Open side-bar Menu

Archive for 2012

St. Josef Parish Centre in Zurich, Switzerland by Frei + Saarinen Architekten

Friday, October 12th, 2012

Article source: Frei + Saarinen Architekten

Frei + Saarinen Architects converted a 100-years-old Parish Centre in Zurich and implanted a new wooden lobby with a unique atmosphere that is generated by a clash of „trendy“ facetted geometries and an old fashioned way of detailing. The geometry of the new lobby is the consequence of stretching the formerly enclosed space towards the facades and respecting the given bearing structure. A new rooflight accentuates the entrance to the hall (see plan). Additionally this vertical element  „slows down“ the dynamic character of the lobby. Aditionally,  a new appartment for the priest was designed at the top level. Since a part of the former bigger terrace was covered by a roof-extension, a portion of the tilted roof became a tilted interior wall. Thereby a new pentagonal room with four tilted walls is generated – the priest’s new „tilted“ living room.

Image Courtesy Nicolaj Bechtel & Stefan Wülser

  • Architects: Frei + Saarinen Architekten
  • Project: St. Josef Parish Centre
  • Location: Roentgenstrasse 80, CH-8005 Zurich, Switzerland
  • Photographs: Nicolaj Bechtel & Stefan Wülser, Hannes Henz
  • Designer: Frei + Saarinen Architekten
  • Frei + Saarinen Architekten
  • Team Members: Barbara Frei, Martin Saarinen, Nicolaj Bechtel, Stefan Wülser, Corina Trunz, David Winzeler, Bastien Turpin
  • Client: Roman-Catholic Church Zurich
  • Build Area: 1,200 m2 Usable Area
  • Finishing Material: Floor / Wall / Ceiling
    Floor: Brushed, Coloured and Sealed Parquet (Oak)
  • Completion: 2010


Omihachiman House in Shiga, Japan by Alts Design Office

Friday, October 12th, 2012

Article source: Alts Design Office

First of all,we returned to innate house a human lived in , and we tried to reproduce the space in modern way.

Dividing the space into small spaces-divided and we connect the space and space we have finely divided by stairwell and small aperture.

Not dividing spaces ,but you are related to lightly each other, besides family can have their own places. just as if,we make our own spaces at cave.

Image Courtesy Alts Design Office

  • Architects:  Alts Design Office
  • Location: Shiga, Japan
  • Project:  Omihachiman House
  • Member: Sumiou Mizumoto/Yoshitaka Kuga
  • Construction: built of wood
  • Number of stories: 2
  • Total floor area: 117.89㎡
  • Completion: 2012.10


House J2 in Zagreb, Croatia by 3LHD

Friday, October 12th, 2012

Article source: 3LHD

The family house for a young couple with children is located in the green residential part of the city of Zagreb. The former family house was built in the 1950s on a steep hill slope and did not fully use all the advantages of the site nor did it meet the requirements of contemporary living standards. The beautiful view to the city and large garden was not valued appropriately.

Image Courtesy Damir Fabijanic

  • Architects: 3LHD
  • Project: House J2
  • Location: Čačković street 9, Zagreb, Croatia
  • Program: Family house
  • Geolocation: 45-49-8 north, 15-59-32 east
  • Project type: commission
  • Site area (m2): 687
  • Gross floor area (m2): 396
  • Footprint (m2): 159
  • Entry level (m): 201,5
  • Client: private
  • Start of planning: 2005
  • Completion: 2007
  • Author: 3LHD
  • Project team: Sasa Begovic, Marko Dabrovic, Silvije Novak, Tatjana Grozdanic Begovic, Irena Mazer, Marin Mikelic
  • Collaborators: Paula Kukuljica, Lucija Stanicic, Marija Babojelic, Ivan Palijan
  • Photography: Damir Fabijanic
  • Software used: AutoCAD


House N in Zagreb, Croatia by 3LHD

Friday, October 12th, 2012

Article source: 3LHD

Pantovčak, one of Zagreb’s most prestigious streets, which rests below the gaze of Sljeme, has been lined with freestanding family houses for decades. With its sculpted gardens and comfortable spaces between buildings, it exudes all of the admirable qualities of a pleasantly livable urban residential drive.

House N is situated in a quieter secondary neighborhood on this street, perched in the western hills and boasting a delightful panoramic view of the forest and the city.

Image Courtesy Damir Fabijanic

  • Architects: 3LHD
  • Project: House N
  • Location:  Zagreb, Croatia
  • Project number: 128
  • Project name: House N
  • Program: residential, private house
  • Status: realization
  • Year of project: 2005
  • Project start date: 10.2005
  • Project end date: 06.2006
  • Construction start date: 07.2006
  • Construction end date: 03.2008
  • Photography: Damir Fabijanic
  • Software used: AutoCAD


Clinton Hill Apartment in Brooklyn by Holler Architecture

Friday, October 12th, 2012

Article source: Holler Architecture

It is a typical situation: first-time buyers of a small Brooklyn apartment in need of a gut renovation spend almost all their savings on the down payment and hence need to do an extremely economical renovation.
In addition to the limited budget the design challenge was to increase the living space by creating an open plan and improving functionality of the spaces, with built-in furniture and adequate storage. Careful attention was given to the use of sustainable design strategies and materials in order to minimize environmental impact.

View of Kitchen & Living Room

  • Architects: Holler Architecture
  • Project: Clinton Hill Apartment
  • Location: Brooklyn, New York
  • Completed: 2010


Gallery House in Markham, Canada by Reza Aliabadi [Rzlbd]

Friday, October 12th, 2012

Article source: Reza Aliabadi [Rzlbd]

The Gallery House is a contemporary residential structure that adapts an institutional/commercial typology in that all of the spaces have been aligned and arranged along a galleria. One can imagine that all of the served and servant areas of the house have been plugged in to this empty spine. They then have been stretched out to the north and south where they gain exposures, views and natural light.

Image Courtesy Reza Aliabadi

  • Architects: Reza Aliabadi [Rzlbd]
  • Project: Gallery House
  • Location: Markham, Canada
  • Client: Mr. & Mrs. Rassekh
  • Project Manager: Amin Sheivari
  • Construction: Maxamin Corp.
  • Structure: Hany Isshak & Alireza Saeed
  • Landscape: Morteza Behrooz
  • Architectural Photography: borXu Design
  • Building Type: Single family house
  • Basics: Two story steel & wood structure
  • Lot: 70’X140′
  • Living Area: 6000 sqft
  • Design: 2010
  • Completion: Spring 2012


Rail Station Zoo/Flora in Cologne, Germany by Rübsamen + Partner Architects BDA Engineers

Friday, October 12th, 2012

Article source: Rübsamen + Partner Architects BDA Engineers

New city rail station at the Cologne Zoo by Rübsamen + Partner Architects BDA Engineers
After Rübsamen + Partner’s design, the rail station Zoo/Flora was realized and finally resolved the previously unsatisfactory situation. Although the zoo is the second largest visitor attraction (right after the cathedral), its old stop near the zoo and the botanical garden was located above ground, but beyond outdated and not even accessible.

Image Courtesy © Lukas Roth

  • Architects: Rübsamen + Partner Architects BDA Engineers
  • Project: Rail Station Zoo/Flora
  • Location: Cologne, Germany
  • Photography: Lukas Roth
  • Type: Transport – Train Station
  • Status : Built in 2010
  • Site Type: urban
  • Client: City of Cologne
  • Completion: 2010
  • General Contractor: Hochtief Construction AG
  • Steel: Steel and Metal Design Seitz GmbH storage
  • Lighting Design: Licht Kunst Licht AG, Bonn (more…)

Blending the Organic Landscape in Hangzhou, China by Klingmann Architects + Brand Consultants

Thursday, October 11th, 2012

Article source: Klingmann Architects + Brand Consultants

View of Landscape Between Campus Buildings

KABC’s winning scheme for an innovative office and research campus in Hangzhou, China, was selected over six international firms invited to submit designs. Our vision for the facility in the Hai Chuang Yuan Community is based upon creating a continuous multi-layered pedestrian experience. It is intended to strengthen and benefit the community, which will inhabit and move through the site. Everyday activities including parking underground, moving throughout the buildings, and working in the offices are connected to the natural environment. Workers will be engaged by exterior and interior green gardens that are interwoven into their office environment.

  • Architects: Klingmann Architects + Brand Consultants
  • Project: Blending the Organic Landscape
  • Location: Hangzhou, China
  • Site Area: 20,461 m2
  • Project Scope: Landscape Design
  • Project Type: Landscape
  • Client: Zhejiang Energy Company
  • Awards: Invited Competition: 1st Prize
  • Design Team:
    KABC Team: Anna Klingmann, Dongcheol Yang, Eva Poulopoulou, Sarina Heres, Perry Wold, Dominique Dassum, Andrew Brooks, Atul Kumar Jain, Pinglie Huang, Xiaomeng Fu
  • Architect Of Record: CSADI, Wuhan, China
  • Software used: Autocad, 3D S MAX,  Adobe suite


Brick A Back House in Dublin, Republic of Ireland by Architecture Republic

Wednesday, October 10th, 2012

Article source: Architecture Republic

A Redbrick terrace in Irish town is folded in on itself to open a space for living.

On passing though the brick wall which is common to all houses on the street, one is generally met with small rooms lined in carpet and wallpaper. In this case one finds that very wall folded right back into the interior and garden beyond.

Image Courtesy Paul Tierney photography

  • Architects: Architecture Republic
  • Project: Brick A Back House
  • Location: Dublin, Republic of Ireland
  • Type: Domestic Extension & Refurbishment
  • Clients: Private
  • Site Area: 42 m2
  • Building Area: 58 m² (600 sf)
  • Construction Cost: €100,000
  • Status: Completed 2010
  • Architect: Architecture Republic
  • Key Personnel: Maxim Laroussi, Jean-Baptiste Astruc, Javier Buron,  John Casey, Mark Carter.
  • Consultants:  Consulting structural and civil engineers: Casey ‘O Rourke Associates
  • Text: James Rossa
  • Photography: Paul Tierney photography


HDJ 65 in Baja California, Mexico by T38 Studio

Wednesday, October 10th, 2012

Article source: T38 Studio

On a sloping site with a privileged view of the city, we designed a house for a young family. The main design criteria was that every interior space would have a relation with exterior space. To accomplish that, our approach was to integrate outdoor space at every level of the house, be it a garden or terraces. Other spaces we would open up to the exterior by extensive use of glass positioned to take advantage of the landscape surrounding the site.

Image Courtesy © Alfredo Zertuche

  • Architects: T38 Studio
  • Project: HDJ 65
  • Location: Tijuana, Baja California, Mexico
  • Photography: Alfredo Zertuche
  • Architects in Charge: Alfonso Medina, Oscar González
  • Project Team: Mauricio Kuri, Sara Díaz
  • Construction: Taller38
  • Project Year: 2011
  • Site surface: 370 m2
  • Built surface: 340 m2


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy