Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

House in Izumi-Ohmiya, Japan by Tato architects

 
March 13th, 2012 by Sumit Singhal

Article source: Tato architects

A warehouse was converted into a residential space for a young couple who like bouldering which is a kind of free climbing and a sport to climb rocks of two to four meters high without lifeline.

The inside walls are designed in several leaned parts for them to attach some instruments to practice bouldering. For changing the nature of the building we came up with additional walls minimizing the modification to the existing building. As the outside walls were of ACL and the resistance against heat and rain were anticipated, they are covered with corrugated galvalume steal plates with heat insulator attached on the back.

Image Courtesy Tato Architects

  • Architects: Tato architects
  • Project: House in Izumi-Ohmiya
  • Location: Osaka Japan
  • Site area: 162.15m2
  • Building area: 79.20m2
  • Total floor area: 118.41m2
  • Type of Construction: Steel
  • Program: house & atelier
  • Principal designer: Yo shimada
  • Photography: Satoshi Shigeta, Tato Architects

Image Courtesy Tato Architects

Floor heating with heat condensing stuff is laid over the existing floor for maintaining air conditioning of the big volume space. We can use electricity cheaply during a period at night. The air conditioning system uses such electricity to heat the floor concrete with heaters buried therein. Sunlight through the fixed large window will additionally heat up the floor. Electric energy and sunlight stored in the floor concrete will be released from the surface throughout the day.

Image Courtesy Tato Architects

The existed shutter was removed and a big window is provided instead. Taking advantage of parking space in the front, the fence was furnished with corrugated plates of light transmitting milk-white for the eyes from the street to be taken off.

The design was made to be converted into a light, broad residential space for the young client who likes carpentry as well.

Image Courtesy Tato Architects

Image Courtesy Tato Architects

Image Courtesy Tato Architects

Image Courtesy Tato Architects

Image Courtesy Tato Architects

Image Courtesy Tato Architects

Image Courtesy Tato Architects

Related posts:

Tags: ,

Category: House

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy