Open side-bar Menu

Archive for February, 2012

Lev Office Building in Ljubljana, Slovenia by Studio Kalamar

Tuesday, February 21st, 2012

Article source: Studio Kalamar

Location: The building stands on the corner of the most frequented intersection in the city.
Urban context: Impact of heavy traffic, diversity of physical space.

Program: Visible part, housing offices and retail space, represents only a third of the entire structure. Below ground, three more levels accommodate parking and additional programs for the adjacent hotel.

Scheme: Protective against the impact of the intersection, the building is oriented within where, together with adjacent buildings, it forms an open atrium, a nucleus of public activities.

Exterior View (Images Courtesy Miran Kambič)

  • Architect: Andrej Kalamar – Studio Kalamar
  • Name of Project: Lev Office Building
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Structural Engineering: Anton Berce, IZTR
  • HVAC Engineering: Lenassi
  • Photographs: Miran Kambič
  • Software used: AutoCAD


Kid University in Gandia, Spain by Paredes Pedrosa Arquitectos

Tuesday, February 21st, 2012

Article source: Paredes Pedrosa Arquitectos

The Kid University in Gandía (UPI) is an experimental initiative proposed by the Municipality of Gandía. The UPI is not a conventional kindergarten, but a group of specialized classrooms and workshops located in a natural setting where kids can develop their creativity and have fun beyond a school context.

Image Courtesy Luis Asín

  • Architects: Paredes Pedrosa Arquitectos
  • Project: Kid University
  • Location: Parque Ausías March, Gandía. Valencia, Spain
  • Construction: 2010 – 2011
  • Project team: Álvaro Oliver, Álvaro Rábano, Lucía Guadalajara, Ángel Camacho, Laura Pacheco
  • Technical control: Antonio García Blay
  • Structure: Alfonso G. Gaite. GOGAITE, S.L.
  • Software used: VectorWorks


Room For Prayer in Quincy, Massachusetts by Studio Ö

Tuesday, February 21st, 2012

Article source: Studio Ö

Mosque and Cultural Center – Room For Prayer


By placing the new addition of the Islamic Cultural centre next to the existing building we where able to set the parameters and proportions of the new part freely. The new building is raised above the ground by round, slender pillars. The volume is connected to the existing building by a passage, linking the new building to the communication of the existing one. The proposed volume is closed to the outside and opening up on the inside. The concrete facade has an intricate pattern working with shifting planes, creating shadow effects and an elegant and playful expression.

Exterior render

  • Architect: Studio Ö
  • Name of Project: Room For Prayer
  • Location: Quincy, Massachusetts, USA
  • Type: Extension for Islamic Center of New England
  • Stage: First prize in open architecture competition hosted arcbazar
  • Size: Aprox 430 m²


Extension of primary-secondary school Stefanacci in Florence, Italy by Fabio Capanni Workshop

Tuesday, February 21st, 2012

Article source: Fabio Capanni Workshop

The extension of the primary and secondary school in San Piero a Sieve is located very close to the city of Florence.

The building consists of 630 square meters of new surfaces that will host the laboratories, the dean’s office, the offices for the scholastic staff, and an auditorium that works as an all-purpose space. Rooms and the gym will still be in the old buildings, built during the Sixties, and the new construction had also to connect to them.

Image Courtesy Christian Richters, Fabio Capanni

  • Architects: Fabio Capanni Workshop
  • Project: Extension of primary-secondary school Stefanacci
  • Location: Via Trifilò 2, San Piero a Sieve (Firenze)
  • Project and supervision of works: Fabio Capanni, Claudio Marrocchi
  • Collaborators: Daniele Buzzegoli, Stefano Servi
  • Structures : Riccardo Papi
  • Systems: Claudio Magni
  • Customer: Municipality of San Piero a Sieve
  • Builder: Edil F Due, Sacafati (SA)
  • Chronology: 2004-2006: project, 2006-2008: realization
  • Dimensional data: 1.300 mq lot surface, 630 mq building surface, 2.600 mc building volume
  • Photography: Christian Richters, © Fabio Capanni
  • Software used: AutoCAD, Rhinoceros, Maxwell, Photoshop, Primus, Microsoft Office


2TEC2 Booth in Paris, France by Labscape Architecture

Tuesday, February 21st, 2012

Article source: Labscape Architecture

The beginning of the project was based on the gills of the manta ray. How from one surface it’s divide himself to making progressive openings. The complete geometry is triangulated to make more architectonic effects.

The space is created by 40 stripes of 25cm width, where each one deform, twist, reduces width, pull up and down for making the functions of;  presentation, communication, sitting, table, desk, lights openings, storage.

Image Courtesy Nicolas Schimp

  • Architects: Labscape Architecture // Tecla Tangorra & Robert Ivanov
  • Project: 2TEC2 Booth
  • Location: Paris, France
  • YEAR : 2010
  • CLIENT : Le Tissage d’Arcade nv/sa
  • CATEGORY :commercial // exhibition
  • SURFACE AREA :40 m²
  • PROGRAM :Carpet Exhibition Booth /// Lounge area // Desk // Samples Area // Storage
  • MATERIALS :Black MDF wood // 2TEC2 carpet // Translucent Plexiglas // 32 LCD screens
  • PHOTOS :Nicolas Schimp copyrights / Labscape copyrights


Super Whatnot in Brisbane, Australia by Marc&Co

Tuesday, February 21st, 2012

Article source: Marc&Co

While Australia’s lane way phenomenon has been primarily about Melbourne and in more recent times Sydney, a small bar has just opened in Brisbane that attempts to put a pair of shoes on the casual barefooted bar culture of the Sunshine State. Super Whatnot is located in Burnett Lane in the middle of the CBD. Surrounded by alternative EMO youth and hobos salvaging cigarettes it’s the perfect destination for the city’s first serious lane way bar.

Front View

  • Architect: Marc&Co
  • Name of Project: Super Whatnot
  • Location: Brisbane, Australia


ZAP’ ADOS in Calais, France by Bang Architectes

Tuesday, February 21st, 2012

Article source: Bang Architectes

Conversion of industrial hall into Skate Park and Youth Centre

Create a signal in the landscape

The operation takes place along a canal in St. Pierre, which is the former industrial district of Calais.In this bleak urban landscape, The future facility must signal its presence and invite potential users, the young and curious, to enter. The high clearance at the front of the building offers increased visibility of the west gable. This gable, which has been completely redesigned, will project a strong signal into the public space.

Night View (Images Courtesy Julien Lanoo)

  • Architects: Bang Architectes (Nicolas Gaudard and Nicolas Hugoo)
  • Project’s name: ZAP’ ADOS
  • Location: 87 quai de Lucien L’heureux 62100, Calais, France
  • Client: Ville de Calais
  • Engineer: B&R ingénierie
  • Photo credit: Julien Lanoo


Janus Extension and renewal of the Rapperswil-Jona municipal museum in Switzerland by mlzd

Tuesday, February 21st, 2012

Article source: mlzd

The ensemble of buildings that today makes up the Rapperswil-Jona municipal museum looks back on a history of more than 700 years. In 2010/11, it underwent extensive renewal and restructuring. Starting at the end of the 13th century, a small fortified complex was built inside the town walls of Rapperswil on Lake Zurich. It was comprised of a fortified tower and a residential building, which were linked to one another by a utility building constructed along the town wall.

Image Courtesy mlzd

  • Architects: mlzd
  • Project: Janus Extension and renewal of the Rapperswil-Jona municipal museum
  • Location: CH-8640 Rapperswil-Jona, Switzerland
  • Use: municipal museum
  • Floor space: 990 m2 (old buildings 820 m2, new building 170 m2)
  • Structure: concrete
  • Bldg. Scale: Stories above Ground, Stories below Ground
  • Exterior Finish: cladding with composite material


House Joc, Blue Hills in South Africa by Nico van der Meulen Architects

Monday, February 20th, 2012

Article source: Nico van der Meulen Architects

This villa was designed by Rudolph van der Meulen of Nico van der Meulen Architects for a mature couple on a 10 000sq.m parcel of land on a northern slope overlooking a private game reserve (see the telescope in the main bedroom!).  The total covered area is nearly 900 sq.m.

Image Courtesy Rudolph van der Meulen


King Abdullah II House of Culture & Art in Amman, Jordan by Zaha Hadid Architects

Monday, February 20th, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects
More projects by Zaha Hadid

Our designs for a new performing arts centre were inspired the ancient city of Petra – its interplay with nature and the processes of erosion that have reshaped its contours. In this new building erosion becomes the sole means of articulating public spaces, while remaining masses contain the performance spaces.

King Abdullah II House of Culture & Art

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: King Abdullah II House of Culture & Art
  • Location: Amman, Jordan
  • Total Floor Area: 26,800m2
  • Footprint Area: 5,363m2
  • Concert Theatre: 1,600 seat
  • Small Theatre: 400 seat
  • Design: Zaha Hadid with Patrik Schumacher


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy