Open side-bar Menu

Archive for March 25th, 2012

StarEight in WuXi, China by Panorama International Limited

Sunday, March 25th, 2012

Article source: Panorama International Limited

Starry Night Dining

 StarEight is a new steak house situated at one of the warehouse buildings within a 100-year old factory compound in the city of WuXi, China. A historical re-vitalization design strategy was adopted to preserve most of the original building features with addition of new mezzanine structure to maximize the spatial potentials and turned the old warehouse into a hip F&B landmark.

Image Courtesy Ng Siu Fung


Públia Hortênsia de Castro High School in Vila Viçosa, Portugal by Cândido Chuva Gomes, Arquitectos

Sunday, March 25th, 2012

Article source: Cândido Chuva Gomes, Arquitectos

The intervention area consisted of school grounds, vast and arid, where, between the existing buildings, three large pine trees grew. The central block had social and management functions; other two held classrooms and laboratories, another was still devoted to workshops and, finally, a sports pavilion. Functionally outdated, formally unattractive and structurally fragile, it denoted an aging prematurely equipment and an obvious inability to become warm and friendly to the school community.

Image Courtesy José Campos

  • Architects: Cândido Chuva Gomes, Arquitectos
  • Project: Públia Hortênsia de Castro High School
  • Location: Vila Viçosa,Évora, Portugal
  • Design: Cândido Chuva Gomes Arquitectos, Lda. / Ana Pestana, Unipessoal Lda.
  • Project Team: Arqº Cândido Chuva Gomes, Arqª Sandra Amorim, Arqª Ana Florêncio, Arqª Ana Luísa Brandão, Arqº Bruno Bernardo, Arqº Bruno Ribeiro, Arqª Cristina Martinho, Arqº Paulo Melo, Arqª Vanda Vitorino
  • Client: Parque Escolar, E.P.E.
  • Timeline: 2008-2011
  • Building Contractors: Lena Construções / Abrantina / MRG Engenharia e Construção
  • Photography: José Campos


Mandalong House in NSW, Australia by Smart Design Studio (designed using MicroStation)

Sunday, March 25th, 2012

Article source: Smart Design Studio

Smart Design Studio have completed Mandolong House in Mosman following a sensitive and extensive refurbishment of a two storey Victorian family home originally built in 1885. The house recently featured on the front cover of Belle magazine’s May edition and as part of the article ‘Sheer Brilliance – Fabulous homes that really set the pace’.

Tennis court

  • Architects: Smart Design Studio
  • Project: Mandalong House
  • Location: Mosman, NSW, Australia
  • Project Architect: William Smart
  • Software used: MicroStation


Rieteiland House in Amsterdam, The Netherlands by Hans van Heeswijk Architects

Sunday, March 25th, 2012

Article source: Hans van Heeswijk Architects

We all occasionally fantasize about our dream home, but few of us ever manage to make it a reality. And how does the architect himself live? In this case, the private home of architect Hans van Heeswijk led to a spacious and light-filled house full of special details. The client and architect Van Heeswijk was encouraged not to settle for off-the-peg solutions. Instead, he seized the opportunity to work to a higher level of ambition in terms of how to use energy, how to maximize the potential of technology, how to respond to the context, and how to stretch the limits of what is possible. The result is a real machine for living in.

Image Courtesy Imre Csany

  • Architects: Hans van Heeswijk Architects
  • Project: Rieteiland House
  • Location:Amsterdam, The Netherlands
  • Client: Hans van Heeswijk, Amsterdam
  • Design: Hans van Heeswijk Architects, Amsterdam
  • Project team : Richard Gouverneur, Rob Hulst, Richard Teeling
  • Construction advisor :ABT, Delft
  • Installations advisor :  Huygen Installatie Adviseurs, Amsterdam
  • Lighting advisor :  Hans Wolff, Amsterdam


La Casa Permanent Supportive Housing in Washington, D.C. by Studio Twenty Seven Architecture

Sunday, March 25th, 2012

Article source: Studio Twenty Seven Architecture

Studio Twenty Seven Architecture, along with joint venture partner Leo A. Daly, is developing a design for the District-owned “La Casa” supportive housing project. The project is an important milestone for the District in its efforts to redefine the concept of housing for the homeless community. Rather than function as a shelter, the “La Casa” project will provide permanent, supportive housing for forty men. Each living unit is designed as a single-person efficiency that will provide stability and predictability for the tenants as they immerse themselves in day to day living.

Exterior view


Sport College in Leidsche Rijn, The Netherlands by Wiel Arets Architects

Sunday, March 25th, 2012

Article source: Wiel Arets Architects

Situated in the Leidsche Rijn, a newly built housing district within the periphery of Utrecht, the Sports Campus aims to contribute a public and rather iconographic aspect to the predominantly low-rise area, lacking points of recognition. Two schools, divided up into four wings, stretched out onto the boundaries of the terrain, are organized around a centrally positioned volume containing the shared facilities.

Sport College Leidsche Rijn

  • Architects: Wiel Arets Architects
  • Project: Sport College
  • Location: Leidsche Rijn, Utrecht, The Netherlands
  • Function: secondary school, sport
  • Contributed by: Bjorn Utpott
  • Completion: 2006
  • Floor area/size: 19107 m2
  • Client: Sport College LR + VN Leidsche Rijn


PH house in El Salvador, Argentina by Estudio HMA

Sunday, March 25th, 2012

Article source: Estudio HMA

From the beginning of the project we understood the intrinsic qualities associated with this piece of urban fabric. We here deal with a rectangular space with measures that do not exceed 7.50 m x 12.00 m located practically in the heart of the square. This is a dwelling unit of the type of the row houses in the city of Buenos Aires. At the beginning of the last century it was common to build small houses with the conceptual characteristics of the “sausage house” multiplied for the depth of an urban lot. The project then rose as a challenge to customer demands whose programmatic needs far exceeded the possibilities offered by the nature of the terrain. We also had to be aware of the constraints brought by the responsibility of reforming a historic site that was protected by the law of the city of Buenos Aires.

Image Courtesy Esteban Lobo

  • Architects: Estudio HMA
  • Project: PH house
  • Location: El Salvador 4633, Buenos Aires, Argentina
  • Project Documentation Construction Managers: HM.Arquitectos. Fernando Hitzig & Leonardo Militello
  • Collaborators: Juliana Zorza, Rubén Ruiz, Carmela Zuleta
  • Structure consultant: Ing. Carlos Gandini
  • Construction: Estudio HMa
  • Photography: Esteban Lobo
  • Project Type: House + pool at the terrace
  • Built Area: 126 m2
  • Exposed Area: 63 m2
  • Software used: Autocad, 3d Studio Max


Cliff House in Gig Harbor, Washington by Scott Allen Architecture

Sunday, March 25th, 2012

Article source: Scott Allen Architecture

Tucked against the wall of a natural cliff and right on the water’s edge in Gig Harbor, Washington, this project answered the unique challenges of its site. The footprint for the new structure replaces an old guest house and boathouse, and was limited in its size by an agreement through a regulatory process.

Night view

  • Architects: Scott Allen Architecture
  • Project: Cliff House
  • Location: Gig Harbor, Washington
  • Project Architect: Elizabeth Dailey
  • Interior furnishings: OSKA
  • Photography: Tim Bies


Savonnerie Heymans Par in Brussels,Belgium by MDW Architecture

Sunday, March 25th, 2012

Article source: MDW Architecture

The Savonnerie Heymans complex won the MIPIM Award 2011 in the Residential developments category.

Brussels, March 16, 2012 – On the 6,500m² site of a former soap factory less than half a mile from the Grand’Place, the social housing project creates a real “village” of 42 sustainable accommodations of different types including studios, 1 to 6-bedroom apartments, lofts, duplexes and Maisonettes. Although a 100% public housing scheme, thanks to the diversity of its program the Savonnerie Heymans provides a variety of spaces echoing the diversity of the people living in the very heart of Brussels. Glass-enclosed bio-climatic loggias characterize the entire complex, providing an effective acoustical and thermal barrier but also providing a sense of privacy.

Image Courtesy Olivia Noel

  • Architect:  MDW ARCHITECTURE (Xavier De Wil, Marie Moignot, Gilles Debrun)
  • Project: Savonnerie Heymans Par
  • LOCATION : Brussels, Belgium
  • Structure:  SETESCO, Waterman TCA
  • CLIENT : CPAS Bruxelles
  • PROGRAM : Housing
  • STATUS : Completion 2011
  • M&E:  MK Engineering
  • Acoustics: ATS
  • Project Manager & QS:  FORUM
  • Technical Control:  SECO
  • Contractors:  CFE, M&M Sitty


Gentilly by Emmanuel COMBAREL Dominique MARREC Architects

Sunday, March 25th, 2012

Article source: COMBAREL Dominique MARREC Architects

The project is primarily a proposal to articulate two territories, two urban landscapes separated by the influence of the device. This context of urban fringe releases a vast expanse where the vacuum is dominant, where the eye can see far. This work on the perception and interpretation of the landscape gives a facade gable major pivotal role. Whether from the device or from the streets of Gentilly, pine nuts are present, dominant in the interpretation of the building. The curvatures of the device and the notion of displacement generate a reading in perspective with always at least two fronts seen: the building will be seen from afar on the short sides, its angles. This unique landscape offers little end in front geometrical perception. We wanted to work on the expression of a complex volume to avoid any single side effect and literal as you can see the first door of Orleans, but instead propose a volume and a façade treatment that back and forth to unify the building over its entire periphery. So there is a unity of place generated for a project that must itself generate visual continuity, articulate landscapes, offering a calm picture, stretched taut between two territories.

Aerial View

  • Architects: ECDM Architect
  • Project: Gentilly
  • Program: Tertiaire
  • Owner: SODEARIF
  • Area: 5250 sq.m.
  • Cost: 10, 8 M €
  • Competition: 2011
  • Software used: Photoshop


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy