Open side-bar Menu

Archive for 2012

Enzo Ferrari Museum in Modena, Italy by Shiro Studio

Wednesday, July 25th, 2012

Article source: Shiro Studio

In 2004 Future Systems won an international competition to design a new museum in Modena, Italy. Dedicated to motor racing legend and entrepreneur Enzo Ferrari (1898 – 1988), the museum comprises exhibition spaces within the early nineteenth century house where the motor racing giant was born and raised, and its adjoining workshop, as well as a separate, newly constructed exhibition building.

Image Courtesy Studio Cento29

  • Architects: Shiro Studio
  • Project: Enzo Ferrari Museum
  • Location: Via Paolo Ferrari 85, Modena, Italy
  • Client: Fondazione Casa Natale Enzo Ferrari
  • Concept design: 2004
  • Completion date: 2012
  • Site area: 10,600 m²
  • Gross floor area: 5,200 m² (4,200 m² Galleria/ 1,000 m² Ferrari House)
  • Contract value:  €14.200.000


Aviva Stadium in Dublin, Ireland by Populous

Wednesday, July 25th, 2012

Article source: Bentley Systems, Incorporated

When sports architecture firm Populous was selected to design Aviva Stadium, a more than $575 million soccer and rugby stadium in Dublin, Ireland, it had to ensure that the unified form of the building’s concept was maintained from design development through to construction. With such emphasis placed on maintaining the purity of the original concept, functional considerations were made to serve the building’s form.

Image Courtesy Populous

  • Architecture Firm: Populous
  • Project: Aviva Stadium
  • Location: Dublin, Ireland
  • Structural Engineer: Buro Happold
  • Local Architect: Scott Tallon Walker
  • Marketing Editor: Carol Minton
  • Company: Bentley Systems, Incorporated


House G in Lake Constance, Germany by km Architektur

Wednesday, July 25th, 2012

Article source: km Architektur

The single floor residential home made of cedar wood was built on a slightly sloping property with direct access and spectacular view to the lake. In the course of time, the patina of the facade is intended to adjust to its natural surroundings. Thus the building discreetly takes a backstage, without disrupting the lake view.

Image Courtesy Markus Tretter

  • Architects: km Architektur
  • Project: House G
  • Location: Lake Constance, Germany
  • Living space: 190 m²
  • Completion date: 2006
  • Site: 1431 m² waterside at lake constance
  • Residents: 2 persons
  • Photographer: Markus Tretter


Madrid Rio in Spain by West 8

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: West 8

The ambitious plan by Madrid’s mayor Alberto Ruiz-Gallardón to submerge a section of the M30 ring motorway immediately adjacent to the old city centre within a tunnel was realised within a single term of office. The city undertook infrastructure measures over a total length of 43 kilometres, six of them along the banks of the River Manzanares, at a total cost of six billion Euro. West 8 together with a group of renowned architects from Madrid, united under the name MRIO arquitectos led by Ginés Garrido Colomero designed the master plan for Madrid RIO.

River Garden and Toledo Bridge - ©Jeroen Musch

  • Architects: West 8
  • Project: Madrid Rio
  • Location: Madrid, Spain
  • Client:  Madrid City Government
  • Design & realization: 2006–2011
  • Size: 120 ha.
  • Construction value: 410 mio euro
  • Design team: Burgos & Garrido Arquitectos, Porras La Casta Arquitectos, Rubio Álvarez-Sala Arquitectos, West 8 urban design & landscape architecture
  • Project management: Ginés Garrido Colomero


Martian Embassy Opens in Sydney, Australia by LAVA

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: LAVA

THE MARTIANS HAVE LANDED And they’ve set up their very own embassy in inner city Sydney! The new embassy was designed by LAVA, with partners Will O’Rourke and The Glue Society, as a fusion of a whale, a rocket and a time tunnel, an immersive space of oscillating plywood ribs brought to life by red planet light and sound projections.

Image Courtesy Brett Boardman

  • Architects: Laboratory for Visionary Architecture – LAVA
  • Project: Martian Embassy Opens
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Brett Boardman, Peter Murphy
  • Partners: Will O’Rourke (production), The Glue Society (creative direction), Berents Project Management (Project Manager), ARUP (lighting and acoustic design), Redwood Projects (builder), Philips (lighting), Syntec (sound), Avatar Air (oils)


House of Setagaya in Tokyo, Japan by Kazuya Shikinami

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Kazuya Shikinami

When we first visited our site, there was a grove on the lot beside it. When we started to construct our project these trees were already removed from the mentioned lot. On our first design of this project, we decided to remove the grove in the neighboring site completely. In this way, we tried to incorporate the original landscape of the city on our site.

Image Courtesy Syuya Amemiya

  • Architects: Kazuya Shikinami/SKAL+Shin Yokoo/OUVI
  • Project: House of Setagaya
  • Location: Tokyo, Japan
  • Project credit:  SKAL+OUVI
  • Planning : Kazuya Shikinami/SKAL
  • Structural engineer : OUVI  (Team: Shin Yokoo,Keita KIsami)
  • Landscaping: Fujikura landscaping design office


Fuencarral-Ei Pardo Police Station in Madrid, Spain by Voluar Arquitectura

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Voluar Arquitectura

The general design of the project answers mainly to the adequacy of its to the environment. The building is set back from the property line leaving a free space that works as a public urban development and allowing the pedestrian access. This gives continuity to the city in order to promote the rapprochement of the citizen to a public building, by tradition, used to be considered as closed and hermetic place.

Image Courtesy Ángel Baltanás

  • Architects: Voluar Arquitectura
  • Project: Fuencarral-Ei Pardo Police Station
  • Location: Mirador de la Reina nº 4, Madrid, Spain
  • Project Architect: Borja Lomas Rodríguez & Pablo Rodríguez Mesa
  • Work Team: Teresa Gómez Benito,  Alfredo Diez Torre, Noemí Martínez Pozo, Lorenza Grandi, Juan Carlos Argüello
  • Photographs: Ángel Baltanás, Voluar Arquitectura slp


House in Černá za Bory by Zette Atelier S.R.O.

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Zette Atelier S.R.O.

The house for an eccentric client erected in the very middle of Černá za Bory belonging to a cadastral area of the town of Pardubice characterized s a heterogeneous suburban built-up area of a family housing type as far as expression is concerned, has been developed for several years. Even in spite of troublesome complications cause by inconsistency of civil contractors the project is coming to its end.

House in Černá za Bory

  • Architects: Zette Atelier S.R.O.
  • Project: House in Černá za Bory
  • Location: Černá za Bory, Pardubice, Czech Republic
  • Planning period : 2006 – 2007
  • Construction period : 2008 – 2012
  • Useful area : 120 m2
  • Built-up area : 103 m2


Screenplay in Los Angeles by Oyler Wu Collaborative

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Wu Collaborative

Screenplayby Oyler Wu Collaborative will be on view from 6/22 to 6/24 at Dwell on Design 2012 at LA Convention Center.

Screenplay is conceived of as a ‘play’ on one’s visual perception.  This twenty-one foot long screen wall is constructed of forty-five thousand linear feet of rope strung through a series of lightweight steel frames.  The wall is designed with the intention of provoking a sense of curiosity by slowly revealing its form and complexity through physical and visual engagement with the work.  The wall is made from a repetitious steel framework with rope infill that varies over the length of the wall in three dimensions, forming a thickened undulating screen made up of dense line-work.

Oyler Wu Collaborative-Screenplay-Image 14

  • Architects: Oyler Wu Collaborative
  • Project: Screenplay
  • Location: Los Angeles, CA
  • Project Design and Fabrication Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Huy Le, Sanjay Sukie, Yaohua Wang, Qing Cao, Farnoosh Rafaie, Jie Yang, Clifford Ho, Joseph Chiafari, Tingting Lu, Qian Xu, Mina Jun, Vincent Yeh, Kaige Yang, Shouquan Sun


Per Speculum in Newham, London by Nicholas Kirk Architects

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Nicholas Kirk Architects

Nicholas Kirk Architects have been appointed to design a folly for the London Festival of Architecture. The practice have design a project that augments reality whereby visitors enter into an environment that does not quite appear as it should. The architecture creates an illusion whereby perspective views are distorted inside the space and scale and proportion are challenge the senses.

Image Courtesy Robin Hayes

  • Architects: Nicholas Kirk Architects
  • Project: Per Speculum
  • Location: The Royal Docks, Newham, London
  • Job: London Festival of Architecture 2012
  • Type: New Build Folly
  • Completion: June 2012 tbc
  • Photography: Robin Hayes


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy