Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

H-House in Shiga, Japan by TOFU architects

 
January 8th, 2012 by Sumit Singhal

Article source: TOFU architects

This building which has grand stairs  is composed of duplex house and a cafe. The site is facing the shopping street leading to the Hikone castle from Hikone station in Shiga. The owner wanted a cafe space on the first floor, so the approach was needed to the third floor. Considering the daily uses, the grand stairs were surrounded gradually around the building.

 

Night View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

  • Architect: TOFU architects
  • Project Name: H-House
  • Location: Hikone, Shiga, Japan
  • Project Architect: Fumiya Ogawa+Tomonobu Higashino
  • Photographs: Yohei Sasakura
  • Software used: formZ, Vectorworks, Photoshop.

Exterior View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

  • Site Area: 124.93 sqm
  • Project Area: 178.76 sqm
  • Project Year: 2009.12-2011.08
  • Design period: 2009.12-2010.12
  • Completion period: 2011.01-2011.09

 

Exterior View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

We adjusted the level of the grand stair to the existing level of the arcade. As a result, creating a facade that was incorporated arcade looks interesting. The stairs are not only for vertical movement, it can be used as a continuous private outdoor space with different heights. For example, it can be a children’s playground, garden, drying place and so on.

 

Exterior View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

The owner manages a Chinese-style cafe on the first floor. We placed Toilets and Cooking space under the stairs,therefore seats area could place square and also tables can be laid efficiently. The garden is located on the back of the store,so there could have a comfortable space through their eyes.

 

Exterior View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

The interior uses the wood which has good affinity with a concrete, giving the impression of comfort. The second floor has the room of a parent households, and the third floor is the room of the child household. The interior of the house has given the warmth of wood using a plywood OSB. We used the polished OSB plywood,so the plywood became smooth and the wood became abstraction like using wood chips.

 

Exterior View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

Exterior View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

Exterior View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

Interior View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

Interior View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

Interior View (Images Courtesy Yohei Sasakura)

Tofu (Images Courtesy Yohei Sasakura)

Related posts:

Tags: ,

Categories: FormZ, House, Vectorworks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy