Open side-bar Menu

Archive for February 9th, 2012

The MA: Andalucia’s Museum of Memory in Granada, Spain by Alberto Campo Baeza

Thursday, February 9th, 2012

Article source: Alberto Campo Baeza

We would like to make “the most beautiful building” for the Museo de al Memoria de Andalucía (Andalusia’s Museum of Memory) in Granada. The MA. A museum that wishes to transmit the entire history of Andalusia. As early as Roman times, Strabo described the inhabitants of Andalusia as “the most cultivated of the Iberians, who have laws in verse.”

Image Courtesy Javier Callejas

  • Architects: Alberto Campo Baeza
  • Project: The MA: Andalucia’s Museum of Memory
  • Location: Granada, Andalucía, Spain
  • Client: Caja de Granada
  • Structure: Reinforced concrete.
  • Area: 15.000 m2.
  • Architects Design: Alejandro Cervilla García, Ignacio Aguirre López


Villa VS in Aix-en-Provence, France by T3 architecture

Thursday, February 9th, 2012

Article source: T3 architecture

Located near Aix-en-Provence, in a rural area, this project plays with the typology of agricultural farm houses architecture. The clients’ brief was the refurbishing of this “mas provençal” facing an olive tree field. They were in demand of a strong contemporary element that could bring a totally new identity to the house. The architects therefore proposed to replace the former farmhouse part of the existing construction, which was slightly difficult to adapt because of its minor construction quality and it’s chaotic partition, by a new timber frame structure that will host a spacious living room and the “en suite” main bedroom. The preserved part of the existing construction being dedicated to the children and friend’s rooms.

Images Courtesy T3 architecture

  • Architect: T3 architecture – Luc Lacortiglia, Charles GAllavardin, Christophe Pinero.
  • Name of Project: Villa VS
  • Location: Aix-en-Provence, France
  • Project Area: 300 sqm
  • Project Year: 2011
  • Photographs: T3 architecture


Cornerstone Restaurant in Beijing CBD, China by Studio Ramoprimo

Thursday, February 9th, 2012

Article source: Studio Ramoprimo

The restaurant is located on the south-west corner of a office tower in Beijing CBD district. Design started in 2010 and construction was completed in early 2011. It covers a surface of 360 sqm. The space is characterized by the use of two strong walls, which visually define the space organizing the functional program: kitchen, dining areas, bar counter, pizza area, wine cellar and lounge corner.

Image Courtesy Ramoprimo

  • Architects: Studio Ramoprimo
  • Project: Cornerstone Restaurant
  • Location: Beijing CBD, China
  • Design team: Marcella Campa, Stefano Avesani, Pietro Peyron
  • Program: restaurant, pizzeria, lounge bar and wine corner
  • Design: 2010-2011
  • Built: 2011
  • Area: 360 m²
  • Client: Damon Sun- Life Less Ordinary Group Ltd.
  • General contractor: Guoye Decorative – Dean Group, China
  • Photo credits:


MYZ “NEST” in Nagano, Japan by Takuya Tsuchida

Thursday, February 9th, 2012

Article source: Takuya Tsuchida

I aimed to assimilate, because the quiet surroundings .  The building filled with soil, and low proportions.  Levels in each room is a little lower, the animals like to enter in “nest”.  Also the concrete wall is like a bird nest of woven grass.  I aimed ” the quiet architecture ” idyllic landscape.

Image Courtesy Koichi Torimura

  • Architects: TakuyaTsuchida
  • Project: MYZ “NEST”
  • Location: Nagano, Japan
  • Structural design:frame works _ Megumi Akimoto
  • Photographer:Koichi Torimura
  • Design period:2009.05 – 2011.03
  • Construction period :2011.05 – 2011.09
  • Site area:335.96 ㎡
  • Floor Area:97.39


Un Mur / Ginza Boutique in Tokyo, Japan by Kotaro Horiuchi Architecture

Thursday, February 9th, 2012

Article source: Kotaro Horiuchi Architecture

A wall having a flexible form like a curtain creates an atmosphere like “forest” in Ginza, the heart of Tokyo.

A wall create the space that opens to the outside of the store and connects the street with the inside the shop. This high- ceiling space is a entrance hall of this boutique to welcome pedestrians in the street. It also can be communication space such as an event hall, a gallery space or terrace.

The interior is flooded by natural white light through the gently waving “Wall”. Being filled with the play of light, visitors will find a variety of furnishings in this boutique.

Rendering 01

  • Architect: Kotaro Horiuchi Architecture
  • Name of Project: Un Mur / Ginza Boutique
  • Location: Tokyo, Japan
  • Program: Boutique / Renovation
  • Built area: 160 m2
  • Software used: AutoCAD 2012 French, Rhinoceros 4+ Grasshooper, 3D studio Max 2012, Photoshop CS5,5, Indesign CS5,5


Penthouse on Blasco Ibáñez in Valencia, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Thursday, February 9th, 2012

Article source: Fran Silvestre Arquitectos

This refurbished penthouse is located in a 1970s 16-storey building in Blasco Ibáñez Avenue, Valencia. The project takes the original highly fragmented layout and connects and widens the rooms by modifying the interior architecture through floor-to-ceiling hinged doors and sliding doors hidden in paneled walls.


Interior View (Images Courtesy Diego Opazo)

  • Architect: Fran Silvestre Arquitectos
  • Name of Project: Penthouse on Blasco Ibáñez
  • Location: Avda. Blasco Ibáñez, Valencia, Spain
  • Interior Design: Alfaro Hofmann
  • Project Architect: Fran Silvestre, Mª José Sáez
  • Photography: Diego Opazo


A house with a Alley in Fukushima, Japan by Takuya Tsuchida

Thursday, February 9th, 2012

Article source: Takuya Tsuchida

The site is in a forest surrounded by trees, in the back of the site is that parents have housing.  There, it was his son build a house.  The aim of privacy and good communication with parents and son family.  First, it the floated in the air in the building to maintain the existing garden.  Building floating in the air is divided into two wings off, placed in the center of the green alleys.  The center array, incorporating the natural curves of the surrounding forest, is linked to my parents house.

Image Courtesy Torimura Koichi

  • Architects: Takuya Tsuchida
  • Project: A house with a Alley
  • Location: Fukushima, Japan
  • Structural design: frameworks _ Akimoto Megumi
  • Photographer:Torimura Koichi
  • Design period:2008.05 – 2008.12
  • Construction period:2009.04 – 2009.09
  • Site area:365.88
  • Building area:198.25
  • Floor Area:340.67


Parking garage Meksiko in Ljubljana, Slovenia by Darko Lečnik

Thursday, February 9th, 2012

Article source: Darko Lečnik

The parking garage is located at the University Medical Centre in Ljubljana. The project was commissioned by a company that builds residential and commercial buildings in Slovenia and prepares sites for the Hofer commercial network. A condition of the investor was that a classic HOFER supermarket had to be located on the ground floor in the standard form and dimensions of Hofer shops throughout Europe. The task was a very difficult one for designers, since the structural grid used in HOFER shops do not correspond to the grid required for the rational design of a parking garage.

Exterior View (Images Courtesy Miran Kambič)
  • Architect: Darko Lečnik
  • Name of Project: Parking garage Meksiko
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Client: Kranjska investicijska družba
  • Photographs: Miran Kambič


DomoLab by Encore Heureux Architectes

Thursday, February 9th, 2012

Article source: Encore Heureux Architectes

The idea of  the DomoLab emerged in 2007, following the first Batimat trade fair where eleven companies of the Saint-Gobain group were together on the same stand. It springs from a shared wish of the marketing and research department : to use the diversity of skills and the jobs complementarity in order to create a permanent dynamics of innovation for the Group’s


  • Architects: Encore Heureux Architectes
  • Project: DomoLab
  • Client : SAINT GOBAIN Recherche
  • Team : Gabriel Marly, Pauline Lavagne d’Ortigue, Jean-Marie Thouvenin, Maurice Manceau, Jean-Paul Straetmans
  • Client assistant : AURIS
  • Julien Choppin and Nicola Delon, Project leader : Agathe Chiron
  • Economy – OPC : STUDIO AMIEL – Pierre Amiel, Alain Goujon
  • Acoustic study : ORYTHIE
  • Structure study : ERIBOIS
  • Plumbing and Air treatment study : SECATH


Tiered Lodge in Nasu Kogen, Japan by Naoi Architecture & Design Office

Thursday, February 9th, 2012

Article source: Naoi Architecture & Design Office

For this project, we were commissioned to build a second home for a husband-and-wife couple and their young son. The client requested a simple space that would allow him to take a step back from the daily demands of his busy schedule and help to rejuvenate his body and mind.

Exterior View


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy