Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for March 23rd, 2012

EUROBORG STADIUM in Groningen, the Netherlands by Wiel Arets Architects

Friday, March 23rd, 2012

Article source: Wiel Arets Architects

The multifunctional Euroborg stadium is a catalyst for a multiplicity of amenities that do not compete with the facilities in the city centre, but reinforce Groningen’s key position in the north of Holland. The complex houses theatres, sports facilities, shops, offices, apartments and catering establishments, in a synergy that benefits both users and facility managers. Rather than a conventional stadium with a football pitch, Euroborg will be a sort of microcosm where social interaction and social control go hand in hand.

Image Courtesy Jan Bitter

  • Architects:Wiel Arets Architects
  • Project: Euroborg stadium
  • Location: Boumaboulevard 41  NL 9723 Z Groningen, the Netherlands
  • Photography: Hélène Binet, Arjen Schmitz, Kim Zwarts, Jan Bitter
  • Project team : Wiel Arets, Bettina Kraus, Barend Christmas, Johannes Kappler
  • Collaborators : Pedro Anão, Jacques van Eyck, William Fung, Jörg Lüthke, Paul Tesser, Andrea Tontsch, Satoru Umehara, Sadamu Shirafuji

(more…)

Home 07 in Amsterdam, The Netherlands by i29 l interior architects

Friday, March 23rd, 2012

Article source: i29 Interior Architects

This single-family apartment for four people is situated in a stately building in southern Amsterdam, NL. The original structure, with rooms for staff, a double hall and long hallways with lots of doors has been transformed into a spacious, transparent dwelling full of light and air.

Image Courtesy i29 l interior architects

  • Architects: i29 l interior architects
  • Project: Home 07
  • Location: Rooseveltlaan, Amsterdam, The Netherlands
  • Client: private
  • Area: 150 m2
  • Photos: i29 l interior architects
  • Constructor: Smart Interiors
  • Interior build: Kooijmans interiors
  • Materials: pinewood, white epoxy flooring, spray painted white doors, Himacs
  • Furniture: Chair one, Magis Constantin Grcic / Loop stand table, Hay / GloBall lights, jasper Morrison, Flos / custom made kitchen & cabinets

(more…)

Alves Martins High School in Viseu, Portugal by Cândido Chuva Gomes, Arquitectos

Friday, March 23rd, 2012

Article source: Cândido Chuva Gomes, Arquitectos

The original building was designed by José Costa e Silva, and opened in April 1948. Two big classrooms volumes were positioned symmetrically, joined by a central body, which included an archway, where the covered recess area operated.

Through a gallery, and from the main hall, the two volumes (corresponding to the old male and female wings) linked themselves to another volume, corresponding to the gymnasium and the dining hall.

Image Courtesy FG+SG

  • Architects: Cândido Chuva Gomes, Arquitectos
  • Project: Alves Martins High School
  • Location: Viseu, Portugal
  • Management And Coordination Of The Studies: Cândido Chuva Gomes Arquitectos, Lda. / Ana Pestana, Unipessoal Lda.
  • Project Team – Architecture: Cândido Chuva Gomes, Sandra Amorim, Ana Florêncio, Ana Luísa Brandão, Bruno Bernardo, Bruno Ribeiro, Cristina Martinho, Paulo Melo, Vanda Vitorino, Luís Quaresma, Lénia Nobre, João Seabra
  • Stability / Water Supply And Sewage Network / Gas / Solid Waste: Proconsultores Ii, Projectos E Consultoria, Lda.,  Joaquim De Almeida
  • Electrical Equipment And Installation Project / Telecommunications Equipment Mechanical Equipment / Centralised Technical Management / Solar Power System / Safety Systems: Proconsultores Ii, Projectos E Consultoria, Lda., Hélder Reis
  • Hvac Systems: Proconsultores Ii, Projectos E Consultoria, Lda., José Marques
  • Accoustics Design: Artacústica, Engenharia Acústica, Carlos Fafaiol
  • Lighting Design: Eclipz, Rogério Oliveira
  • Landscape Design (Biodesign): Arquitectura Paisagista, Planeamento E Consultadoria Ambiental, Lda. / Lodo , Arquitectura Paisagista, Lda., Carlos Correia Dias, Elsa Barroso, Armando Conceição, Lúcia Barreto, Cristina Matias
  • Client: Parque Escolar, E.P.E.
  • Timeline: 2008-2011
  • Project Name: Projecto De Reformulação E Ampliação Da Escola Secundária Públia Hortênsia De Castro
  • Building Contractor: Lena Construções / Abrantina / Mrg Engenharia E Construção
  • Photography: José Campos
  • Software used: Autocad

(more…)

Harrison Street Residence in Issaquah, Washington by Scott Allen Architecture

Friday, March 23rd, 2012

Article source: Scott Allen Architecture

Located in Issaquah Highlands’ prestigious Harrison Street neighborhood, this two-level home features sophisticated design that naturally accommodates a casual Pacific Northwest lifestyle. The hillside setting offered the opportunity to place the main living spaces as well as the master suite on the upper level, which took full advantage of the site’s expansive views.

Exterior View (Image Courtesy Aaron Leitz)

(more…)

Sugarbug Dental Office in Oxnard, California by AB Design Studio Inc.

Friday, March 23rd, 2012

Article source: AB Design Studio Inc.

AB design studio creating a high-design | high-tech space for a new pediatric dental office in Southern California, named simply as “Sugarbug.”  Our client wanted a fun, explorative, out-of-the box designed interior to provide services to his dental clients. The design of the interior was mainly directed by focusing on the experience of the child patient. Also important in the process of designing this interior was a focus placed on branding. Like many of our commercial tenant improvement projects, this project focuses on enabling the architecture of the space to contribute directly to the Sugarbug brand that the client is creating. The finished product will blend together all the aspects of the business of running a contemporary dental office through a well thought out and comprehensively designed architectural, functional, informational and graphical experience.

Image Courtesy Ciro Coelho

  • Architects: AB Design Studio Inc.
  • Project: Sugarbug Dental Office
  • Location: Oxnard, California
  • Photography: Ciro Coelho
  • Software used: AutoCAD and SketchUp

(more…)

Jardine’s Lookout Flat in Hong Kong by AFFECT-T

Friday, March 23rd, 2012

Article source: AFFECT-T

The brief for our design of the Jardine’s Lookout Flat was for a contemporary apartment with open space and light for an elderly client.  The client wanted something extremely contemporary so she could leave all the detritus from her previously crowded flat behind, she wanted something unique with light natural materials, and something with plenty of storage should she need it.  All of these being a challenge anywhere were uniquely challenging in the climate of Hong Kong with local contractors unaccustomed to complex three dimensional forms a lack of access to high quality materials or longer construction timeframes as in Europe or America.  The challenge of the flat also proved to be its making as it was a blend between high and low-tech that required expertise and craft to deliver much of the difficult forms rather than purely through an architect led process.

Image Courtesy Luke Hayes

  • Architects: AFFECT-T
  • Project: Jardine’s Lookout Flat
  • Location: Hong Kong

(more…)

Epic Sana Luanda Hotel in Angola by NLA Architect

Friday, March 23rd, 2012

Article source: NLA ArquItectos

The hotel building is an architectural structure designed as a whole, and possessing a unique identity and expression. this is the result of a relationship between the two main buildings: one that defines the hotel’s setting and a second one, a tower, which is mainly made up of the different residential levels. besides the fact that the connecting of the two forms has to do with the function of the hotel itself, it is above all related to a desire to be complementary on the level of the form and the architectural language, as well as a concern to be adequately integrated within the urban landscape made up of the buildings around it.

Epic Sana Luanda Hotel

  • Architects: NLA Architect
  • Project: Epic Sana Luanda Hotel
  • Location: Luanda, Angola
  • Date: 2005
  • Architecture: nla – nuno leÓnIdas arquItectos, lda. – nuno leónidas, Vasco leónidas, alexandre silva fernandes
  • General coordination: nla – nuno leÓnIdas arquItectos, lda. – nuno leónidas
  • Interior design: nl decoração, lda.
  • Client: azItrust – comércio Internacional e Investimento, lda.
  • Structure: estIplano – estudos e projectos, lda.

(more…)

Controlled Collapsing By David Giraldeau / Alexandre Guilbeault

Friday, March 23rd, 2012

Article source: David Giraldeau / Alexandre Guilbeault

“Controlled Collapsing” is a project recently sumbitted to the 2012 EVOLO SCKYSCRAPER COMPETITION. Established in 2006, the annual Competition recognizes outstanding ideas that redefine skyscraper design through the use of new technologies, materials, programs, aesthetics, and spatial organizations, along with studies on globalization, flexibility, adaptability, and the digital revolution. This is also an investigation on the public and private space and the role of the individual and the collective in the creation of a dynamic and adaptive vertical community.

Controlled Collapsing

  • Architects: David Giraldeau / Alexandre Guilbeault
  • Project: Controlled Collapsing
  • Software used: 3ds max to design the project and adobe illustrator/photoshop for the other 2d graphics.

(more…)

Kelly Residence in Los Angeles, California by Abramson Teiger Architects

Friday, March 23rd, 2012

Article source: Abramson Teiger Architects

Sustainable design is at the heart of this house without being overtly expressed in the external aesthetic. The house is designed with photovoltaic cells hidden on the roof, grey water reclamation, artificial lawn, and rainscreen facades to help thermal stability, as well as flash hot water heating, bamboo floors and ponds of water to promote evaporative cooling in front of large expanses of glass. The residence is articulated as  “boxes ” each finished in white plaster, and raised on steel pilotis.

Kelly Residence

(more…)

Refugium of a Forester in Varberg, Sweden by Petra Gipp Architect

Friday, March 23rd, 2012

Article source: Petra Gipp Architect

The nature reserve of Grimeton is part of Åkulla beech woods area, situated a couple of miles east of Varberg, close to the world heritage of Grimeton. It is a dramatic nature that rises over the flat arable lands along the seaboard. Highly situated on a plateau by one of the smaller lakes, Rörsjön, the refugium and the barn are solitarily located.

Image Courtesy Björn Lofterud

  • Architects: Petra Gipp Architect
  • Project: Refugium of a Forester
  • Location: Varberg, Sweden
  • Structural engineer: Peter Bojrup, Structor AB
  • Contractor: Mattias Andersson, Designwork
  • Photographs: Björn Lofterud
  • Model constructor: Veronica Carlsson
  • Project year: 2007
  • Project area: 108 sqm

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy