Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Public Space in Calle Ferrocarril, Spain by abau

 
February 22nd, 2012 by Sumit Singhal

Article source: abau

The intervention is located in a residual area, product from the regularization contained in the Master Plan, which realization depended on the public intervention. The extension in time of this precarious situation generated spontaneous ways of occupation, in some cases incompatible with each others, just as game area, pets walking and the one which finally reach to prevail, parking area. This situation supposes a conflict with the adjacent houses and, of course, with the transit of people in a walking area. The site area is about 580 m².

Night View

  • Architect: abau
  • Name of Project: Public Space in Calle Ferrocarril
  • Location: Ferrocarril Camas, Spain
  • Software used: AutoCAD and CYPE Ingenieros

The idea is to count on the materials around, and solve the residual elements whit those materials. It is important to incorporate a grove that needs not many attentions, as well as endow it with basic equipment that make the use of the space attractive, increasing on the other hand, the parking area. The space is organized starting with the design of one element of urban furniture which contains itself solutions of the established needs: sitting, lighting, vegetation and vehicles limited access. The repeating of this element generates different environments inside the complex.

 

Night View

Certain flexibility for the furniture is needed, so its realization is made with concrete, keeping the characteristics elements: sitting, lighting, and adapting its length and position according the needs. This element has a corten steel box on the top, which contains the lightings.

 

Night View

The position of the site area, west, and the location of the park area, makes important to incorporate a tree row with two objectives, to control the solar incidence on the west elevation of the houses because of a low position of the sun in the evening time, and to absorb the solar radiation reflected by the parking area, in order to avoid the increasing of temperature at the proper time of use of this space.

 

Night View

Night View

Public Space in Calle Ferrocarril

Public Space in Calle Ferrocarril

Public Space in Calle Ferrocarril

Public Space in Calle Ferrocarril

Public Space in Calle Ferrocarril

Concept

Plan

Related posts:

Contact abau

Tags: ,

Categories: Autocad, CYPE, Master Plan, Public Landscapes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy