Open side-bar Menu

Archive for March 27th, 2012

CN House in Bucharest, Romania by Plus Line Design

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: Plus Line Design

This house is built on a 450 square meters lot, located on a former park in Bucharest.  In order to preserve the rich vegetation of the park, as well as the general ambiance of the area, the architect and the beneficiary agreed to keep the highest possible number of the existing trees.  As a result, three out of the four trees survived.  They also determined the placing of the building, becoming determining factors, just like the general urban provisions.

Image Courtesy Cosmin Dragomir

  • Architects: Plus Line Design
  • Project: CN House
  • Location: Codrii Neamtului  3M street, sector 3 , Bucharest, Romania
  • Owner: David family
  • Project Architect: arch. ELIODOR  STREZA
  • Builder: MATCRE
  • Total surface: 317 sq.m.
  • Photography: Cosmin Dragomir


Dutch Embassy in Amman, Jordan by Rudy Uytenhaak Architectenbureau bv

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: Rudy Uytenhaak Architectenbureau bv

Amman is a fast-growing city entirely made up of buildings in local natural stone: not only the well-off neighbourhoods but also poorer districts, and not only homes but also offices, hotels, museums and shops.

The Dutch embassy project concerns the renovation of an understated villa within a walled garden. The building was renovated because it was too small, and not earthquake-proof. Hospitality in combination with security formed the essence of the design brief. The entrances and the various consulate functions are situated on the ground floor in the original building layer, while a separate new structure above this houses the public section of the embassy. The building as a whole is given a unified character by a light-filtering portico made of local Jerusalem Stone.

Exterior View (Images Courtesy Pieter Kers)

  • Architect: Rudy Uytenhaak Architectenbureau bv
  • Name of Project: Dutch Embassy in Amman, Jordan
  • Location: Amman, Jordan
  • Images: Pieter Kers for Rudy Uytenhaak Architectenbureau, april 2010


Complexo Cultural da Levada de Tomar in Portugal by Cândido Chuva Gomes, Arquitectos

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: Cândido Chuva Gomes, Arquitectos


The previous museological studies are the anchor of the proposition, intended not to destroy the image and ambience of the whole complex. The intervention area, which sets between the old city tissue and the river Nabão, consists of the rehabilitation of former industries, transforming them in a museum complex.

Images Courtesy CCG Arquitectos, Lda.

  • Architect: Cândido Chuva Gomes, Arquitectos
  • Name of Project: Complexo Cultural da Levada de Tomar
  • Location: Tomar, Portugal
  • Client: Tomar Polis – Câmara Municipal de Tomar
  • Time Line: 2004 – (under construction)
  • Building Contractor: José Coutinho, S.A.
  • Photography: CCG Arquitectos, Lda.
  • Software used: AutoCAD


Hallway House in Beijing, China by NL Architects

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: NL Architects

‘Housing with a Mission’ – Affordable Housing for the Ants Tribe NAi and VANKE, Huilongguan, Beijing 2011

The Dutch Architecture institute (NAi) together with Housing Corporation VANKE has organized a Sino-Dutch collaboration in social housing. Five Chinese and five Dutch architecture firms have created new concepts for high-quality affordable housing on a site in Huilongguan, Beijing.

Hallway House

  • Architects: NL Architects
  • Project: Hallway House
  • Location: Huilongguan, Beijing, China
  • NAi matchmaking program: Housing with a mission – Affordable Housing for the Ant Tribe; Huilongguan, Beijing 2011
  • Client: NAi (Ole Bouman) together with VANKE Beijing
  • NL Architects: Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse
  • Collaborators: Guus Peters with Mindaugas Glodenis, Gerbrand van Oostveen, Giulia Pastore, Arminas Sadzevičius


Plantahof Auditorium in Landquart, Switzerland by Valerio Olgiati

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: Valerio Olgiati

The placement of the new auditorium creates a new central square within the overall structure of the Plantahof agriculture school. The high façade holds together the new piazza.

The inner space of the auditorium lies in half-light. Two windows facing each other define the inner space and allow for a view from the new piazza towards the axis of the Prättigau valley. A thin, dark coloured, concrete wall stretches over the pillars and beams like a tent. These elements are supported outside the building by the abutments. The structure combines in equal measure a frame and a solid construction. The result is a hybrid of pillars and walls, expressing an architectural concept and lending the building character.

Exterior View (Images Courtesy Javier Miguel Verme)

  • Architect: Valerio Olgiati
  • Name of Project: Plantahof Auditorium
  • Location: Landquart, Switzerland
  • Object: Auditorium
  • Competition: 1. prize, 2008
  • Client: Building control department of Canton Grison


Into the landscape in Seljord, Norway by Rintala Eggertsson Architects

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: Rintala Eggertsson Architects

The students of  NABA,  Politecnico di Milano and Fredrikstad Scenography School designed and constructed three structures around the lake  Seljord in Telemark county South Norway.

The structures had three main reasons to be built, firstly to be used as stopping places for travelers and tourists, secondly to serve as meeting points for the local inhabitants, and thirdly to comment on the local stories of a sea serpent, a continuing myth with frequent observations spanning over a hundred years of time.  At the same time, this workshop is also part of larger activity, a project called Seljord and the legends, developed and curated by Springer Kulturstudio and Feste landscape architects, organized to revitalize the local economy and to invite more people to move to the area which today suffers of desertification and aging processes.

Image Courtesy Dag Jenssen

  • Architects: Rintala Eggertsson Architects
  • Project: Into the landscape
  • Location: Telnesøyan, Garvikstrondi, Seljord, Norway
  • Project management: Harriet Slaaen
  • Curator: Springer kulturstudio / Gunn-Marit Christenson
  • Landscape consultants: Feste landscape architects / Tone Telnes
  • Workshop management: Sami Rintala, Dagur Eggertsson, Luca Poncellini, Massimiliano Spadoni, Paolo Mestriner and Fransesco Librizzi.
  • Photography: Dag Jenssen
  • Software used: Autocad for final drawings, Sketchup for 3D sketching, Photoshop for presentations.


Stinson Transport Center in Montréal Transit Society (Stm), Canada by Lemay Associés

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: Lemay Associés

“The project’s thematic orientation is based on an analogy. A succession of ideas which nourish intersect and form a pattern, a framework of action. It is based on the concept of building ties… ” In anticipation of an increase in its services planned over the next few years, the STM will expand its fleet of busses and must build a new transport centre. The proposed Stinson Transport Center will accommodate 300 vehicles and 800 employees and will aim an ambitious LEED Gold certification.

Images Courtesy Lemay associés

  • Architect: Lemay Associés
  • Name of Project: Stinson Transport Center
  • Location: Montréal Transit Society (Stm), Canada
  • Credit / image: Lemay associés [architecture design]


Art Gallery Objecto a in Niceto Vega, Argentina by estudio HMA

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: estudio HMA

The building is located on Niceto Vega Street, an artery in constant development in the Palermo neighborhood. Being always aware of the location, we always understood the importance of the building´s presence both from the perspective of both the architectonic and programmatic mark it leaves.

Objeto a

  • Architects: estudio HMA
  • Project: Art Gallery Objecto a
  • Location: Niceto Vega 5181, CABA, Argentina
  • Project Documentation Construction Managers: HM.Arquitectos Fernando Hitzig & Leonardo Militello
  • Collaborators: Juliana Zorza Lucia Stafforini Ruben Ruiz
  • Renders: Juan Rosales
  • Construction: Estudio HM.Arquitectos
  • Structure consultant: Ing. Carlos Gandini
  • Lightning consultant: Estudio Veñares
  • Built Area: 253,3 m2
  • Exposed Area: 52,1 m2
  • Project Year: 2008


Dragon Skin Pavilion in Kowloon Park, Hong Kong by Emmi Keskisarja, Pekka Tynkkynen & LEAD

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: Emmi Keskisarja, Pekka Tynkkynen & LEAD

The Dragon Skin Pavilion is an architectural installation designed and built for the 2011-12 Hong Kong & Shenzhen Bi-City Biennale of Urbanism Architecture. The Pavilion utilises a newly developed environmentally friendly material called “post-formable” plywood, which incorporates layers of adhesive film to allow easy single-curved bending without the need for steam or extreme heat.  With no material loss, a CNC mill divided 21 of these 8×4 plywood sheets into eight identical squares, and accurately cut the unique connection slots that were programmed into the pavilion geometry by computer.

Interior Perspective (Image Courtesy Dennis Lo)

  • Architects: Emmi Keskisarja, Pekka Tynkkynen & LEAD
  • Project: Dragon Skin Pavilion
  • Location: Shenzhen Pavilion, Kowloon Park – Roof Garden 2, Hong Kong S.A.R.
  • Design: EDGE Laboratory for Architectural and Urban Research, Tampere University of Technology, School of Architecture; Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd. (LEAD)
  • Design Team: KristofCrolla (LEAD), Sebastien Delagrange (LEAD), Emmi Keskisarja (EDGE), PekkaTynkkynen (EDGE)
    Client: 2011-12 Hong Kong & Shenzhen Bi-city Biennale of Urbanism\ Architecture
  • Project Dimensions: 4.5m (width) x 3.5m (depth) x 2.5m (height)
  • Photography: Dennis Lo Designs


Spröjs Castle by Visiondivision

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: Visiondivision

Spröjs Castle is the residence of choice for an opulent lifestyle where you can combine different modular towers into your very own magnum opus or chose from a premade composition that comes with the promise of excellence.

Towers with built-in fountains for unrivaled extravaganza

  • Architect: Visiondivision
  • Name of Project: Spröjs Castle
  • Software used: A mix of Rhino, Autocad, Photoshop and some Maya


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy