hanjie Wanda Square is a new luxury shopping plaza located in the Wuhan Central Culture Centre, one of the most important areas of Wuhan City. The multifunctional organisation of the master plan – which includes cultural and tourist facilities as well as commercial, office and residential components – acts as an attractor to the area for visitors, inhabitants and commuters alike.
Following competitions with design entries from national and international architects, UNStudio’s overall design was selected by Wanda as the winning entry for the facade and interior of the Hanjie Wanda Square. Construction is currently underway and the Hanjie Wanda Square is expected to be completed in 2013. It will house international luxury brand stores, world-class boutiques, catering outlets and cinemas.

Shopping street

  • Architects: UNStudio
  • Project: Hanjie Wanda Square
  • Location: Wuhan, China
  • Client: Wuhan Wanda East Lake Real State Co., Ltd
  • Building surface: Facade 29.920 sqm
  • Interior: 22.630 sqm
  • Programme: Luxury shopping mall
  • Contribution UNStudio: Facade and interior design
  • Status: Under construction


Squam Lake Vacation House in Center Harbor, New Hampshire by The Galante Architecture Studio

Friday, May 18th, 2012

Article source: The Galante Architecture Studio

The program of this project is set on a lake front site with requirements for a light, transparent building in an inhospitable winter climate. Opening the house to the lake was of prime consideration to the client, as this was seen as the “front of house.” The entry sequence was understood as “back of house”. Inside becomes a surrogate outside. inherent in a lake front site is a notion that public and private do not follow traditional rules.

Cylinder detail

  • Architects: The Galante Architecture Studio
  • Project: Squam Lake Vacation House
  • Location: Center Harbor, New Hampshire
  • Size: 2,200 ft2
  • Cost: $600k
  • Materials: Wood ▫ Stone ▫ Copper ▫ Glass


Reverse of volume RG in Houston, Texas by Onishi Yasuaki

Friday, May 18th, 2012

Article source: Onishi Yasuaki

In his installation, reverse of volume RG, Yasuaki Onishi uses the simplest materials – plastic sheeting and black hot glue – to create a monumental, mountainous form that appears to float in space. The process that he calls “casting the invisible” involves draping the plastic sheeting over stacked cardboard boxes, which are then removed to leave only their impressions. This process of “reversing” sculpture is Onishi’s meditation on the nature of the negative space, or void, left behind.

Image Courtesy Nash Baker

  • Architects: Onishi Yasuaki
  • Project: Reverse of volume RG
  • Location: Rice Gallery, Houston, Texas
  • Photography: Nash Baker


Musée de la Romanitée Narbonne in Southern France by Foster + Partners

Friday, May 18th, 2012

Article source: Foster + Partners

Following an international competition, Foster + Partners, working with museum designer Adrien Gardere, is designing a new museum for Roman artefacts in the city of Narbonne, southern France.

As a vital Roman port, Narbonne has an impressive legacy of buildings, ancient relics and archaeological sites. The centrepiece of the museum is a collection of more than 1,000 ancient stone relief funerary blocks excavated nearby. Their display forms a natural barrier at the heart of the simple, rectilinear building, separating the public galleries from the more private restoration spaces. Visitors will be able to glimpse the work of the archaeologists and researchers through its mosaic of stone and light, and the flexible display framework allows the reliefs to be easily reconfigured and used as an active tool for learning.

Image Courtesy Foster + Partners

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Musée de la Romanitée Narbonne
  • Location: Narbonne, Southern France


Hamilton Grange Teen Center in New York by Rice+Lipka Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Rice+Lipka Architects

The Center is NYPL’s first full floor dedicated to teens and occupies a previously gutted third floor space of Harlem’s landmark branch. The space challenges library norms to provide a more open, socially-instigating, technology-rich environment that attracts and engages neighborhood youth.

Image Courtesy Michael Moran

  • Architects: Rice+Lipka Architects
  • Project: Hamilton Grange Teen Center
  • Location: New York Public Library, New York
  • Principals: Lyn Rice, Astrid Lipka
  • Project Architect: Benjamin Cadena.
  • Project Manager: Karl Larson.
  • Designer: Andrew Dadds.
  • Photographs: Michael Moran, Rice+Lipka Architects


Vertical House in Paris, France by Aude Borromée Architecte & Antoine Weygand Architect

Friday, May 18th, 2012

Article source: Aude Borromée Architecte & Antoine Weygand Architect

On a plof of 3.80m*6m in a dead en in Paris we imagined a project made out of verticality and transparency while respecting urbanistic rules and integration in this quiet country side like place. After demolition of the existing small house we had to consolidate the underground quarry and we constructed a house of 10m high with very strong positions in terms of the way it was built, the functional aspect, the relationships between inside & outside and the esthetic ideas :

Image Courtesy Laurent Gueneau

  • Architects: Aude Borromée Architecte & Antoine Weygand Architect
  • Project: Vertical House in a dead end
  • Location: Paris, France
  • Photography: Laurent Gueneau


Lines & Color for a parisian flat in France by Aude Borromée Architecte

Friday, May 18th, 2012

Article source: Aude Borromée Architecte

A renovation project for an apartment in Paris. A project which is based on transitions between texture, colors, tints and transparencies. Living spaces are designed and drawn with lots of details including the made to measure furniture. Functionally the idea was to plan two bedrooms with their own bathroom in small spaces and to imagine a kind of “invisible” kitchen in a wide living room.


House in Senri in Osaka, Japan by Shogo Iwata Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Shogo Iwata Architects

This house is planned for a family, husband, wife and their son. This small house has 8 levels of floor between entrance in the basement to the roof terrace in order to constitute every space not in concentrated way by big void but reciprocal relation of each space. This arrangement makes the notion of floor ambiguous and the continuity of space compatible with the hierarchy of space.

View of the north facade (Image Courtesy Nagaishi Hidehiko)

  • Architects: Shogo Iwata Architects
  • Project: House in Senri
  • Location: Suita, Osaka, Japan
  • Main use: Residence
  • Site area: 244.3㎡
  • Building area: 83.78㎡
  • Total floor area: 156.50㎡
  • Software used: Vectorworks for drawings, and Adove Illustrator, photoshop for other things


Dovecote Barn in Great Britain by Nicolas Tye Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Nicolas Tye Architects

Dovecote Barn is a contemporary rear extension project to a recently converted barn in Great Amwell, Hertfordshire. Our clients proposed to build a rear extension to the barn in order to create more practical living space for the family, by creating some depth to the long and narrow footprint of the existing barn. The rear extension becomes the new dining and informal social area, with direct access and visual connections to the living area and the children’s play area (former dining room). It was our objective to improve the existing barn into a more family friendly space as a whole, yet retaining the character and the linear nature of the barn.

Dovecote Barn


Benetton Headquarters in Tehran, Iran by Htdstudio Designoffice

Friday, May 18th, 2012

Article source: Htdstudio Designoffice

A Landmark building near Tarjish Square.
Isolation of floor units anticipate future seismic activity.  Staggered juxtaposition maximizes views, and creates various ‘green shelves’ for rain capture, irrigation, and shading during summer months.  These green shelves accommodate lush, climbing vines and vegetation for sound absorption and passive temperature control.  Cast glass discs are embedded at the ground floor and parking slabs for natural light and weight reduction.

Benetton Headquarters

  • Architects: Htdstudio Designoffice
  • Project: Benetton Headquarters
  • Location: Tehran, Iran
  • Client: Gruppo Benetton, SpA
  • Total Floor Area: 128,359ft2 / 11,925m2
  • Budget: Withheld
  • Project Type: Corporate Office / Retail + Apartments
  • Software used: Sketchup 6 Pro / AutoCad2006 / Photoshop CS5 / Illustrator CS5 / Acrobat 9


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy