Open side-bar Menu

Archive for January 12th, 2012

ReNOA Motosumiyoshi in Kanagawa, Japan by KEY OPERATION INC./ARCHITECTS

Thursday, January 12th, 2012


Comprehensive Building Renovation

In Japan, the lifetime of buildings is very short; they often get scrapped and rebuilt after 30 to 40 years. Recently, however, there are movements to enlarge the market for not only newly built, but also quality pre-owned condominiums, and to extend the lifetime of such residential buildings. Previously owned condominium residences have the following advantages: 1) Prices are less expensive, 2) Prices depreciate less than new construction, and 3) Conditions of the management, maintenance and residents are already known. As for asset value, prices tend not to drop for properties located in proximity to a city center with conveniences and in a good neighborhood environment. In addition, unlike units ready for sale, renovation allows a layout and interior finish to match personal tastes.

Night view


Noor-e-mobin sports hall in Semnan, Iran by F.E.A.Studio

Thursday, January 12th, 2012

Article source: F.E.A.Studio

Noor-e- Mobin sports hall has been designed for the educational complex of Noor-e- Mobin institute that is a NGO (non-governmental organization) .This is a charity institute that has managed to provide the students with a different educational atmosphere based on the latest methods in the world at no charge.

Noormobin-Part 1 (Images Courtesy Behrooz khamseh)

  • Architect: F.E.A.Studio – Arash Nasiri, Ensieh Khamseh.
  • Project title: Noor-e-mobin sports hall
  • Location: Bastam, Semnan, Iran
  • Project team: Pirooz parsazadeh,masoumeh molaee,mohammad hosein azimi, amir nasiry.
  • Photographs: Behrooz khamseh, Arash nasiri


Flinders University – Health Science Teaching Facility in Adelaide, SA by Grieve Gillett Architects

Thursday, January 12th, 2012

Article source: Grieve Gillett Architects

The School of Medicine building is located at the intersection of University Drive and Ring Road. Sited on a steep, highly exposed hillside the building forms an entry statement for the Flinders University campus, whilst acting as a lantern at night. The design accommodates and reinforces the existing circulation of the University campus; linking the University to Flinders Medical Centre.

Flinders University - Health Science Teaching Facility

  • Architects: Grieve Gillett Architects
  • Project: Flinders University – Health Science Teaching Facility
  • Location: Adelaide, South Australia
  • Year: 2010
  • Client: Flinders University
  • Project Value: $8.5M
  • Awards:
    • AIA (SA Chapter) 2011, Public Architecture Commendation
    • People’s Choice Award, Public Architecture


Project C in Malate, Philippines by Buensalido Architects

Thursday, January 12th, 2012

Article source: Buensalido Architects

Built for a fashion designer, the design of the condominium unit utilizes the power of lines – a principle that is prevalently used in fashion as well. The lines draw the user’s eyes towards the glass doors from which the views can be appreciated – shifting their attention to the crampness of the space to the expansive feeling that one can usually associate with views of an urban skyline.


Interior View

  • Architect: Buensalido Architects
  • Name of Project: Project C
  • Location: Malate, Philippines
  • Size: 45 sq.m.
  • Year: 2010


Audio Nova in SintNiklaas, Belgium by LABSCAPE Architecture+ ZEST Design (designed with Rhino 3D)

Thursday, January 12th, 2012

Article source: LABSCAPE Architecture+ ZEST Design

The purpose is to de-dramatize the feeling of being a “patient”. A balance should be found in order to have a medical touch as the “hearing environment” demands to be hygienic, clean… but also human.  Besides that, the concept must express professionalism and technical competence but in the sense of “state of the art”.

Image Courtesy Labscape

  • Architects: LABSCAPE Architecture+ ZEST Design
  • Project: Audio Nova
  • Location: SintNiklaas, Belgium
  • Year: 2006 –  2007
  • Client: Audio Nova nv/sa
  • Category: Commercial
  • Surface Area:212 m²
  • Photography: Labscape copyrights /// Zest Copyrights
  • Program: High Technology Hearing Aid Store /// Waiting Area // Offices // Consultations Rooms // Laboratory // General Services
  • Software used: Rhino 3D


Park Shops Adaptive Reuse in Raleigh, North Carolina by Clark Nexsen

Thursday, January 12th, 2012

Article source: Clark Nexsen

A three-story, 51,000-square-foot classroom and research building at North Carolina State University, with lecture halls, laboratories, advising offices, a television production studio, video editing suites, and an internet café. The L-shaped structure defines a new campus plaza. This project received a 2011 National AIA CAE Facility Design Merit Award.

Plaza view of exterior (Images Courtesy JWest Productions)

  • Architect: Clark Nexsen (formerly Pearce Brinkley Cease + Lee)
  • Project: Park Shops Adaptive Reuse
  • Location: Raleigh, North Carolina
  • Client: North Carolina State University
  • Project Team: Donna Francis, Don Kranbuehl, Clymer Cease, Irvin Pearce, Rob Harkey
  • Size: 51,000 SF
  • Completion: 2009
  • Photographs: JWest Productions
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, and Revit


Alchemy Collections in Seattle, Washington by Heliotrope Architects

Thursday, January 12th, 2012

Article source: Heliotrope Architects

Alchemy Collections is a retail design project for a high-end home furnishing and décor store located in downtown Seattle. The Owners describe their brand as representing “a fusion between East and West, and a blend between the classical and contemporary.” They were looking for architecture that would represent this vision in their new flagship store.

Overall (Image Courtesy Ben Benschnieder)

  • Architects: Heliotrope Architects
  • Project: Alchemy Collections
  • Location: Seattle, Washington, USA
  • Contractor: Schuchart Corporation
  • Size: 4,128 sf (including mezzanine)
  • Photography: Ben Benschnieder
  • Software used: AutoCAD


Nomura 24 House in Takarazuka, Japan by Antonino Cardillo architect

Thursday, January 12th, 2012

Article source: Antonino Cardillo architect

The inexact quality

House on two levels of medium size built on a hill on a trapezoidal plot in a suburb in the district of Hyōgo, overlooking Ōsaka bay. Wooden structure, whitewashed walls and sloping pitched roof. Sleeping area on the ground floor – three bedrooms with bathroom and entrance hall (genkan) – and living area on the first floor – wc, kitchen, patio, dining area, sitting room and Japanese room (washitsu).


Exterior View (Images Courtesy Antonino Cardillo)

  • Architect: Antonino Cardillo architect
  • Name of Project: Nomura 24 House
  • Location: Takarazuka, Hyōgo Prefecture, Japan
  • Local architect: Yukinori Nagao
  • Interior coordinator: Ayumi Taniguchi
  • Photos: Antonino Cardillo


533House in Nagano Prefecture, Japan by SUWA Architects + Engineers

Thursday, January 12th, 2012

Article source: SUWA Architects + Engineers

Located in the middle of Nagano prefecture, “533House” settled in a cold region. The average temperature is around 27°C in summer and 7°C in winter; sometimes drops to -10°C in minimum.  The most characteristic point of “533House” is its inclined fixed windows along the southern facade. In winter, they allow sunlight to shine on the larger part of the floor.

Terrace connected to the kitchen (Image Courtesy Daisuke Sanada)

  • Architects: SUWA Architects + Engineers
  • Project: 533House
  • Location: Nagano Prefecture, Japan
  • Site area: 463.12 m2
  • Building area: 94.40 m2
  • Total floor area: 92.16 m2
  • Structure: wood frame
  • Structural engineer: nawakenjim
  • Construction: maruwa kensetsu


Urban Hut in Tokyo, Japan by Takehiko nez architects

Thursday, January 12th, 2012

Article source: Takehiko nez architects

The young clients, sister and brother, lost parents at their teens, lived in the downtown Tokyo. Modest, rough and tough house to have a strong hold on the changes of the times like weeds is suitable for them.  The house without finish on façade stands in disordered scenery of typical downtown. It was required maximum floor in the compact box on 30 square meters’ site and basic performance as a private house.

Images Courtesy Takumi Ota

  • Architect: Takehiko nez architects
  • Name of Project: Urban Hut
  • Location: Tokyo, Japan
  • Status: completed July 2011
  • Structure: ASA
  • Contractor: Shinei
  • Image: Takumi Ota
  • Site area: 30.37㎡
  • Total floor area: 44.26㎡


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy