Open side-bar Menu

Archive for 2012

PH3 in Baja California, México by T38 studio + Pablo Casals-Aguirre

Tuesday, April 17th, 2012

Article source: T38 studio + Pablo Casals-Aguirre

On an infill site, PH3 isolates itself from the context, a gated community in Tijuana mostly made up of california style mcmansions. It is a 3 layer structure that is set on the street side of the sloping site, shifting towards the back in both scale and openness. Closing itself to the street for privacy, the back of the house opens itself to the patio, creating indoor/outdoor living space.

Exterior View (Images Courtesy Alfonso Medina, Oscar Gonzalez, Alfredo Zertuche)

  • Architects: T38 studio + Pablo Casals-Aguirre
  • Name of Project: PH3
  • Location: Baja California, Tijuana, México
  • Team: María José López, Alfonso Medina, Pablo Casals-Aguirre, Mauricio Kuri, Oscar González
  • Collaborators: Lucía Arroyo, Alina Castañeda, Sara Díaz
  • Photographs: Alfonso Medina, Oscar Gonzalez, Alfredo Zertuche
  • Software used: Graphisoft Archicad, Autodesk Autocad, Autodesk 3ds, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Google sketchup, Artlantis


PH Museum in Vejen, Denmark by Henning Larsen Architects

Tuesday, April 17th, 2012

Article source: Henning Larsen Architects

Henning Larsen Architects has developed a design proposal for a new museum in Vejen, Denmark, which will display the universe of multi-artist Poul Henningsen – also known as PH. The museum will present a holistic picture of the artist – not only as a light maker but also as a furniture designer, author, song writer and social critic.


  • Architect: Henning Larsen Architects
  • Name of Project: PH Museum
  • Location: Vejen, Denmark
  • Client: Development group for the establishment of a PH Museum
  • Gross floor area: 2,500 m2
  • Year of design: 2013 – 2014
  • Type of assignment: Commission


Danish Jewish Museum in Copenhagen, Denmark by Studio Daniel Libeskind

Tuesday, April 17th, 2012

Article source: Studio Daniel Libeskind

The Danish Jewish Museum is dedicated to the unique history of Danish Jewish life in Denmark starting in the 17th Century. Located in one of the oldest parts of Copenhagen, the Museum is housed within in a 17th century structure built by King Christian the IV. SDL designed the museum’s new interior space while preserving the original building. Completed in 2003, the Danish Jewish Museum was recognized with an American Architect Award in 2005.

Museum building (Images Courtesy Bitterbredt)

  • Architect: Studio Daniel Libeskind
  • Name of Project: Danish Jewish Museum
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Building size: 4,800 sq.ft
  • Structure: Steel strucuture clad with plywood
  • Client: Danish Jewish Museum
  • Photography: Bitterbredt


Esterházy Meierhof in Trausdorf, Austria by AllesWirdGut Architektur ZT GmbH

Sunday, April 15th, 2012

Article source: AllesWirdGut Architektur ZT GmbH

Today the Meierh of it self only existsin its building and settlement typologies. The value of land consists in the location´s history and then at ure of it srelicts. Therefore the new concept will focus on both values and intergrate them equally. With best possible preservance of the existing historical construction, a harmonic com position of contemporary typology and modern architecture will be implemented.

Esterházy Meierhof


Elliott Ripper House in Sydney, Australia by Christopher Polly Architect

Sunday, April 15th, 2012

Article source: Christopher Polly Architect

The project simply and directly extrapolates existing formal qualities in plan and section, with extension of key existing materials and finishes to retain some memory of its previous incarnation – while providing a significantly expanded series of connected interior volumes that harness access to sunlight, ventilation and views of tree canopies, sky and district beyond.

Elliott Ripper House

  • Architect: Christopher Polly Architect
  • Project: Elliott Ripper House
  • Location: Rozelle, Sydney,  Australia
  • Builder: Paul King Pty Ltd
  • Structural Engineer: Simpson Design Associates
  • Landscape Architect: Carmichael Studios
  • Photographs: Brett Boardman
  • Location: Rozelle, Sydney, Australia
  • Area: 161 sqm
  • Completion: 2011


Civic Center in Palencia, Spain by EXIT architects and Eduardo Delgado Orusco

Sunday, April 15th, 2012

Article source: EXIT architects and Eduardo Delgado Orusco

The former Palencia Provincial Prison complex was created at the end of the XIX century, built with brick bearing walls following the “neomudéjar” style, and composed mainly of four two-storey wings and some other with one storey. On this building was planned a comprehensive refurbishment to transform the former use and convert it into a center that promotes the social and cultural activity in this part of the town.

Image Courtesy Fernando Guerra

  • Architects: EXIT architects and Eduardo Delgado Orusco
  • Project: Civic Center
  • Location: Avda. Valladolid Nº 26 34034 Palencia, Spain
  • Project Architects: Ángel sevillano / josé mª tabuyo
  • Clients: Ministerio de fomento Ayuntamiento de palencia
  • Area: 5.077 m2
  • Budget: 9.675.038 Euros


Hotel Aliah in Sao Paulo, Brazil by Hiperstudio + Arkiz

Sunday, April 15th, 2012

Article source: Hiperstudio + Arkiz

This project has been awarded as the winner of a competition organized by Aliah, a company which promotes sustainable development through practices and businesses that are profitable with a positive socio-environmental impact.

The goal of the competition was to develop a project of a sustainable luxury hotel complex for the 2014 World Cup, to be built in the outskirts of Sao Paulo.

General View

  • Architects: Hiperstudio + Arkiz
  • Project: Hotel Aliah
  • Location: Sao Paulo, Brazil
  • Year: 2012
  • Team: Alexandre Hepner, João Paulo Payar, Matheus Marques, Rafael Brych, Ricardo Felipe Gonçalves
  • Software used: AutoCAD, 3D Max and Photoshop


Light well House in Kyoto, Japan by Keiichi Hayashi

Sunday, April 15th, 2012

Article source: Keiichi Hayashi

The site of the house is located in the end of a narrow lane in a dense residential area. It is surrounded by retaining walls of adjacent plots which are raised on the north and east side. The house was designed for a young couple and their child on such a sunken site.

The structure of the house is reinforced concrete on the ground floor and wooden structure on the first floor. Volume of the house is automatically decided by building bylaws such as FSI for floor area of the house and height restriction for the height of the house. That volume is placed unintentionally in the centre of the site, which resulted to create two open spaces on the east and west side.

Image Courtesy Yoshiyuki Hirai

  • Architects: Keiichi Hayashi
  • Project: Light well House
  • Location: Kyoto, Japan
  • Design Period: June, 2006 〜 June, 2007
  • Construction Period:  June, 2007 〜 November, 2007
  • Function: private house
  • Site Area: 111.67㎡
  • Building Area: 45.58㎡
  • Total Floor Areas: 89.28㎡
  • Stories: 2 stories
  • Structure: wooden, partly reinforced concrete
  • Structure Engineer: Satoru Shimoyama / Shimoyama structure Office
  • Photographer: Yoshiyuki Hirai


Continental Towers in Stockholm, Sweden by C. F. Møller Architects

Sunday, April 15th, 2012

Article source: C. F. Møller Architects

The tower block construction in Stockholm has been planned in connection with the extension of the City Line rail link.

The complex of 100 metres, the equivalent of approximately 30 stories, will include a hotel, offices and possibly housing. The building will be equipped with an entrance to a new station at street level directly opposite the city’s old main railway station, Centralen, and will therefore be a landmark for Stockholm’s new metro.

Image Courtesy C. F. Møller Architects

  • Architects: C. F. Møller Architects
  • Project: Continental Towers
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Client: FOLKSAM in co-operation with: Citybanan, Scandic Hotels, Stockholms Stadsbyggnadskontor, and Stockholms Exploateringskontor
  • Landscape: C. F. Møller Architects
  • Size: 20.000 m2 (including the existing hotel 30.000 m2)
  • Year: 2009-
  • Photography: C. F. Møller Architects


Regium Waterfront in Reggio Calabria, Italy by Zaha Hadid Architects

Sunday, April 15th, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects

Located on a narrow strait, separating continental Italy from Sicily, the Regium Waterfront marks the city of Reggio Calabria as a Mediterranean cultural capital. Drawing inspiration from the radial symmetry of the starfish, the structure, housing museum and performing arts centre, stands as a beacon visible from land and sea.

Regium Waterfront

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Regium Waterfront
  • Location: Reggio Calabria, Italy
  • Design: Zaha Hadid with Patrik Schumacher
  • Project Architect: Filippo Innocenti
  • Performing Arts Center: 8,000m2
  • Museum: 13,400m2
  • Competition Team: Filippo Innocenti, Michele Salvi, Roberto Vangeli, Andrea Balducci Castè, Luciano Letteriello, Fabio Forconi, Giuseppe Morando, Johannes Weikert, Deepti Zachariah, Gonzalo Carbajo


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy