ArchShowcase

Archive for January 24th, 2012

House in Kaimakli, Cyprus by Yiorgos Hadjichristou Architects (designed using Microstation)

Tuesday, January 24th, 2012

Article source: Yiorgos Hadjichristou Architects

REFURBISHMENT OF A LISTED HOUSE IN KAIMAKLI, NICOSIA, CYPRUS

The refurbishment and the extension of the traditional house in Kaimakli is based on the main strategies of the bio-climatic approach, and especially on conditions that were developed through tradition : all the spaces enjoy south orientation with various ways of shading (including movable vegetation panel) and assure generous cross air ventilation. The vegetation and the reinforcement of the breezes through it, endorse the creation of a micro climate and micro-cosmos of the house.

 

Images Courtesy Yiorgos Kordakis

  • Architect: Yiorgos Hadjichristou Architects
  • Name of Project: House in Kaimakli
  • Location: Kaimakli, Nicosia, Cyprus
  • House owners: Kalli Christoforou, Yiorgos Hadjichristou
  • Colaborators: Petros Konstantinou and Veronika Antoniou
  • Photographer: Christos Papantoniou and Yiorgos Kordakis
  • Software used: Microstation V8i

(more…)

House S in Tokyo, Japan by Keiji Ashizawa Design

Tuesday, January 24th, 2012

Article source: Keiji Ashizawa Design

House S is located in a quiet residential area in a center of Tokyo. The site is of the house is a cul-de-sac, removed from the main thoroughfares, and was once a samurai residence, so their are old pine and zelkova trees in the area. Such surroundings, even in the midst of the city, significantly impacted the design.

The house includes many gardens on each floor of the house, to bring the surrounding landscape into the house. In the end, the house will be part of this larger landscape, and in the meantime the green surroundings will help with privacy.

Images Courtesy Daici Ano

  • Architect: Keiji Ashizawa Design
  • Name of Project: House S
  • Location: Tokyo, Japan
  • Project architect: F Keiji Ashizawa / Rie Honjo
  • Structural engineer: FASA Akira Suzuki
  • Photo: Daici Ano

(more…)

Earth-Bricks in Chiba, Japan by Atelier Tekuto

Tuesday, January 24th, 2012

Article source: Atelier Tekuto

Why “Soil”?

“Soil” is the most popular structural building material in the world building industry. However, concrete and steel has been used more in 20th and 21st century. As a result, chaotic non-characteristic world is spreading out, and regionality has been disappearing. Japan is originally rich in forest, and developed high recognition of wood culture over thousands of years. Now, Japan is facing the situation that the uses of imported wood are increasing compared to domestic timber due to the economical reason. At the same time, we are on the “century of environment”, cannot avoid researching environmental friendly material and structure. In order to resolve problems described above, we think “material not to be influenced by economy” and “environmental friendly material” are essential.

Image Courtesy Toshihiro Sobajima

  • Architects: Atelier Tekuto
  • Project: Earth-Bricks
  • Location: Chiba, Japan
  • Photographer: Toshihiro Sobajima

(more…)

Restaurant O 6eime Sens in Québec, Canada by Amiot Bergeron Architectes

Tuesday, January 24th, 2012

Article source: Amiot Bergeron Architectes

The concept is well defined through the name of the restaurant, especially because the restaurant is managed by blinds and sponsored by the foundation mira. Site selection, accessibility and interior planning were the guidelines for the concept, selected to be approved by the crsss. The challenge was in the organization of two (2) types of circulation: the public and the blind waiters. The sensitive approach is perceived through the floor textures and dividing low walls.

Interior View

(more…)

Daycare Center in Ayamonte, Spain by Sol89

Tuesday, January 24th, 2012

Article source: Sol89

A public building should be able to not have doors. We think of these buildings as technical fragments from the connected public space network throughout the city thatcher in their belonging to the nature of the streets, squares and gardens. From this discussion we propose that the Daycare Center become a transit device and reconcile the city and the abandoned park where it is situated, conceiving it as a place to play and to be for neighbors and children.

Image Courtesy Jesús Granada

  • Architects: María González y Juanjo López de la Cruz (Sol89)
  • Project: Daycare Center
  • Location: Carlos Cano St., Ayamonte. Huelva, Spain
  • Design date: 2003
  • Completion date: 2005-2006
  • Quantity surveyor: Joaquín Gutiérrez.
  • Collaborators: George Smudge, student.
  • Installations engineers: Insur JG.
  • Built up area: 1.116,78 m²
  • Client: Townhall of Ayamonte.
  • General Contractor: Construcciones Hermanos Cordero S.A.
  • Photographs: Jesús Granada.

(more…)

Taipei pop music center in Taiwan by Kotaro horiuchi architecture

Tuesday, January 24th, 2012

Article source: Kotaro horiuchi arhitecture

At a slender site placed in the redeveloped area in Taipei, a new hub of Asian music center is projected. Distributing to each culture to the each of the functions, gathering each visitor into each of the cultures, it will be new place to communicate. When each tower is related and have sympathy each other, a basement of connected new musical cultures will be appeared. Mixing up the surroundings into the relationship, the basement will draw ARASHI in the culture of Taiwan music.

Interior View of Auditorium

  • Architect: Kotaro horiuchi arhitecture
  • Name of Project: Taipei pop music center
  • Location: Nangang, Taipei, Taiwan
  • Program: Music center
  • Plot area: 76,500 m²

(more…)

Shou sugi ban in Maarn, the Netherlands by BYTR Architects

Tuesday, January 24th, 2012

Article source: BYTR Architects

The sculptural form of this extension is a nice contrast with the minimal  expression of the 1950’s house. The shape of the extension and the position  of it’s windows are carefully related to the interior functions. The skylight in  the highest point provides extra daylight to flood the kitchen desk.  The stretched window in the back facade provides a panoramic view into  the garden.

Exterior view from garden (Image Courtesy Ossip van Duivenbode)

  • Architects: BYTR Architects
  • Project: Shou sugi ban
  • Location: Maarn, the Netherlands
  • Project team: Tjerk van de Wetering, Richel Lubbers, Dominique Vermeulen
  • Client: Private
  • Design: 2009
  • Realisation: 2010
  • Photographer: Ossip van Duivenbode

(more…)

Exhibition Center of the City of Sherbrooke in Quebec, Canada by CCM² – Côté Chabot Morel Architects

Tuesday, January 24th, 2012

Article source: CCM ² – Côté Chabot Morel Architects

The mandate of the “Centre de foires de Sherbrooke” (Exhibition Center of Sherbrooke) conducted by CCM² – Côté Chabot Morel Architects includes site analysis, the design of the site plan and the floor plans, the volumetric studies, the materials selection, the establishment of the performance criteria s and a constant support as a specialized external resource for the City of Sherbrooke until the complete realization of the project. The expertise and qualifications of CCM² Architects are well recognized in the community to carry out such projects. For several years, CCM² Architects have done several feasibility studies, conceptual works, analysis and construction of exhibitions centers in Quebec (Quebec City and City of Laval in Canada).

Image Courtesy Stéphane Groleau

  • Design Team Architects: CCM ² – Côté Chabot Morel Architects
  • Project: Exhibition Center of the City of Sherbrooke
  • Location: Sherbrooke, Quebec, Canada
  • Project manager : Pierre Morel
  • Design Team : Yan Laplante, Mathieu Morel, Pierre Morel
  • Technical validation : Julie Nadeau, Aryann Gosselin
  • Engineers : SNC Lavalin ACHIEVEMENT
  • Client: The City of Sherbrooke
  • Realization: 2010-2011
  • Software used: FormZ

(more…)

Osthang in Härjedalen, Sweden by Daniel Fagerberg Arkitekter

Tuesday, January 24th, 2012

Article source: Daniel Fagerberg Arkitekter

Background, strategy
The Osthang ski resort was initiated in April 2006. Working closely with the client, we led a record pace design and construction phase where the first flats were handed over in April 2007. Osthang is located in Ramundberget ski resort, towards the Norwegian border in Härjedalennorth westsweden. The five houses clings on to the steep Osthang cliff from where you have a magnificent view towards the surrounding mountain peaks. The site plan originates from the traditional base-court typology that provides Härjedalen with its special rural character. We have organized the buildings along the hillside forming this courtyard with the gables. The project includes four buildings divided in three apartments over two floors and a loft, and an additional house with two apartments.

Night View (Images Courtesy PederSundström)

  • Architect: Daniel Fagerberg Arkitekter
  • Project Name: Osthang
  • Location: Osthang, Ramundberget, Bruksvallarna, Härjedalen, Sweden
  • Engineer: Olle Carling Ingenjörsbyrå, genom Olle Carling
  • Client: Östernäset AB
  • Photo: PederSundström
  • Builder: L. ÖhmansBygg AB; Roland Fredholm/ Leif Persson
  • Time:
    • Project start: April 2006
    • Handover: November 2007

(more…)

House H in Funes, Argentina by I + GC [arquitectura]

Tuesday, January 24th, 2012

Article source: I + GC [arquitectura]

Called like this due to its floor plan, House H, located in the private neighborhood called Funes Hills Miraflores, is designed out of the idea of dividing all the functions that will be developed in the house into programmatic sets. With the clear premise of using the stairs as the nucleus around which the rooms will be organized, the house was divided into 5 volumes according to their uses.

Image Courtesy I + GC arquitectura

  • Architects: I + GC [arquitectura]
  • Project: House H
  • Location: Funes Hills Miraflores [Unidad 286] – Funes – Argentina.
  • Built: 2009/2010
  • Photography: I + GC [arquitectura]

 

Image Courtesy I + GC arquitectura

The house was conceived of as one for a XXI century family, where both parents and children need some privacy. Therefore, the stairs on the second floor will separate two well-defined areas, protecting them acoustically and visually from each other. Likewise, the stairs on the first floor will be used once again to separate spaces. Without any marked closure, the services and the living areas are delimited by this intermediate space, allowing for different activities to be carried out simultaneously.

Image Courtesy I + GC arquitectura

The central volume will also function as a “knee cap” for the rest of the volumes, the point from which are generated the centrifugal forces that control the set and deform it, stretching the rooms outwards and modifying the closures and openings. Thus, the whole house is seen in permanent outward tension, which creates a sense of movement.

Image Courtesy I + GC arquitectura

Taking advantage of the special relation with nature that the house can enjoy due to the area where it is located, virtual holes were projected inside, piercing the house from side to side and in both directions. Thus, the exterior can still be seen from different places through the successive rooms. The stairs once again take a prominent role as regards the relation with the surroundings. Being the lightest-looking and the most transparent space of the project, this volume has the appearance of a tunnel by which nature breaks through this work. In addition, the project sought to connect the house with the surrounding nature through a set of fittings between both, thus achieving balconies “carved” in the building mass but still open to the surroundings.

Image Courtesy I + GC arquitectura

Image Courtesy I + GC arquitectura

Image Courtesy I + GC arquitectura

Image Courtesy I + GC arquitectura

Image Courtesy I + GC arquitectura

Image Courtesy I + GC arquitectura

Image Courtesy I + GC arquitectura

Image Courtesy I + GC arquitectura

GRAPHISOFT
Bentley:Transform Project Delivery ProjectWise
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy