Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2012

TR Residence in Bedford, New York by Robert Siegel Architects

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: Robert Siegel Architects

Robert Siegel Architects was asked to design an addition to the client’s existing residence, originally designed by Edward Larrabee Barnes in 1974. The program included a new master bedroom suite, which raises the floor elevation higher than the rest of the house and captures additional views overlooking the Hudson River Valley. Studying the original design of the house led to the placement of a fifth organizational “bar” to the east side, near the quiet wooded side of the site.

Image Courtesy Robert Siegel Architects

Jiaxing University Library & Media Center in China by LYCS Architecture

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: LYCS Architecture

With the new winning competition entry for the Jiaxing University Library & Media Center, LYCS seeks to break antiquated design conventions by intelligently negotiating contemporary architectural design into the traditional Chinese campus. Surrounded by rich woods and luscious water, the 42000m2 library plays with hierarchy – the hierarchy of multiple, increasingly private spaces; the hierarchy of the pace of spatial experience; and the hierarchy of introversion and extroversion.

Image Courtesy LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: Jiaxing University Library & Media Center
  • Location: Jiaxing, China
  • Architect of Record: Architectural Planning Design & Research Institute of Zhejiang University ofTechnology
  • Project Leader: RUAN Hao, Devin Jernigan, ZHAN Yuan
  • Project Team: VedranaPuhalo, JIN Shanliang, Max Peterschmidt, LI Yan, CHEN Rong
  • Project Period: 2012-2014
  • Size: 42,000 sqm
  • Images: Courtesy of LYCS Architecture

(more…)

Visitors center in Atapuerca, Burgos, Spain by a3gm + Mata y asociados

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: a3gm + Mata y asociados

The purpose of the project is the definition of the Visitors Center of Atapuerca paleoanthropological site and the rearrangement of the environment with service and relationship areas with the existing archaeological park.

The proposal starts off from a double reading of the building: from its presence in the landscape and its inner functions. In between proposed a relationship of a certain lack of boundaries in the band between the inner chamber and the outer shell is a space that expands on the main access and allowing expansion of the cafeteria and an extension of the exhibition area.

Image Courtesy a3gm + Mata y asociados

(more…)

House Ber in Midrand, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: Nico van der Meulen Architects

House Ber has come to life in response to the client’s request for a contemporary, iconic house with no opportunity for unnecessary space, whilst featuring open plans and airy characteristics. And right in response to that and to the rules of the estate, which bans burglar bars, the architects presented a plan inspired with random steel bars used around the house, which could possibly keep flying elephants out!

Image Courtesy David Ross, Barend Roberts, Victoria Pilcher

  • Architects: Nico van der Meulen Architects
  • Project: House Ber
  • Location: Midrand, South Africa
  • Photography: David Ross, Barend Roberts, Victoria Pilcher
  • Software used: Revit Architecture

(more…)

Victoria 73 in Cape Town, South Africa by SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects

Friday, September 21st, 2012

Article source: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects

The brief called for a dynamic response to capitalise on the site, by creating an environment where the young family could enjoy an outdoor lifestyle.

The design was driven by the need to create a family home, which accommodated the kitchen, living and dining room in one space. The secondary living area was to be an entertainment space. The pool terrace allows for covered and uncovered areas to relax around the pool. The entertainment lounge accommodates a generous bar, and is close to the outdoor braai area. A dramatic gazebo structure is perched at the edge of the pool deck.

Image Courtesy SAOTA - Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects

  • Architects: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects
  • Project: Victoria 73
  • Location: Bantry Bay, Cape Town, South Africa
  • Photography: SAOTA
  • Interior Design: ANTONI ASSOCIATES
  • Project Team: Mark Rielly & Ashleigh Gilmour
  • Completion Date: 2005
  • Software used: Revit

(more…)

House in Menorca, Spain by Dom Arquitectura

Friday, September 21st, 2012

Article source: Dom Arquitectura

Being a summer house, the main idea is not only creating the interior spaces of the house, but distribute all outer space. The interior spaces seek good relations with the outside world, colonizing their surroundings and their
views.

Image Courtesy Dom Arquitectura

  • Architects: Dom Arquitectura
  • Project: House in Menorca
  • Location: Menorca, Spain
  • Software used: Autocad, 3dstudioMax and Photoshop

(more…)

Velodrome in Culiacan, Mexico by Bunker Arquitectura

Friday, September 21st, 2012

Article source: Emelio Barjau

Professional cycling has developed enormously in the State of Sinaloa, Mexico, in the last decade.  Several international star athletes have brought attention to the sport, fueled by Olympic victories and enthusiastic press.  Consequently there is an interest in building Culiacan´s new velodrome, as well as incorporating policies that favor cycling as a mode of transportation into the city’s plans for new public spaces.  Our vision channels this newfound enthusiasm for cycling into a single thread that unites a professional sports building with a cycling-oriented park development.

Image Courtesy Bunker Arquitectura

  • Architects: Bunker Arquitectura
  • Project: Velodrome in Culiacan
  • Location: Culiacan, Sinaloa, México
  • Design: BNKR Arquitectura / Esteban Suarez
  • Project Leader: Laura Fontaine & MitlGaxiola
  • Project Team: EmelioBarjau, Angel Rivero, Adrian Aguilar, Francisco Cruz, DiegoEumir, Paul Chavez, MarcellIbarrola & Jaime Sol
  • Structural Design: DAE
  • Lighting: NorieggaIluminadores
  • MEP: DCP
  • Area: 61,236 m2
  • Status: On going
  • Renders: BNKR Arquitectura
  • Software used: 3d Modeling with 3d Studio Max, Rhino, Grasshopper; Renderings with Vray; Postproduction with Photoshop; Drawings with AutoCAD, Illustrator

(more…)

The Legendary Hunan Restaurant in North Beach, San Francisco by MTP Architects

Friday, September 21st, 2012

Article source: Ted Pratt

Build a better pot sticker and the world will beat a path to your door. Such was the case this past weekend when Brandy Ho’s– the legendary Hunan Restaurant from San Francisco’s North Beach neighborhood — opened its new, and instantly iconic, restaurant in the City’s Castro district with a memorable bash for a delicious crowd and an unending supply of Brandy Ho’s award-winning cuisine. The standing-room only crowd included San Francisco District 8 Supervisor Bevan Dufty, Alex Randolph of Mayor Gavin Newsom’s Office, Anna Damiani from California Assemblyman Mark Leno’s Office, San Francisco Port Commissioner Rodney Ong, MUMC President Stephan H. Adams, Castro location Manager Jimmy Lam and architect Millard (Ted) Pratt whose firm, MTP Architects, designed the interiors.

Image Courtesy MTP Architects

  • Architects: MTP Architects
  • Project: The Legendary Hunan Restaurant
  • Location: North Beach, San Francisco

(more…)

Mediba Creative Farm in Shibuya, Tokyo by Torafu Architects

Friday, September 21st, 2012

Article source: TORAFU ARCHITECTS

This is an office for a Shibuya based company that is moving onto the IT business, located in the Hikarie Building. It comprises of 2200m2 of large open areas featuring common spaces, such as the front desk, meeting spaces and work spaces for around 400 workers.

Image Courtesy Torafu Architects

  • Architects: Torafu Architects
  • Project: Mediba Creative Farm
  • Location: Shibuya, Tokyo
  • Software used: Vectorworks and Sketchup

(more…)

Sports Center Sa Indioteria in Palma de Mallorca by Jordi Herrero

Friday, September 21st, 2012

Article source: Jordi Herrero

Fluid limits

Instead of the image of an hermetic pavilion, here the intention is to give continuity from the inside space to the outside one.

The building is implemented to bury the court and the locker rooms. The schema allows to go through, without visual barriers, from the park to the covered platform, to the stands, and finally descending to the court.

Image Courtesy Jaime Sicilia / arquipress

  • Architects: Jordi Herrero Campo y Sebastián Escanellas Genovard
  • Project: Sports Center Sa Indiotería
  • Location:  Calle Pare Francesc Bonafé, S/n, Palma de Mallorca
  • State: built
  • Total floor  area: 2607 m2
  • Use:  Sports Center
  • Property Developer: EMOP
  • Master builder: Bartomeu Bauzá
  • Estructures: Fenando Purroy Narvaiza
  • Installations: PGDI
  • Construction Company: Dragados S.A.
  • Pictures: Jaime Sicilia / arquipress

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy