Open side-bar Menu

Archive for March 3rd, 2012

A House Awaiting Death in Ise, Japan by Eastern Design Office

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: Eastern Design Office

“A house awaiting death,” the client said to us. “I will die in 15 years.  It will be a house awaiting that death.  The building is fine as long as it lasts 15 years.  Something small would be good.”  “I have found the place.” A patch of land on a peninsula facing East.  “I’m glad the land faces East.  I hate the sunset.”

“When I die it won’t be sunset, it will be sunrise.  When the final moment comes, I will face the sea and depart on a ship flashing towards death.  It’ll be a time revealed after death.”

A House awaiting death


Solar Umbrella in Venice, California by Brooks + Scarpa Architects

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: Brooks + Scarpa Architects

Nestled amidst a neighborhood of single story bungalows in Venice, California, the Solar Umbrella Residence boldly establishes a precedent for the next generation of California modernist architecture. Located on a 41’ wide x 100’-0” long through lot, the Solar Umbrella addition transforms the architects’ existing 650 square foot bungalow into a 1900 square foot residence equipped for responsible living in the twenty-first century.


Exterior View (Images Courtesy Marvin Rand)

  • Architect: Brooks + Scarpa Architects
  • Name of Project: Solar Umbrella
  • Location: 615 Woodlawn Ave, Venice, California
  • Client/Owner: Angela Brooks and Lawrence Scarpa
  • Photography: Marvin Rand


Effets de serres in Stains, France by CLIC Architecture

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: CLIC Architecture

Europan 11 (winning team – CLIC architecture)
One cannot consider sustainability without mentioning energy issues. The changes ahead have a major effect on the world economy, the environment, and society at large ; They beg for creative new ways of life. Although our proposal first uses the concept of greenhouses as an energetic solution, it then leans on its high flexibility and economic capacities to create an evolutive design. Our proposal aims to connect, under an always changing seasonal landscape, all metropolitan scales from public space to housing issues, from global to local scales.

Perspective view

  • Architects: CLIC Architecture
  • Project: Effets de serres
  • Location:Stains, France
  • Architect Team: Adèle CATHERINE, Aurélie FRANÇOIS, Laura GIULIANI, Emmnanuelle KLINGER, Pierre-Emmanuel LIMONDIN


Cliff House in Ontario, Canada by Altius Architecture (designed using ArchiCAD)

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: Altius Architecture Inc.

Set on the Cliff-side of a much-cherished lake, this cottage seeks to enhance the extraordinary surrounding scenery through the thoughtful integration of building elements with the natural assets of the site and terrain. This dwelling emerges form the rock formation of the cliff using the same local granite to form its base. A central core acts as an anchor that circulates movement, light and air into the living spaces that pinwheel and cantilever off into the landscape. In spite of its modest scale, the residence easily accommodates the family of four by providing amenity for dinning, cooking, living, reading and sleeping which are each carefully tuned to the unique view, light and breezes of the cliff. To balance the heavy mass derived from the fireplaces; cantilevered volumes, flying roofs and floor to ceiling glass are used to achieve a lightness of form as it works to bring the lake into the living spaces.


Exterior view

  • Architects: Altius Architecture Inc.
  • Project: Cliff House
  • Location: Muskoka Lakes, Ontario, Canada
  • Date of Occupancy: August 2009
  • Area: 3,200 sf
  • Lead Design Architect: Trevor McIvor, Tony Round
  • Architecture: Trevor McIvor, Tony Round: Altius Architecture Inc.
  • Engineer: Christopher Cucco: CUCCO engineering + design
  • Mechanical Consultants: Paul Shrigley: Sunburn Mechanical; Chip Loughead: Gravenhurst Plumbing, Heating & Electric
  • Construction Management: Trevor McIvor, Tony Round: Altius Architecture Inc.
  • Construction Consultants: Doug Orchard: Orchard Contracting
  • Software used: ArchiCAD


Napoli-Afragola High Speed Train Station in Naples, Italy by Zaha Hadid Architects

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects
More projects by Zaha Hadid

A gateway to Naples, a well-organized transport interchange and a landmark announcing the approach to the city. Our concept is a bridge extending across the tracks, an urbanized public link shaped by a dynamic architectural language geared towards the articulation of movement.

The New High Speed Station Napoli Afragola emerges from the idea of an overhead concourse for accessing platforms, enlarged to such a degree that it becomes the main passenger hub, in itself.


  • Architect: Zaha Hadid Architects
  • Name of Project: Napoli-Afragola High Speed Train Station
  • Location: Naples, Italy
  • Duration: 2003 – 2012
  • Client: RFI s.p.a.
  • Status: Under Construction


Garden House in Viksberg, Sweden by Tham & Videgård Arkitekter

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: Tham & Videgård Arkitekter

The client wanted a garden, the actual reason why they decided to move from their duplex apartment in central Stockholm to this country side location at lake Mälaren. Consequently we proposed a house conceived as an integrated vertical addition to the garden, where indoor and outdoor spaces gradually blend and interact.

Garden House

  • Architects: Tham & Videgård Arkitekter
  • Project: Garden House
  • Location: Viksberg, Sweden
  • Area: 180 sqm (240 BTA) + roof terrace and winter garden.
  • Chief architects: Bolle Tham and Martin Videgård.
  • Team: Fredrik Nilsson, Lukas Thiel, Erik Wåhlström, Johan Björkholm, Dennis Suppers.
  • Landscape consultants: C-O-M-B-I-N-E, Anders Mårsén, Eveliina Hafvenstein Säteri


Jo Rin Hun in Seoul, Korea by IROJE KHM Architects

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: IROJE KHM Architects

Reclamation of the site & Confrontation of modern and tradition

The site is located in the outer Bukchon nearby the designated cultural properties of Seoul city like rampart of Seoul. Hyehwamun, Kim Sang Hyeop’s House. Many Korean-style houses are existed till now, but remained houses are removed at that with the housing development prevalence of multi-family house last year. So it is one of the villages that are in progress of modernization (?) and Jo Rin Hun is same case that is pressed with the high-storied neighborhood. It was a distressed situation to unavoidably remove the existing Korean traditional house as a position of culture destroyer.


Exterior View (Images Courtesy JongOh Kim)

  • Architect: HyoMan Kim – IROJE KHM Architects
  • Name of Project: Jo Rin Hun
  • Location: 15-152, Hyehwa-dong, Jongro-gu, Seoul, Korea
  • Design team: SuMi Jung, MiYeong Park
  • Structure designer: YeongRok Sin
  • Photographer: JongOh Kim


XXXX House in Yaizu, Japan by Mount Fuji Architects Studio

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: Mount Fuji Architects Studio

Automobile is our rival to beat.

Came one day a client who offered us a business. He wished to have an atelier which can be used also as a gallery to present his work of ceramic art, which he made for pleasure.

With mere 1.5 million yen(=11,000 euro)which he saved to originally purchase a business-purpose Toyota Collora sedan to spare as total budget, we started our project.

Image Courtesy Mount Fuji Architects Studio

  • Architects: Mount Fuji Architects Studio
  • Project: XXXX House
  • Location: Yaizu, Shizuoka Prefecture Japan
  • Function: atelier
  • Site area: 502.86m2
  • Building area: 22.3m2
  • Total floor area: 16.7m2
  • Number of stories: 1
  • Building height: 2.72m
  • Structural system: wood panel
  • Major materials: structural plywood, exterior= interior
  • Photographer: Mount Fuji Architects Studio


Multiple Natures – Fibrous Tower in Taichung, Taiwan by soma (designed with Rhino and Grasshopper)

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: soma

A new tower typology
The Taiwan Tower will become an innovative landmark people can identify with in present as well as in future times. Therefore the tower should not state a fixed message, but trigger people to invent their own interpretations of the tower’s meaning. To evoke multiply and diverse associations the tower has to be illusive and complex. It will become a dynamic and contemporary landmark that celebrates diversity.


  • Architect: soma
  • Project Name: Multiple Natures – Fibrous Tower
  • Location: Taichung, Taiwan
  • Client: Taichung City Government
  • Use: Observation Tower, Taichung City Museum, park
  • Competition: Taiwan Tower Competition
  • Software used: Rhino, Grasshopper, Processing and Karamba.


Jinan High-tech science and technology culture center and square in China by Santiago Parramón, RTA-Office

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: Santiago Parramón, RTA-Office

The city of Jinan has a strategic location supported with a good transportation hub (Yaoqiang International Airport, Beijing-Shanghai and Jinan-Qindao high-speed train lines, several important highways and an important transport artery that passes through the city). By having this strategic location supported with good transportation hub, Jinan has lots of potential advantages and opportunities for development.


Night View


Canon: Productive All in one Large format printing
Bentley:AECOsim - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy