Open side-bar Menu

Archive for February, 2012

Capel Manor House Guest Pavilion in Horsmonden, Kent by Ewan Cameron Architects

Tuesday, February 28th, 2012

Article source: Ewan Cameron Architects

Ewan Cameron Architects have completed a new Guest Pavilion in the Kentish Weald near the village of Horsmonden.

The brief was to design a guest pavilion, comprising of 2 bedroom suites, that would sit adjacent to an Italianate orangery from 1860, on the grounds of Capel Manor House, an iconic modernist pavilion completed by Michael Manser in 1971. Both the main house and the new pavilion are spectacularly sited upon the raised, arcaded podium of a ruined Italianate mansion on a leafy estate that was the once the home of Jane Austen’s fore-bears.

Capel Manor House Guest Pavilion


House in Aoto, Japan by Masayoshi Takahashi

Tuesday, February 28th, 2012

Article source: Masayoshi Takahashi/High Land Design

A spiral staircase has been built into the home, enabling the individual to move through out each space with ease. This house is located in a heavily trafficked road on the north side.

We thought that is important to be connected the scene of life continuously while moved up and down about this project.  We placed each space like spiral around the stairs. So that It is possible to move around each space without feeling the difficulty moving up and down.

Images Courtesy Toshiyuki Yano

  • Architects: Masayoshi Takahashi – High Land Design
  • Name of Project: House In Aoto
  • Location: Katsushika, Tokyo, Japan
  • Structural engineers: A.S.Associates
  • Use: Residential
  • All Photo(c): Toshiyuki Yano


Arts centre in La Coruña, Spain by aceboXalonso Studio

Saturday, February 25th, 2012

Article source: aceboXalonso Studio

(In the begginnig, this project’s name was Arts Centre, but nowadays it’s called MUNCYT. In fact, it became the National Museum of Science and Technology.)

This Project is the first price of an international competition to build combination of two different briefs, a Dance School and a Museum. We proposed to develop them in a single volume. This allowed us to explore the relationship between two structures that  were different in every aspect: organization, perception, expression, function and construction. Using both factors, we had the chance to add, sustract, divide, but we chose to multiply. The strange concrete form contains the school while the outer surface, the space between the form and the limit, contains the museum.

Image Courtesy Santos Diez

  • Architects: aceboXalonso Studio
  • Project: Arts centre in La Coruña
  • Location: La Coruña, Spain
  • Architects and Works directors: Ángel Alonso y Victoria Acebo
  • Competition: 2001
  • Works starts: 2003
  • End date: december 2006
  • Client: Excma. Diputación de a Coruña


The Great Pier (Chicago Navy Pier) in Illinois by !melk landscape architecture and urban design

Saturday, February 25th, 2012

Article source: !melk landscape architecture and urban design

Great Pier of the Great Lakes

Chicago is known for its penchant to “make no little plans” as Daniel Burnham memorably pronounced over a century ago.  And so today, Chicago’s most popular attraction, Navy Pier is revisiting Burnham’s legacy as it reimagines its potential as a world class cultural destination.  To help realize Navy Pier’s ambitious design goals, a team led by !melk, UrbanLab and HOK has proposed a series of dramatic ideas to reconceptualize Chicago’s preeminent exclamation point extending from the Great Lakes to the world.


Gateway plaza aerial view


Lim Geo Dang in IlSan, Korea by IROJE KHM Architects

Saturday, February 25th, 2012

Article source: IROJE KHM Architects

Traditional but Modern

“Traditional but modern!” That the requirement of clients, in their thirties, who worked as authors and publishers. For a long time, successful translation of tradition of tradition expressed in a modern vocabulary has been a goal of design for Korean architects presently . That has been a very complex puzzle and a difficult problem to solve. However, it’s essential to study the heritage of tradition, since tradition could be the motive of creation.

Image Courtesy Yong Kwan Kim

  • Architects: IROJE KHM Architects
  • Project: Lim Geo Dang
  • Location: JangHangDong, IlSan, GoYang, Korea
  • Creation date : 2000
  • Use : Residence
  • Site area : 231.6㎡
  • Bldg. area : 107.77㎡
  • Gloss floor area : 199.22㎡


Multipurpose Centre Valle de Salazar in Navarra, Spain by gutiérrez-delafuente arquitectos

Saturday, February 25th, 2012

Article source: gutiérrez-delafuente arquitectos

The Multipurpose Centre of the Valle de Salazar is an initiative of the Government of Navarra, framed within the Strategic Development Plan of the Pyrenees. It was designed to give the Valle a joint center for business and public facilities to centralize services to businesses and the community.

The functional aim is to host development infrastructure for the Valle de Salazar, including informational, social and administrative programs, as well as, the productive and commercial spaces that could reactivate the economic tissue in the region.

Exterior View (Images Courtesy Fernando Alda)

  • Architect: gutiérrez-delafuente arquitectos – Natalia Gutiérrez Sánchez y Julio de la Fuente Martínez
  • Name of project: Multipurpose Centre Valle de Salazar
  • Location: Bussiness Park, Iciz (Gallués), Navarra, Spain
  • Project and construction: 2010-2011
  • Client: Navarra de Suelo Residencial, S.A. Gobierno de Navarra
  • Photographs: Fernando Alda
  • Software used: Autocad 2010 and Photoshop


Beaty Biodiversity Centre in Vancouver, Canada by Patkau Architects

Saturday, February 25th, 2012

Article source: Aquatic Ecosystems Research Laboratory

The Beaty Biodiversity Centre and the Aquatic Ecosystems Research Laboratory are located on Main Mall, the central north/south spine of the University of British Columbia. Together they form a complex of related environmental science functions; a new campus precinct organized around a generous exterior courtyard space which is bisected by new cross-campus pedestrian and bicycle connections.

Image Courtesy James Dow

  • Architects: Patkau Architects
  • Project: Beaty Biodiversity Centre / Aquatic Ecosystems Research Laboratory
  • Location: Vancouver, British Columbia
  • Project Team: Greg Boothroyd, Michael Cunningham, Joanne Gates, Samantha Hayes, Maureen Kwong, Thomas Lee, Davis Marques, Patrick O’Sullivan, John Patkau, Patricia Patkau, David Shone
  • Model Makers: Oliver Birett, Anike Duffner, Gregory Graemiger, Julianne Heinrich, Craig Simms, Christian Schulte, Jan Rasche, Tokimi Ota
  • Photographer: James Dow
  • Software used: Autodesk AutoCAD 2006


Marchesini Headquarters in Saint Mesmes, France by LAN Architecture

Saturday, February 25th, 2012

Article source: LAN Architecture

The design of this project explores the relationship between the building and its surroundings, and between the users and the landscape, through environmental adaptation and appropriation within specific site conditions. The terrain slopes down three metres towards the west and offers attractive views over the neighbouring hills.

Images Courtesy Jean Marie Monthiers, Luc Boegly

  • Architect: LAN Architecture
  • Name of Project: Marchesini Headquarters – Saint Mesmes
  • Location: Rue de la Garenne Blettée, Saint Mesmes, France
  • Program: Design and construction of a company headquarters
  • Client: Marchesini France
  • Net Plan Area: 1000 m²
  • Completion: 2008
  • Photo Credits: Jean Marie Monthiers, Luc Boegly


Green Woods House in Amagansett, New York by Stelle Architects

Saturday, February 25th, 2012

Article source: Stelle Architects

The owner of an existing Acorn house located in the woods in Amagansett, New York came to us with the request to design in its place a modern single-family residence with as much attention to energy use and sustainability as possible. With budget in mind we embarked on an exploration of to achieve this using conventional building methods, which quickly led to a dead end. Enter ASUL, a company from Arizona that specializes in a system based design methodology and a kit of parts site-built assembly process.

Green Woods House

  • Architects: Stelle Architects
  • Project: Green Woods House
  • Location: Amagansett, New York
  • Design Team: Frederick Stelle, Viola Rouhani, Luca Campaiola, Esra Unaldi
  • 3D Renderings: Luca Campaiola
  • Software used: Vectorworks



Studio GT SP in São Paulo, Brazil by Studio Guilherme Torres

Saturday, February 25th, 2012

Article source: Studio Guilherme Torres

This house is an original construction of the 40s, it belonged to a great Brazilian artist, Victor Brecheret, the man behind great references in the city of São Paulo, Brazil.

After the artist’s death, the property has never been occupied and during decades it served as a Foundation of part of his collection and a deposit. The architect Guilherme Torres was immediately attracted by its compact size (130 m²) and the privileged location in one of the most charming streets in the Jardins neighborhood in São Paulo.

Images Courtesy Denilson Machado – MCA Estúdio

  • Architect: Studio Guilherme Torres
  • Name of Project: Studio GT SP
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Year: 2010
  • Area: 130 m²
  • Photographs: Denilson Machado – MCA Estúdio


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy