Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2012

Fort Werk aan ‘t Spoel in Lek dike – Culemborg by Rietveld Landscape

Thursday, August 16th, 2012

Article source: Rietveld Landscape

Fort “Werk aan ‘t Spoel” is a national monument dating from 1794. Part of the New Dutch Waterline – a military defense line making use of intentional flooding – it served to protect one of the inundation locks. The municipality of Culemborg and Foundation Werk aan ‘t Spoel would like to see the derelict fort become a public attraction. In its new function, the fort and the newly built fort house are able to accommodate a wide variety of events and activities initiated by the inhabitants of Culemborg. Rietveld Landscape | Atelier de Lyon have translated these ambitions into a cohesive design in which the former inundation lock is referred to as well.

Image Courtesy Rob 't Hart

  • Architects: Rietveld Landscape
  • Project: Fort Werk aan ‘t Spoel
  • Location: Lek dike – Culemborg
  • Client: municipality of Culemborg
  • Designers: Rietveld Landscape | Atelier de Lyon in collaboration with Anouk Vogel
  • Architect Fort house: MONK
  • Military historian: Douwe Koen
  • Photographer: Rob ‘t Hart
  • Status: completion Fall 2011 (preview early September 2011)

Image Courtesy Rob 't Hart

(more…)

Bambooline berlin in Germany by Peter Ruge Architekten

Thursday, August 16th, 2012

Article source: Peter Ruge Architekten

The bambooline berlin explores the cities urban development and proposes a new approach for the temporary, interim use of sustainable urban wasteland. A new, imaginary band complements the historically developed lines of the Berlin cityscape: the Berlin bambooline.

Image Courtesy Peter Ruge

  •  Architects: Peter Ruge Architekten
  • Project: Bambooline berlin
  • Location:  Berlin, Germany
  • Artist: Peter Ruge, Kayoko Uchiyama, Matthias Matschewski, Alison McNicol, Jan Müllender, Alejandra Pérez Siller, Zubin Daboo
  • Software used: Vectorworks and CS3 Photoshop for the drawings and images.

Image Courtesy Peter Ruge

(more…)

Flat, Poznan by KAROLINA WIERZBINSKA

Thursday, August 16th, 2012

Article source: KAROLINA WIERZBINSKA

THIS IS AN APARTMENT FOR A YOUNG COUPLE WHO APPRECIATE ART. THE WALLS ARE DECORATED WITH DRAWINGS AND PHOTOGRAPHS WHICH CREATE A SPECIFIC ATMOSPHERE OF THE INTERIOR.

LIVING ROOM by WIERZBINSKA

 

  • Architects: KAROLINA WIERZBINSKA
  • Project: Flat, Poznan
  • Location: Poznan
  • Software used: 3ds max and Photoshop

BEDROOM by WIERZBINSKA

THE CONCEPT IS BASED ON A MINIMALIST CHOICE OF COLOURS. WHITE IS THE DOMINANT COLOUR WHICH MAKES THE INTERIOR LOOK VERSATILE AND ALLOWS FOR FREQUENT CHANGE OF THE SURROUNDING ONLY BY CHANGING THE ACCESSORIES. DUE TO LIMITED SPACE IN THE LIVING ROOM, THE COFFEE TABLE HAS A DUAL FUNCTION. LONG DRAPES AND CURTAINS IN NEUTRAL COLOURS MAKE THE WHOLE SPACE GAIN IN LIGHTNESS.

DINING ROOM by WIERZBINSKA

Chromatic Screen in Porto, Portugal by LIKEarchitects

Tuesday, August 14th, 2012

Article source: LIKEarchitects

Chromatic Screen states LIKEarchitects’ presence in the space ‘Point of View’ in Oporto Show’12, by invitation of ‘design factory*’.
For this annual design show, the Portuguese architects’ collective designed an intervention representative of their (ephemeral) work that lies on the border between Architecture, Design, Urban Installation and Art.

Image Courtesy Dinis Sottomayor

  • Architects: LIKEarchitects © (likearchitects.com) / Diogo Aguiar + Teresa Otto + João Jesus
  • Project: Chromatic Screen
  • Location: Edifício da Alfândega, Porto, Portugal
  • Construction Date: Junho 2012
  • Principal Use: Art Instalation
  • Principal Materials: 2000 hangers for children’s clothes – ‘Bagis’ (polypropylene plastic) (more…)

UNIRE/UNITE at MAXXI in Roma, ltalia by Robyne Kassen

Tuesday, August 14th, 2012

Article source: Robyne Kassen

Project to inspire the concept of UNITY on all levels. The personal level connecting mind and body, invites users to experience new perceptions and connections of mind and body through yogic and supportive forms to recalibrate the senses. The collective level, binding all individuals as a unified global family with the understanding of mutual care by accessible and inclusive design, and the Infinity System, a 40 meter long curved seating structure joining together all users on a single surface. Read from the gallery above, the words UN IRE/UNITE read as a reminder to the expansion that occurs when we rise to the collective consciousness, simultaneously uniting interior and exterior.

UNIRE/UNITE at MAXXI

  • Architects: Robyne Kasse
  • Project: UNIRE/UNITE at MAXXI
  • Location: Roma, ltalia
  • Client: MAXXI Museum of Modern Art and Architecture

(more…)

Daphne in Santorini, Greece by 24D-Studio

Tuesday, August 14th, 2012

Article source: 24D-Studio

Daphne is a site-specific installation situated within the tunneled stairway that interplays with the notion of concealing and revealing the ancient interior surfaces of the tunnel leading to the peak of Pyrgos. Made entirely of self-supporting paper panels, Daphne creates an enclosure that intervenes the visitors’ perception of the existing conditions as a container of conglomerated memory as the paper panels age and take their shape accordingly to the local condition. The installation is part of Santorini Biennale of Arts that will take place until September 30, 2012.

Daphne

  • Architects: 24D-Studio
  • Project: Daphne
  • Location: Pyrgos, Santorini, Greece
  • Type: Installation
  • Completion Date: July 2012
  • Materials: Watercolor Paper
  • Light Source: String LED
  • Area: 25 m2 / 82 sf
  • Design: 24° Studio (Fumio Hirakawa + Marina Topunova)
  • Client: Santorini Biennale of Arts Organizing Committee
  • Software used: Rhino 3D and Maya 2012

(more…)

‘SEAT’ Public Pavilion in Freedom Park at Atlanta, GA by E/B Office (Yong Ju Lee and Brian Brush)

Tuesday, August 14th, 2012

Article source: E/B Office

Sitting is perhaps the most common condition from which we experience architecture. Whether we work, relax, watch, eat, sleep, or talk to each other, sitting is at the core of our relationship to buildings. Sitting enables the detached observation of our lives in space and time, whether it’s to look upon the buildings we inhabit, or look out from them, towards the cultural milieu that surrounds. Sitting enables a perception of the other and beyond opposite the inclusivity and interiority of our personal spaces that we carry with us. It conditions a cosmological covenant between one’s body and one’s place in architecture. It produces a body space continuum. Sitting structures our habitable spaces from within to without, determining the proportions of useable objects, forms, spaces, dimensions, and relationships in an unfolding sequence of architectonic layers.

Image Courtesy E/B Office

  • Architects: E/B Office
  • Project: Public Pavilion
  • Location: Freedom Park at Atlanta, GA
  • Design and fabrication : E/B Office (Yong Ju Lee and Brian Brush)
  • Project year : 2012
  • Assembly team: Rudi Matheis-Brown, Tom Roncco, Kyle Holland, Larissa Hand, David Williams, Britni Jeziorski, Megan Mallery, Katie Seifert, Wendy Chou, Kayla Kirchberg, Sarah Turner, Emily Gilbert, Colleen Devoe, Casey Butler, Cydne Mayberry, Maria Lioy, Sydney Styles
  • Photography: courtesy of E/B Office and Eve Styles
  • Software used: Rhino with Grasshopper plug in

Image Courtesy E/B Office

(more…)

New Community Center in Zwolle, The Netherlands by MoederscheimMoonen Architects

Tuesday, August 14th, 2012

Article source: MoederscheimMoonen Architects

MoederscheimMoonen Architects wins the competition for new community center in Zwolle, The Netherlands

The Rotterdam-based office MoederscheimMoonen Architects recently got the commission to the design the new community center‘Het Anker’ in Zwolle, The Netherlands. The commission was given after winning the competition were the office was invited for together with the offices ofKoppert + KoenisArchitecten, Broekbakema, Jeanne DekkersArchitectuur and BDG Architecten.

New Community Center

  • Architects: MoederscheimMoonen Architects
  • Project: New Community Center
  • Location: Zwolle, The Netherlands
  • Project Team: Erik Moederscheim, Ruud Moonen
  • Client: Municipality of Zwolle
  • Gross floor space: 3000sqm

(more…)

Paris Market Lab in France by Márcio Rodrigues

Tuesday, August 14th, 2012

Article source: Márcio Rodrigues

The central idea for this project is to preserve the existent building. We consider it as a crucial part of the urban fabric and his demolition would mean a huge gap in the Rue de Seine street facade.

Program
The program is the main point of Exploration since we are dealing with a pre-existance. In that way, we start to design a ground floor which establishes more relations with the city. The store has direct contact with the street and the class rooms are positioned in the ground level. The auditorium is one level below the ground along with the administrative areas. This is what we call “the daily uses”.

Paris Market Lab

  • Architects: Márcio Rodrigues
  • Project: Paris Market Lab
  • Location: Paris, France

(more…)

Majima Clinic in Nagoya, Japan by D.I.G Architects

Tuesday, August 14th, 2012

Article source: D.I.G Architects

Reinterpretation of typical elements of wooden architecture ; folded space.

We tried to reinterpret the traditional appearance of wooden architecture, pitched roof and big canopy, under the concept of “folding” referred to “ORIGAMI”- a traditional Japanese paper work.

The roof, wall and canopy- the outer elements of architecture- are integrated and considered as a sheet of paper, split off and folded to each direction like “ORIGAMI”. The gesture of “ORIGAMI” brings the gaps and openings to the space underneath, generates the light, flow lines and the functions. The folded skin obscures the architectural articulations and boundaries, integrates the separated functions into one volume. Openness and closeness seamlessly continues, visitors would find themselves in the entirety and separation at the same time, ambiguous space.

Bird view

  • Architects: D.I.G Architects
  • Project: Majima Clinic
  • Location: Nagoya, Japan
  • Completion date: April.2010
  • Project Architects: Akinori Yoshimura+Maki Yoshimura
  • Photographer: Tomohiro Sakashita
  • Site Area:829.22m2
  • Gross floor Area:361.84M2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy