Open side-bar Menu

Archive for February 23rd, 2012

House in Izumiku : Perched Box in Kanagawa, Japan by NOA Architect & Associates

Thursday, February 23rd, 2012

Article source: NOA Architect & Associates

The site is located on elevated ground in Izumi Ward, Yokohama City, with a panoramic view toward the southwest of the mountain range as well as Mount Fuji. The main exterior concept of this house is simplicity and abstraction of daily life. The husband, an outdoor enthusiast, requested a garage space for both a car and a bicycle. When entering the house, visitors are greeted by a large Profilit glass wall. An indoor courtyard was built in such a way as to be enclosed by the glass wall, offering the viewer an unexpected surprise from its exterior conditions.

House in Izumiku

  • Architects: STUDIO . NOA Architect & Associates
  • Project: House in Izumiku: Perched Box
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Type: Residential single family house
  • Building status: built in 2008
  • Site size: 100m2
  • Site type: Urban
  • Building area: 58m2
  • Main structure: Conventional timber frame


Villa V in T, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Thursday, February 23rd, 2012

Article source: Beel & Achtergael Architects

The client wanted a house where he could relax in calm and privacy among his family and friends and enjoy his extensive art collection. The site for the building is on a mixed vernacular residential / light industrial street close to the clients companies offices. While the general surroundings at the rear of the plot are agricultural and offer a quiet perspective, there is considerable traffic at the front.


Street (Images Courtesy Filp Dujardin)

  • Architect: Beel & Achtergael Architects
  • Name of Project: Villa V in T
  • Location: T, Belgium
  • Date: 2006-2009
  • Team: Stéphane Beel, Lieven Achtergael, Axel Cayman (project leader), Luce Beeckmans, Tine Bulckaen, Bram Seghers
  • Landscape: Bureau voor Buitenruimten
  • Structural engineer: VK Engineering
  • Mechanical and Electrical Engineering: StudieubreauBoydens
  • Photography: FilpDujardin


Atelier Havoc Milk in Amsterdam, The Netherlands by FLAT Architects

Thursday, February 23rd, 2012

Article source: FLAT Architects

A reinterpretation of the ateliers on the Zomerdijkstraat
Atelier Havoc Milk has been constructed on a scale 1 : 2 as part of the exhibition atelier Malkovich concerning the future atelier. Instead of starting from scratch, the design is all about the reinterpretation of the monumental atelier/habitats on the Zomerdijkstraat in Amsterdam (1932-1934). The archetypical atelier with its high ceilings and northern light has got great qualities. The ateliers on the Zomerdijkstraat possess these qualities and rest on a famous artist’s tradition. It would be a shame to ignore this archetypical monument when building an atelier for the future.

Atelier Havoc Milk

  • Architects: FLAT Architects
  • Project: Atelier Havoc Milk
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Architect Design: Tim Piet
  • Start on site date : 30 juni 2008
  • Gross external floor area : 25m2
  • Form of contract and/or procurement : commissioned by stichting Kunstuitingen Nieuw en Meer


MonkMusic Studios, an East Hampton, New York Showcase by WSDG (designed using Autodesk Revit)

Thursday, February 23rd, 2012

Article source: WSDG

Grammy Winner Cynthia Daniels Debuts New Recording /Mixing Complex

Multi-Grammy winning engineer Cynthia Daniels, has added MonkMusic a sophisticated recording studio to her East Hampton home.  Catering to a first-tier client base, which includes ‘local’ residents Paul McCartney and Alec Baldwin required superb acoustics and elegant aesthetics.  To meet these goals, Daniels reached out to Walters-Storyk Design Group.

Interior View

  • Architect: WSDG
  • Name of Project: MonkMusic Studios… An East Hampton Showcase
  • Location: East Hampton, New York
  • Software used: Autodesk Revit


Amelia Street in Brisbane, Australia by Tim Stewart Architects

Thursday, February 23rd, 2012

Article source: Tim Stewart Architects

Breathing new life into existing commercial buildings can present a challenge. Often there are few references for character with corporate image becoming the code word for monotony. In this instance the client rejected the common indicators of an office, demanding a building responsive to its orientation and restrained in its palette. The result is building with a simple, yet memorable presence which extends from its main street frontage through to its refurbished internal spaces.

Amelia Street


Rosenthal Center for Contemporary Art in Cincinnati by Zaha Hadid Architects

Thursday, February 23rd, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects
More projects by Zaha Hadid

The first freestanding building for The Contemporary Arts Center, founded in Cincinnati in 1939 as one of the first institutions in the United States dedicated to the contemporary visual arts. The new CAC building will provide spaces for temporary exhibitions, site-specific installations, and performances, but not for a permanent collection. Other program elements include an education facility, offices, art preparation areas, a museum store, a cafe and public areas. To draw in pedestrian movement from the surrounding areas and create a sense of dynamic public space, the entrance, lobby and lead-in to the circulation system are organized as an “Urban Carpet.”

Rosenthal Center for Contemporary Art

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Rosenthal Center for Contemporary Art
  • Location: Cincinnati
  • Status: Built
  • Client: The Contemporary Arts Center
  • Size: 8,500m²
  • Local Firm: KZF incorporated
  • Project Architect: (Zaha Hadid) Markus Dochantschi
  • Assistant Project Architect: (Zaha Hadid) Ed Gaskin


Stealth Barn in Norfolk, England by Carl Turner Architects

Thursday, February 23rd, 2012

Article source: Carl Turner Architects

Stealth Barn is a project that sits next to and complements Ochre Barn, a large threshing barn converted by CTA to a home and studio. This addition was to provide a self-contained unit that could equally act as a guest house, studio or meeting place, depending on time of year and workloads: a retreat, but also a place of inspiration, enjoyment and a place of work and home without compromising the experience of either. Sitting in the exposed expanse of the Cambridgeshire fens, it is a bold, simple form, reminiscent of the barn it accompanies. Placed perpendicular to the existing barn, it stands to create and define a slightly more sheltered and casual garden which melts into the fens. This clear and simple move also hints at the memory of a former farm yard.

Side elevation (Images Courtesy Carl Turner)

  • Architect: Carl Turner Architects
  • Name of Project: Stealth Barn
  • Location: Norfolk, England
  • Photographs: Carl Turner, Tim Crocker and Jeremy Phillips


Private House in Barcelos, Portugal by Rui Grazina

Thursday, February 23rd, 2012

Article source: Rui Grazina

The plot has an area of 3300 sqm, part of which located in a green protection area. The house has 300 sqm of total area, and a gross building area of 290 sqm. The house footprint is designed based on the articulation between the existing alignments and the new proposed access road, which enables both car and foot access. Given the context, our objective was to turn the living spaces to east, considering this is where the most interesting visual points are, and to make rooms face south due to the quality of sun exposure, privacy and relationship with the existing topography.

Image Courtesy Nelson Garrido

  • Architects: Rui Grazina
  • Project: Private House
  • Location: Barcelos, Portugal
  • Year: 2008/2011
  • Place: Cambeses, Barcelos, Portugal
  • Area: 300 sqm total area; 290 sqm gross building area; 3300 sqm total plot area
  • Photo credits: Nelson Garrido
  • Construction: Engiaço Construções Técnicas, Braga



Marni Sloane Street in London, UK by Sybarite

Thursday, February 23rd, 2012

Article source: Sybarite

Incorporating organic sculptural elements, the design for Marni’s flagship London store creates a unique sense of visual connectivity that encourages full exploration of the two level shop. The gleaming white resin ground floor seamlessly stretches up to the first floor so that both levels appear attached. Stainless steel steps have been cut into the inclined wave that connects the floors and add to the flowing sense of movement. Polished stainless steel rails, used for displaying merchandise, migrate freely through the space like legs of futuristic insects.

Images Courtesy Richard Davies

  • Architect: Sybarite – Simon Mitchell, Torquil McIntosh
  • Name of Project: Marni Sloane Street
  • Location: London, UK
  • Client: Marni – Consuelo & Gianni Castiglioni
  • Specialist Contractor: Marzoratti Ronchetti – Stefano Ronchetti and Roberto Travaglia
  • Structural Engineer: Techniker, Ltd. – Matthew Wells, Megan Maclaurin
  • Photographer: Richard Davies
  • Shop Area: 406 m²
  • Completed: August 2003


Social housing in 45 rue Louis Blanc, Paris, France by ECDM architects

Thursday, February 23rd, 2012

Article source: ECDM architects

Extract from “Architecture as bonus”, Paul Ardenne

The construction of the housing project at 45 rue Louis Blanc in the 10th Arrondissement of Paris is the result of a project launched in 1998 by the Paris city real-estate authority. The property developer was expected to take a piece of land measuring about 600 m² and replace an abandoned squat there which had been slotted for demolition with a low-cost building that adhered to the HQE (High Environmental Quality) standards still being determined at the time.


Images Courtesy Benoît FOUGEIROL

  • Architect: ECDM architects
  • Name of Project: Social housing in 45 rue Louis Blanc, Paris
  • Location: 45 rue Louis Blanc, Paris,  France
  • Program: 17 social housing
  • Client: RIVP Régie Immobilière de la Ville de Paris
  • Photographer: Benoît FOUGEIROL


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy