Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for February, 2012

Ocean Guest House in Bridgehampton, New York by Stelle Architects

Saturday, February 25th, 2012

Article source: Stelle Architects

This guest house structure is part a two-phase project on an ocean front site. Located on the street side of the property, the apartment sets the tone for changes to take place on the main residence. The existing main house was originally conceived in the 1970’s a later addition in the 1980’s.  The guest house itself is a simple two-story structure with shifted volumes, the upstairs apartment consists of two bedrooms, two baths and a kitchen/sitting room.

Southwest Elevation (Images Courtesy Matthew Carbone, Photographer LLC)

  • Architect: Stelle Architects
  • Name of Project: Ocean Guest House
  • Location: Bridgehampton, New York, USA
  • Design Team: Frederick Stelle, Viola Rouhani, Greg Tietjen, Esra Unaldi and Jonathan Subject
  • Interior Design: Eleanor Donnelly – Stelle Architects
  • Photographer: Matthew Carbone, Photographer LLC
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Parkveien 5b-c in Oslo, Norway by KIMA Arkitektur as

Saturday, February 25th, 2012

Article source: KIMA Arkitektur as

The developer’s business idea is based on urban and small, awkward sites, so called “space left over after planning” in central Oslo. This site consists of a narrow strip between two party walls. The block comprises nine flats, from 18 to 137 sq m. The plans are compact but well lit, from the front and rear facades and a central light well that penetrates the structure. Two flats have private roof gardens. The roof is also equipped with a communal garden.

Image Courtesy Finn Ståle Feldberg & Dag Alveng

  • ARCHITECTS: KIMA Arkitektur as
  • PROJECT: Parkveien 5b-c
  • LOCATION: Oslo, Norway
  • COMPLETED: 2011
  • CLIENT: INFILL AS
  • TEAM: SIV. ARK MARTIN DIETRICHSON MNAL, SIV. ARK KRISTOFFER MOE BØKSLE MNAL, SIV. ARK HAUKUR MORTHENS FAI, SIV. ARK INGE HAREIDE MNAL, M. ARCH ERLEND SEILSKJÆR MNAL

(more…)

Intertwining Walks 2007 in Water Mill, NY by studio a/b Architects

Saturday, February 25th, 2012

Article source: studio a/b Architects

Awarded AIA Peconic Jurors Award for Architecture 2011

A pool house for an existing residence. Wrapped with tall hedges, the site is in a coastal, residential area on eastern Long Island. The main house is a barn-like wooden building, approached from the north, opening only to the east and west yards. The east yard incorporates a Japanese-influenced, stone garden. The west yard is an open lawn surrounded by trees; a large deck attached to the house, and a swimming pool at the southern end of the yard. Having no openings on the south of the house, the south yard was a non-distinctive back yard. The owner wanted the pool house to be located in this yard where it could naturally become a connecting point for the yards. Taking these micro contexts of the site, this project explores a device to generate “outdoor walking connections”.

View from West yard

  • Architects: studio a/b Architects
  • Project: Intertwining Walks 2007
  • Location: Water Mill, NY 11976
  • Contractor: Richard Roesel
  • Structure: 2X6 Platform Framing
  • Site Area: 40,000 sq. ft.
  • Floor Area: Enclosed area: 470 sq. ft.
  • Deck and porch: 469 sq. ft.
  • Photo Credit: studio a/b architects
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Maggie’s Centre Fife in Kircaldy, Scotland by Zaha Hadid Architects

Saturday, February 25th, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects
More projects by Zaha Hadid

Domestic in scale but unique in execution, Maggie’s Centre Fife is set on the edge of a hollow adjacent to Victoria Hospital: a distinctive protected environment providing a haven for cancer patients. Designed to create a transition between the natural and the man-made, it forms a gateway to the surrounding landscape.

Exterior View

  • Architect: Zaha Hadid Architects
  • Name of Project: Maggie’s Centre Fife
  • Location: Kircaldy, Fife, Scotland
  • Period: 2001 – 2006
  • Client: Maggie’s Cancer Care Centres
  • Status: Built

(more…)

Frame House by Carl Turner Architects

Friday, February 24th, 2012

Article source: Carl Turner Architects

The client required a flexible home that would allow for longevity of use. The relationship of the building to the exterior was important for the photographer client. Light was an important consideration with the site being bound on 2 sides and light only permissible through the front elevation.

Image Courtesy Ioana Marinescu

(more…)

Lohi Modern in Dureji, Pakistan by Cribbs Construction

Friday, February 24th, 2012

Article source: Cribbs Construction

Single family home in the heart of downtown Denver. First Demoing a dilapidating home on this 25′ x 125′ lot to a upcoming neighborhood in the Lohi district of Denver. The Single family home was inspired to have all the functions for your urban family while still maintaining the sleek modern design, inside and out. From your Icf reward walls to your high efficiency appliances to cost was spared for maintaining a energy efficient home.

Front Exterior

  • Architects: Cribbs Construction
  • Project: Lohi Modern
  • Location: Dureji, Balochistan, Pakistan
  • Architect Design: Jason Cribbs

(more…)

Virtual Water in Queens, New York by UrbanLab with endrestudio + Method Design

Friday, February 24th, 2012

Article source: UrbanLab with endrestudio + Method Design

Virtual Water formally manifests what is hidden in plain sight: RAIN. The project reveals and plays with thousands of gallons of summertime rainwater that would otherwise be discarded from the PS1 courtyard.

Virtual Water refers to water hidden in everyday products. A pair of jeans, for example, has a 3000 gallon Virtual Water footprint because 3000 gallons of water are consumed in the various steps of its production chain (growing the cotton, dyeing the fabric, etc).

 

Elevation (Images Courtesy UrbanLab)

  • Architect: UrbanLab with endrestudio + Method Design
  • Name of Project: Virtual Water
  • Location: Queens, New York
  • Collaborators: UrbanLab (Chicago) – Sarah Dunn + Martin Felsen with Katherine Eberly, Jeff Macias, Andrew Akins, Lulu Alzaid, Simon Cygielski, Lorene Ford, Adrianne Joergensen, Travis Kalina, Jason Mould, Evgeniya Plotnikova, Noel Turgeon; endrestudio (Berkeley / Chicago) -Paul Endres; Method Design (New York) – Reese Campbell, Demetrios Comodromos, David Stasiuk
  • Photo Credits: UrbanLab

(more…)

Sanya Block 5 in China by NL Architects

Friday, February 24th, 2012

Article source: NL Architects

Sanya is the southernmost city in China. Sanya is located in Hainan Province. The city is renowned for its tropical climate and is a popular tourist destination. Daily mean = 25˚ C!

Block 5 is part of a resort development. The project consists of 8 blocks of 6 stories on top of a ground floor with restaurants, bars and retail. The blocks are placed on a public deck, a new ground level that covers the basement with parking spaces and service. Each block is build up from 15 individual units.

Sanya Block 5

  • Architects: NL Architects
  • Project: Sanya Block 5
  • Location: Sanya, China
  • Client: Vanke Real Estate Development Co., Ltd. Hainan
  • NL Architects: Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse
  • Team: Gen Yamamoto and Bobby de Graaf
  • With: Zhongnan Lao, Pauline Rabjeau (2nd design phase), Yajing Huang, Ana Gavilanes, Antariksh Tandon (1st design phase)

(more…)

The InstrumenTower in Taiwan by Arkhenspaces

Friday, February 24th, 2012

Article source: Arkhenspaces

The program : create a panoramique tower and a history museum in the city.

The instrumenTOWER is not a Tower, it’s a sum of metal, glossy, frosted column wich go straight to the sky. The instrumenTower is a visual & musical instrument into the city. Far away, the limit between the sky and the tower disappear.

The instrumenTower – An Organ in the City

The instrumenTower – Mobil Art, an observation balloon which discuss with the InstrumenTower

The instrumenTower – Night and Day, two vision of the Tower

 

The InstrumenTower

  • Architect: Arkhenspaces
  • Name of Project: The InstrumenTower
  • Location: Taiwan

(more…)

Schoolyard pavillon in Rodange, Luxembourg by Holweck Bingen Architectes

Friday, February 24th, 2012

Article source: Holweck Bingen Architectes

As part of the redevelopment around the primary school Neiwiss in Rodange, the municipality decided to build a covered area protected from the rain. The pavilion is open on the schoolyard to participate in the playground. On the other side, the structure is closed on public roads. This situation “beside” and the surrounding landscape have prompted cuts in the wall to frame views, highlight. In that way, the landscape participates at the breaks for students and teachers.

Images Courtesy hba & photostudioC.bosseler

  • Architect: Holweck Bingen Architectes
  • Name of Project: Schoolyard pavillon
  • Location: Rodange, Luxembourg
  • Design Team: Pol Holweck, Nicolas Clarys, ManuelMeester
  • General Contractor: Administration Communale de Pétange
  • Photographs: Courtesy of hba & photostudioC.bosseler

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy