Open side-bar Menu

Archive for January, 2012

Bamboo School for Burmese Refugees in Thailand by 2bw Studio

Friday, January 6th, 2012

Article source: 2bw Studio

Building Trust International recently held an international design competition to design a modular and demountable school for Burmese refugees in Thailand. The building of a new school in Thailand, for Burmese refugees, highlights the need we as humans have to learn and to teach, no matter what the circumstances we may find ourselves in.

Bamboo School for Burmese Refugees

  • Architects: 2bw Studio
  • Project: Bamboo School for Burmese Refugees
  • Location: Thailand


HCA Hub in Hereford, UK by Hewitt Studios LLP

Friday, January 6th, 2012

Article source: Hewitt Studios LLP

Hewitt Studios have just completed the HCA Hub building which forms a new front-end facility for the Hereford College of Arts.  The proposal delivers much-needed cafe, exhibition and admin space in a striking new volume. With a strong sustainability agenda, the structure is formed of glu-laminated and mass-timber and the space is naturally ventilated and day-lit. A reflective pool is used to both animate the space and mediate sunlight.

Exterior view (Images Courtesy Paul Younger)

  • Architect: Hewitt Studios LLP
  • Project Title: HCA Hub
  • Location: Hereford, UK
  • Client: Hereford College of Arts
  • Cost: £1.2m
  • All photos: Paul Younger
  • Software used: Microstation and Vectorworks to design/present the project


Faculty of Fine Arts in Brno, Czech Republic by CHYBIK+KRISTOF Associated Architects

Friday, January 6th, 2012

Article source: CHYBIK+KRISTOF Associated Architects

The project is based on the idea of maximal respect to the character of the park’s locality in  the city centre for which it is designed. It is a complex of separate pavilions based on the floor  plan of the existing build-up area of provisional assembled buildings, so-called likusáks. The  concept of the project presupposes an interaction between education, culture and the public.  Its realisation will significantly contribute to revitalise the neglected eastern part of the park  on Kraví hora. The exclusively located area offers only a commercial use of the provisional  built-up area, and even though it is situated in the wider city centre, it has not undergone a  process of revitalisation yet. The joyless nature of the area with decrepit temporary objects  contrasts dramatically with the surrounds of Kraví hora, being architectonically and socially  highly attractive.

Faculty of Fine Arts, Brno University of Technology

  • Architects: CHYBIK+KRISTOF Associated Architects
  • Project:Faculty of Fine Arts, Brno University of Technology
  • Location: Brno, Czech republic
  • Team: CHYBIK+KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS, Ivan Ruller and Ondrej Stehlik
  • Use: University and creative incubator
  • Site Area: 48 000 m2
  • Project year: 2011
  • Type: Commision


Casa B2 in Pamplona, Spain by VAILLO + IRIGARAY arquitectos

Thursday, January 5th, 2012

Article source: VAILLO + IRIGARAY arquitectos

The house is located on a small island lotizada plots of small size. Like other sorts coming, which by way of multiple and fragmented archipelago forms the edge of Pamplona with the fields and outlying villages, has no special identity, except those arising from his own dislocated urban group.

Images Courtesy Joan Mundó

  • Architect: VAILLO + IRIGARAY arquitectos
  • Name of Project: Casa B2
  • Location: Pamplona, Spain
  • Promoter: Private
  • Photos: Joan Mundó, José Manuel Cutillas and estudio


Statens Museum for Kunst in Copenhagen, Denmark by Polyform Arkitekter and Karres en Brands landschapsarchitecten

Thursday, January 5th, 2012

Article source: Polyform Arkitekter and Karres en Brands landschapsarchitecten

New garden for National Art Gallery in Copenhagen

POLYFORM | KARRES EN BRANDS wins the international competition for redesigning the Museum Garden of the Statens Museum for Kunst in Copenhagen, with their entry ‘SMK tilbage i Parken’ (‘SMK back in the park’). The project will be realised in collaboration with Svava Riesto, Oluf Jørgensen Ingeniører and Via Trafik.


Current situation west view


Lujan House in Ocean View, Delaware by Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Thursday, January 5th, 2012

Article source: Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Modest h­ouses on small lots comprise the Quillen’s Point neighborhood, adjacent to the Chesapeake Bay in Ocean View, Delaware.  An eclectic mix of houses, gravel roads ending at the bay and wooded lots provide a nostalgic, informal setting for this new house.  The project site is near the end of Burbage Lane, the second lot from the bay with expectations that the adjacent waterfront lot will eventually be developed. ­­


Exterior View (Images Courtesy Anice Hoachlander of Hoachlander Davis Photography)

  • Architect and Entrant: Robert M. Gurney, FAIA, Architect
  • Name of Project: Lujan House
  • Location: Ocean View, Delaware
  • Contractor: Karl Gude – Gude and Conard, Inc.
  • Engineer: D. Anthony Beale LLC
  • Interior Designer: Therese Baron Gurney, ASID – Baron Gurney Interiors
  • Landscape Designer: Chris Valenti – JB Landscaping
  • All drawings and text: Robert M. Gurney, FAIA, Architect
  • Photographer: Anice Hoachlander – Hoachlander Davis Photography
  • Software used: CAD2004Lite for the drawings


Kv Hytten in Västra Hamnen, Malmö by Metro Architects

Thursday, January 5th, 2012

Article source: Metro Architects

The dwelling unit Hytten 4 poses as the north east corner of the complex plan of the living fair Bo01. The consequence of the plan, with three different construction rights within the unit, is a complex building volume.

Exterior View in night (Images Courtesy Rafael Palomo)

  • Architect: Metro Architects
  • Name of Project: Kv Hytten
  • Location: Västra Hamnen, Malmö
  • Client: NCC living, Malmö
  • Area: 5000 m2
  • Year: 2006
  • Photographer: Rafael Palomo
  • Software used: SketchUp and AutoCAD


Haines House in Sydney, Australia by Christopher Polly Architect

Thursday, January 5th, 2012

Article source: Christopher Polly Architect

Conceptual Framework - The proposal provides a model for grafting a singular substantial volume to an existing single storey semi-detached dwelling while capturing a centrally retained bathroom within the new volume, enabling old and new fabric to enmesh a unique spatial sequence along the length of the dwelling counter intuitive to popular planning methods – to improve the physical and visual relationships to the new rear garden, while harnessing improved access to sunlight, natural ventilation and views to borrowed landscapes and sky beyond.


Exterior dusk view (Images Courtesy Brett Boardman)


Corporate headquarters of Berlinwasser Holding AG in Germany by LANGHOF®

Thursday, January 5th, 2012

Article source: LANGHOF®

The corporate headquarters of Berlinwasser Holding AG are located in one of the oldest urban quarters of Berlin, the area surrounding the Molkenmarkt plaza. The exceptional building speaks a language all its own, its architecture reflecting the forms prevalent in expressionism and cubism. In addition, images of architecture as found in science fiction and fantasy novels, modern aesthetic principles as established by computer graphics, and the formal language of product design have all contributed to a building that could also be termed an event.


Night View

  • Architect: LANGHOF®
  • Name of Project: Corporate headquarters of Berlinwasser Holding AG
  • Location: Berlin, Germany


Ibermutuamur Building in Murcia, Spain by DENORTE

Wednesday, January 4th, 2012

Article source: DENORTE

“A building stands in all its complexity of lines on the eye. Sometimes, given its size and proximity of the spectator who contemplates it is impossible to perceive its volume, forcefulness, and therefore perceive it as a symbol. Because we want buildings without coats, without haughtiness emblematic, not exorbitant budgets, buildings that speak of the people who make the company and that they relate well with others that are not part of it. Buildings, quietly, transcend, because charisma in the design found in those forms that survived their function. Hence, beyond the building’s skyline symbol, the building show, free avant-garde building is the building that blends with the company that hosts and the surrounding environment, with the brand it represents. It is the building that never dies, because it becomes an icon of popular ideas …”

Image Courtesy D. David Frutos

  • Architects: Roberto Gómez – DENORTE
  • Project: Ibermutuamur Building
  • USEFUL SURFACE: 1.753,08 M2.
  • TOTAL SURFACE: 2.200,19 M2.


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy